Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 17 July, 13:26

Nyan - 11 jul 19 kl. 07:30

Fritjof Fagerlund lämnar återbudFRIIDROTT. Långdistanslegendaren Fritjof Fagerlund har lämnat återbud till årets öspel.
Anledningen uppges vara en skadad hälsena.
Fritjof Fagerlund var anmäld på 5 000 meter i går och till morgondagens halvmaraton.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Fagerlund, Friidrott, Fritjof Fagerlund, Gibraltar, Nyan, Åland, TEXT, Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritjof, Fagerlund, lämnar, återbud
Dagens PS - 30 apr 19 kl. 09:12

Efter vinstvarningen – vd:n lämnar stolen

Toppchefen går med omedelbar verkan. Tillförordnad vd tar över spakarna tills vidare. Bettingbolaget Global Gaming, som nyligen vinstvarnade, genomför nu ett vd-byte, enligt ett pressmeddelande.

DI - 29 apr 19 kl. 21:33

Global Gamings vd lämnar sitt uppdrag

Bettingbolaget Global Gamings vd Joacim Möller lämnar sitt uppdrag i koncernen med omedelbar verkan. Styrelsen har i stället utsett Tobias Fagerlund som tillförordnad vd och koncernchef..

Expressen - 24 apr 19 kl. 10:16

Seniorsajtens profiler lämnar styrelseuppdrag

Lena Adelsohn Liljeroth, Artur Ringart och Tobias Fagerlund har avböjt omval till det NGM-listade mediebolaget News55.Det framgår av stämmokallelsen..

YLE - 04 sep 15 kl. 14:12

Identitetsstöld blir straffbart

Från och med fredag kan man bli dömd till böter om man utger sig för att vara någon annan på webben. Identitetsstöld blir nu straffbart som ett fristående brott. Tidigare har den som använder en annans personuppgifter kunnat bli dömd för till exempel ärekränkning, bedrägeri eller spridande av information som kränker privatlivet om personuppgifterna missbrukats, men nu räcker det alltså med att stjäla någon annans identitet för att bli dömd.

YLE - 27 jun 17 kl. 13:59

"Hjärnflykten är i grunden något positivt"

Det är bra med en internationell rörlighet, också för lärare. Det säger professorn i pedagogik Fritjof Sahlström, som inte är särskilt oroad över att lärare rekryteras till Sverige. - Visst finns det en brist på svenskspråkiga lärare i Finland, speciellt i södra Finland, säger Fritjof Sahlström.

Nyan - 05 mar 14 kl. 08:00

Fyrqvist har lämnat vd-post

Jonas Fyrqvist har slutat som vd för Ålands bygg och lämnar företaget helt den sista april.
– Jag slutar på egen begäran, jag tycker att det är dags att gå vidare, säger Fyrqvist och väljer att inte avslöja eventuella konkreta planer för framtiden.
Mikael Fagerlund, inköpsansvarig på Ålands bygg, har utsetts till tillförordnad vd för företaget.

Nyan - 17 maj 17 kl. 21:00

Pommern och andra ”tolvtaggare”

Inspirerad av en diskussion om Pommern i januari på det förträffliga, opretentiösa medborgartorg som stadsbiblioteket erbjuder oss, skrev jag för en tid sedan ett inlägg om ”herrar” och ”herrar” – och Pommern. Sedan dess har det hänt en del; och alla har vi hunnit fundera en stund till. Nya värdefulla ”torgmöten” har hållits, som jag menar erbjudit perspektiv som kan brukas också på Pommernfrågan.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 08:47

Uefa-pampen Lennart Johansson är död

Lennart Johansson, tidigare ordförande i Svenska Fotbollsförbundet och för Uefa har avlidit. Han blev 89 år gammal. Det rapporteras brett i svensk media på onsdagsmorgonen.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 08:47

Lennart Johansson död: ”Svensk fotboll har sorg”

