Expressen > Nyheter

Wednesday, 17 July, 04:50

Expressen - 11 jul 19 kl. 06:58

Ett år efter freden har Eritreas folk ändå inte fått det bättreFOTBOLLSSTADION I ASMARA. Eritreas president Isaias Afewerki – diktatorn som håller Dawit Isaak fången – sitter bara några meter bort. Han gör sig redo för att hålla sitt tal. Tusentals hitkommenderade tjejer och killar i färgglada kläder dansar och sjunger när Eritrea firar den första självständighetsdagen efter det historiska fredsavtalet med Etiopien.  – Nu är det tid för glädje och för framåtblickande ädla mål, säger president Afewerki från talarstolen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eritreas, Fotbollsstadion, ASMARA, Isaias Afewerki, Dawit Isaak, Eritrea, Etiopien, Afewerki

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årefter , fredenhar , Eritreas, folk, ändåinte , fått det bättre
Expressen - 25 nov 14 kl. 22:54

Avhopparen: Afwerki förslavar Eritreas folk

MELLANÖSTERN. Eritreas avhoppade informationsminister, Ali Abdu Ahmed tvättar sina händer rena från regimen. I ett påstått förhör för en asylansökan i Australien anklagar han landets president Isaias Afwerki för att förslava folket, stöda terrorgrupper i Somalia och militarisera hela folket.

Aftonbladet - 16 nov 15 kl. 14:09

Bara Eritreas folk kan rädda Eritrea

Slutreplik från Mehretab Mekonen Belay.

Aftonbladet - 16 nov 15 kl. 14:09

Bara Eritreas folk kan rädda Eritrea

Slutreplik från Mehretab Mekonen Belay.

DN - 11 nov 18 kl. 13:23

”Leve freden mellan folk och stater”

Världens ledare samlades på söndagen i Paris för att högtidlighålla 100 årsdagen av första världskrigets slut. Frankrikes Emmanuel Macron höll i minnesceremonin och han uppmanade i ett tal ledarna att gemensamt kämpa för fred och en bättre värld..

DN - 14 jul 18 kl. 12:05

”Det går inte att beskriva hur viktig freden är”

Eritreas president Isaias Afewerki har för första gången på över två decennier landat i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. På lördagsmorgonen kantades kortegevägen från flygplatsen av tiotusentals människor som viftade med etiopiska och eritreanska flaggor och hyllade freden mellan de två länderna. I tre dagar kommer Isaias att besöka Etiopien för att mejsla ut detaljerna i det nyligen ingångna fredsavtalet tillsammans med sin motpart Abiy Ahmed..

Politikerbloggen - 01 feb 13 kl. 11:15

Vad händer om Eritreas regim faller?


DEBATT. Vad händer om Eritreas regim faller? Omvärlden har hittills ställt sig vid sidan om, vilket är ett svek.

Expressen - 24 sep 11 kl. 00:39

Här talar Eritreas president - på 10-årsdagen av Dawit Isaaks gripande

Här talar Eritreas president Isaias Afewerki inför FN:s generalförsamling - på tioårsdagen av Dawit Isaaks gripande. Diktatorn talade i positiva ordalag om demokratirörelsen i Nordafrika. - Vad som behövs i dag är beredskapen att ge våra folk och unga makt, sade han.

GöteborgsPosten - 14 jul 18 kl. 15:49

Eritreas ledare på historiskt statsbesök

"Vi är ett folk", slog Eritreas president Isaias Afwerki fast när han inledde sitt historiska statsbesök i Etiopiens huvudstad Abbis Abeba. För befolkningen i de två länderna har den upptinade relationen redan fått effekter, mindre än en vecka efter fredsavtalet mellan de forna ärkefienderna..

UNT - 14 jul 18 kl. 15:49

Eritreas ledare på historiskt statsbesök

"Vi är ett folk", slog Eritreas president Isaias Afwerki fast när han inledde sitt historiska statsbesök i Etiopiens huvudstad Abbis Abeba..

