Skånskan > Nyheter

Sunday, 21 July, 02:47

Skånskan - 11 jul 19 kl. 07:56

Flera fordon i rondellolyckaTrelleborg Under torsdagsmorgonen inkom ett larm om en trafikolycka i Maglarpsrondellen,Trelleborg. Flera fordon är inblandade.Olyckan inträffade i en cirkulationsplats på E6:an vid Maglarp. Trafiken påverkas från båda riktningarna..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Under, MaglarpsrondellenTrelleborg, E6, Maglarp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera fordoni , rondellolycka
Cornucopia - 20 jun 19 kl. 09:36

Försvarsmakten krigsplacerar återigen civila fordon

Försvarsmakten har återigen börjat krigsplacera civila fordon inom svenskt totalförsvar, så kallad uttagning. Uttagna fordon omfattas av beslutet i tre år åt gången, och fordonet kommer övergå i statens ägo om det kallas in vid höjd beredskap eller krig. Även om det samma var möjligt enbart via förfogandelagen ger detta viss förutsägbarhet kring huruvida man som företag eller privatperson blir av med fordon vid höjd beredskap.

Supermiljöbloggen - 24 mar 17 kl. 13:12

Regeringen föreslår bonus för koldioxidsnåla fordon – och höjer skatten för andra fordon

Regeringen och Vänsterpartiet presenterade idag ett så kallat bonus-malus system Förslaget går ut på att: Den som köper en personbil, lätt lastbil eller buss som släpper ut 0-60 gram koldioxid per kilometer ges en bonus. Bonusen är större ju mindre fordonet släpper ut. För fordon som släpper ut 0 gram koldioxid ges en bonus på 45 000 kronor och för fordon som släpper ut 60 gram koldioxid ges en bonus på 7500 kronor.

BT - 15 jan 13 kl. 13:41

Hundra fordon i dödlig jättekrock

Många har skadats och minst en människa dödats i en jättekrock på E 4 nordöst om Helsingborg. Ett hundratal fordon krockade med varandra i halka och dimma.
Många satt fast i bilarna.

YLE - 29 apr 15 kl. 14:15

Tyngre fordon prickades i razzia i Hangö

Flera förare av tyngre fordon prickades då polisen genomförde en razzia i Hangö hamn igår. (ti 28.4) Av 87 fordon befanns 29 ha slarvigt surrad last.

TA - 22 nov 12 kl. 13:45

Lag om vinterdäck på tunga fordon

Från årsskiftet skärps kraven på tunga fordon. Då ska alla tunga fordon som kör på svenska vägar ha vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars när det är vinterväglag som råder.
Från årsskiftet skärps kraven på tunga fordon.

BT - 15 jan 13 kl. 12:59

100 fordon i krock i Skåne: "Flera både skadade och döda"

Massolyckan nordöst om Helsingborg krävde tre liv, uppger Skånepolisens informatör Cindy Schönström-Larsson. Enligt henne var samtliga omkomna vuxna. Inte heller bland de skadade finns det barn.

Kristianstadsbladet - 01 apr 13 kl. 07:53

Varannat fordon kuggat i provningen


Förra året fick 47 procent av alla fordon som kontrollbesiktigades av Bilprovningen AB en anmärkning, det är närmare 2 miljoner. Av dem behövde dessutom vart tredje fordon komma tillbaka för efterkontroll. Det vanligast förekommande felet var problem med bromssystemet.

YLE - 02 jul 13 kl. 12:16

Färre fordon registeras

Under årets sex första månader registrerades det en märkbart mindre mängd nya fordon i Finland. Hittills har knappa 95 000 nya fordon registrerats, drygt 16 procent färre än året innan. Trafiksäkerhetsverket Trafi uppger att speciellt nya mopeder registrerades färre än tidigare, hela 40 % färre än i fjol.

Kristianstadsbladet - 12 okt 13 kl. 11:17

Verkningslösa polisskott mot fordon

Bara den senaste veckan har poliser vid två tillfällen skjutit mot fordon i rörelse - trots att reglerna säger att det in i det längsta ska undvikas. Och trots att det oftast är verkningslöst.
I torsdags öppnade polis eld mot en rånare på moped som försökte köra på patrullen.