Lennart Johansson, tidigare ordförande i Svenska Fotbollsförbundet och för Uefa har avlidit. Han blev 89 år gammal. Det rapporteras brett i svensk media på onsdagsmorgonen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Finland sett med andra ögon

Under sommaren kan Riksarkivets ambulerande affischutställning ”Pro Finlandia – Finlands väg till självständighet” beskådas i Finströms bibliotek i Godby. Nu besöker forskaren vid Riksarkivet Pertti Hakala Åland för att hålla två föreläsningar i ämnet, i kväll på Finströms bibliotek och i morgon kväll i Mariehamns stadsbibliotek, dit även utställningen flyttar för en dag.
Inför och i anslutning till hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 genomförde Riksarkivet i Helsingfors ett stort projekt om just vägen till självständigheten.

Nyan - 4 timmar sedan

Flyger privata helikopterturer över Mariehamn

Turister och ålänningar kan nu åka på en privat helikoptertur och uppleva Mariehamn från en högre nivå. .

Nyan - 5 timmar sedan

Kortbetalning på landsortsbussar

Bussbolagen Viking Line Buss Ab, Williams Buss Ab och Ålandsbussen Ab erbjuder nu betalning med bank- eller kreditkort på de åländska landsortsbussarna. ”Passagerarna kan fortsättningsvis betala biljetten kontant på bussen och köpa rabatterade busskort från Ålandstrafiken”, skriver landskapsregeringens transportbyrå i ett pressmeddelande. Viking Line Buss enhetschef Mikael Lindström säger att detta är något som kunderna länge har efterfrågat och får medhåll av Gilla Karlsson, enhetschef på Ålandstrafiken: – Speciellt turister är vana vid att betala med kort.

Nyan - 7 timmar sedan

Därför vill investeringsbolag köpa Eckerö-aktier

Investeringsbolaget OTC-sijoitus har skickat ut brev till en del av Rederiaktiebolaget Eckerös aktieägare. .

Nyan - 18 timmar sedan

Partiell månförmörkelse kan ses natten till ondsag

Natten mellan tisdag 16.7 och onsdag 17.7 kan en partiell månförmörkelse ses i Finland.

Nyan - 19 timmar sedan

Inga besvär mot Dennis och Macke

Inga besvär har Ålands förvaltningsdomstol tagit emot angående byggnadsnämndens beslut från den 4 juni i år. Beslutet gällde de områden som byggnadsnämnden gett grönt ljus till Dennis och Macke ab att riva och bygga nytt. Besvärstiden gick ut på fredagen.

Nyan - 20 timmar sedan

Simbilen på väg till Åland

Folkhälsans simbil är på väg till Åland igen. Från och med söndag 21 juli till onsdag 24 juli kommer simbilen att besöka stränder på Åland där det pågår simskolor och även gästa Sjödagarna. – Målet med Folkhälsans simbil är att uppmuntra barn och vuxna i alla åldrar att våga hjälpa varandra, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 21 timmar sedan

Från Drottninggatan till Jomala gård

Magnus Stark är sedan maj vd för Ålands hushållningssällskap. .

Nyan - 22 timmar sedan

Övergräddade bullar orsakade larm

På tisdagseftermiddagen fick Alarmcentralen in ett automatalarm från Skogsgläntans dagis i Saltvik. Räddningsinspektör Thomas Mattsson meddelar att övergräddade bullar satt i gång brandlarmet och att det inte handlade om någon brand. Västra Saltviks FBK kunde återställa larmet och åka vidare.

Nyan - 23 timmar sedan

Stor folkdansfestival på Åland

I kväll drar folkdansfestivalen ÅLEK 2019 i gång på Åland. 250 stycken nordiska folkdansare har samlats på Åland för att dansa och visa upp traditionell folkdans.
Den årliga folkdans- och folkmusikfestivalen Nordlek ordnas var tredje år i ett mindre land eller region och i år är det första gången som festivalen hålls på Åland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.