DI - 14 jul 18 kl. 20:05

Eritreas ledare på historiskt statsbesök

"Vi är ett folk", slog Eritreas president Isaias Afwerki fast när han inledde sitt historiska statsbesök i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. För befolkningen i de två länderna har den upptinade relationen redan fått effekter, mindre än en vecka efter fredsavtalet mellan de forna ärkefienderna..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Ung man allvarligt knivskuren

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök sedan en man i 20-årsåldern knivskurits i Göteborg under natten till onsdag. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador..

Expressen - 30 minuter sedan

Studie: Menskoppen kan förändra liv

I den första stora studien som gjorts på menskoppar, har forskare undersökt hur säker och kostnadseffektivt mensskyddet är, jämfört med andra alternativ. Resultatet publierades på onsdagen i vetenskapstidskriften The Lancet Public Health..

Expressen - 1 timme sedan

Perus expresident gripen i USA – riskerar utlämning

Alejandro Toledo misstänks för att ha tagit emot mutor för cirka 200 miljoner kronor när han var president i Peru – landet han i dag lever i flykt från.Under natten till onsdagen greps han i Kalifornien i USA, rapporterar Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Bil i krock med älg – en person till sjukhus

En personbil har krockat med en älg, strax utanför Svenljunga.Föraren har förts till sjukhus med lindriga skador..

Expressen - 3 timmar sedan

Så får diktatorn Kim Jong-Un tag på sina lyxbilar

Två skottsäkra Mercedes-Maybach S600 har flugits in till Nordkorea – detta trots FN:s handelsförbud mot lyxvaror till landet.Kim Jong-Uns bilar skeppas från Rotterdam till Nordkorea via en hemlig rutt över sex länder, visar en ny rapport som CNN tagit del av.Totalt ska landet ha importerat lyxvaror för över 1,7 miljarder kronor mellan 2015 och 2017, samtidigt som invånarna lider av svår svält..

Expressen - 4 timmar sedan

Miljardären Henrik ,39, fick cancer: ”Otroligt jobbigt”

2017 hade den framgångsrika entreprenören Henrik Persson Ekdahl fullt upp med arbete och familj. När han drabbades av en ihärdig och återkommande huvudvärk trodde han att för mycket jobb och affärsresor låg bakom. Men sen kom beskedet som vände upp och ned på Henriks värld: han hade fått cancer.

Expressen - 5 timmar sedan

Varningen: Den globala hungern ökar

Över 820 miljoner människor i världen går hungriga.Enligt en ny FN-rapport ligger klimatförändringar, fattigdom och väpnade konflikter bakom den negativa trenden.”Att få slut på hunger och alla former av undernäring fram tills 2030 blir en enorm utmaning”, skriver rapportens författare..

Expressen - 5 timmar sedan

Eleverna kunde inte vara utomhus – luften för dålig

Barnen på en skola i London kunde inte vara utomhus på rasterna på grund av dålig luft – då startade föräldrarna en superinsamling som ledde till den ”gröna väggen” som ska förbättra luften på skolan. .

Expressen - 5 timmar sedan

Man döms för oaktsam våldtäkt i Kalmar

28-åringen och kvinnan fick kontakt via sociala medier och stämde träff.Åklagaren menar att kvinnan hade sex med mannen efter att ha blivit hotad och utsatt för flera stryptag.Nu döms mannen för oaktsam våldtäkt vid Kalmars tingsrätt, rapporterar Barometern..

Expressen - 6 timmar sedan

Expertens tre teorier: Så kan kraschen ha gått till

Statens haverikommission är i full gång med sin utredning kring flygkraschen i Umeå, där nio människor miste livet.En australisk utredning visar att planets motor är en av de mest vanligt förekommande vid motorhaverier.I veckan kommer vraket att bärgas till Strängnäs, för vidare undersökning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.