BT - 12 okt 13 kl. 11:20

Verkningslösa polisskott mot fordon

Bara den senaste veckan har poliser vid två tillfällen skjutit mot fordon i rörelse - trots att reglerna säger att det in i det längsta ska undvikas. Och trots att det oftast är verkningslöst. I torsdags öppnade polis eld mot en rånare på moped som försökte köra på patrullen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 11 timmar sedan

Paviljongen får öppna igen

Malmö Margaretapaviljongen har, efter fredagens återbesök av miljöförvaltningen, fått klartecken för att öppna upp en del av verksamheten.
Det berättar Arvid Nordland som är enhetschef vid miljöförvaltningen.Margaretapaviljongen har varit tillfälligt stängd på direktiv av miljöförvaltningen i ett par veckor.

Skånskan - 5 timmar sedan

LB07 föll tungt på stopptid

FOTBOLL Limhamn Bunkeflo såg ut att ta en viktig poäng i Damallsvenskans bottenstrid.
Men i minut 90+1 skruvade Djurgårdens VM-spelare Olivia Schough in 1-0 på en hörna.Oerhört tungt för LB07 och efter slutsignalen sjönk besvikna spelare ihop på Limhamns IP:s konstgräs.

Skånskan - 9 timmar sedan

Loppis med flera kvaliteter

janstorp Den klassiska loppmarknaden i Janstorp är en chans att stötta det lokala laget, träffa gamla vänner och göra en tjänst för miljön.Ett par hundra fler besökare än förra årets stekheta loppis hoppades marknadsansvarige Per Viktorsson på innan lördagens start.
Det skulle innebära lite mer än 3 000 besökare som hjälper till att stötta Janstorps AIF:s verksamhet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kommunen avråder från bad – nu är det högsäsong för algblomning

MALMÖ Den 20 juli meddelade Malmö stad att det just nu är algblomning på Ribersborg och i Sibbarp. Därför uppmanas allmänheten att avstå från bad vid dessa badplatser.Provtagningen gjordes under lördagen och resultatet visade att det är algblomning i hög usträckning, meddelar Malmö stad.

Skånskan - 11 timmar sedan

Replik Lars Hansson 13/7

Lars Hansson skriver att Centerpartiet satsar 206 miljoner kronor extra till den skånska kollektivtrafiken nästa år. Tyvärr verkar Hansson sakna insyn i verksamheten, då dessa pengar inte lär bidra till att klara miljö- och klimatutmaningen, utan slösas bort på trånga och dyra tåg med för liten kapacitet och höga driftskostnader. I ett par år har en investering på 1,85 miljarder kr.

Skånskan - 11 timmar sedan

Pridefesten har intagit Malmö

MALMÖ Se när den färgglada kärleksparaden tågar genom Malmö stad. Fint väder var det också..

Skånskan - 16 timmar sedan

Cyklist påkörd på Limhamnsvägen

Malmö Vid halv elva på lördag förmiddag inkommer ett larm om en påkörd cyklist vid Marietorps allé, Limhamnsvägen, i Malmö. Enligt larmet ska cyklisten blivit påkörd av en personbil. Andra omständigheter är inledningsvis okända.

Skånskan - 18 timmar sedan

Hon vill ge en annan bild av hemtjänsten

Blentarp De vårdar våra äldre, hjälper dem med mediciner, dusch, påklädning, mat och städning – och umgås också när vi anhöriga inte kan vara där.
Men de får ta mycket skit i media och av anhöriga när resurser saknas eller när något går fel.
Vi skuggar undersköterskan Åsa Persson som jobbar i kommunens hemtjänst i Blentarp som trots detta inte kan tänka sig ett bättre jobb.

Skånskan - 18 timmar sedan

När klumpen i halsen löstes upp

Sommarkrönika ”Och jag gråter ett hav av sorg och längtan.” Så beskriver Madeleine In Hwa Björk utan större åthävor men med glasklar tydlighet sin reaktion när hon för första gången pratar i telefon med sin biologiska moster.
Jag har en rejäl klump i halsen och ofta tårar i ögonen när jag lyssnar på hennes Sommar.

Skånskan - 18 timmar sedan

Dödligt hot-avsnitt 25

Jag övervägde att tala om för Eric vad jag upplevt, men beslöt att låta bli. Han är en kär och nära vän, ställer alltid upp, men det här skulle kanske bli för mycket för honom att ta till sig. Och han är dessutom mycket road av att kunna förmedla sina kunskaper till den som vill lyssna, skvallrig med ett annat ord.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.