DN > Utrikes

Sunday, 21 July, 01:57

DN - 11 jul 19 kl. 07:08

Första domen i Högsta domstolen efter nya samtyckeslagenSex personer har dömts för oaktsam våldtäkt i tingsrätten sedan den nya samtyckeslagen infördes.  Nu kommer första domen i Högsta domstolen.  Fallet rör en man i Västerbotten som hade samlag med en kvinna han övernattade hos. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Högsta, Västerbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första domeni , Högsta, domstolenefter nya , samtyckeslagen
Alingsås tidning - 23 feb 16 kl. 12:04

Överklagar Vårgårdamord till Högsta Domstolen

24-åringen som har dömts till livstids fängelse för mordet på sin före detta flickvän i Vårgårda överklagar nu domen till Högsta Domstolen. Han vill ha ett tidsbestämt straff. Mannen dödade i augusti 2015 sin gravida ex-flickvän och greps efter ett par veckor då han var på flykt i Tyskland.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 06:30

Kommunen vill ta sågverksmål till Högsta domstolen

Ägarna till Björstorps träförädling dömdes till att betala 150?000 kronor i vite för att ha struntat i att sanera en av Skånes giftigaste platser. Nu har mark- och miljööverdomstolen upphävt beslutet.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 15:59

Knarkdom prövas inte av Högsta domstolen

Malmö Högsta domstolen kommer inte pröva den dom där en man dömts till sju års fängelse för att ha smugglat 780 kilo narkotika som var värt cirka 90 miljoner kronor.Det var Riksåklagaren som överklagade domen på sju års fängelse, som ansåg att fängelsestraffet borde vara längre.
– En pröv­ning av Högsta dom­stolen av på­följds­frå­gan i det­ta mål vore där­för av stor vikt för en rätt­vis och en­het­lig rätts­til­lämp­ning.

Kristianstadsbladet - 28 sep 12 kl. 09:00

Fall med ockerdömd kvinna prövas av Högsta domstolen

Riksåklagaren vill att Högsta domstolen prövar ett ärende om ocker från Kristianstad. I sitt överklagande yrkar RÅ att en 49-årig kvinna döms för grovt ocker till fängelse.
Ärendet handlar om en 49-årig kvinna, som i Kristianstads tingsrätt har dömts för att ha lurat till sig sin psykiskt sjuka systers miljoner.

YLE - 22 sep 15 kl. 11:04

Högsta domstolen: Duo som utnyttjade berusad man frias

Mannen och kvinnan dömdes i tingsrätten och i hovrätten för grovt ocker, men frias nu helt av Högsta domstolen. I juni 2011 utnyttjade en man och en kvinna en berusad man genom att få honom att använda omkring 8 500 euro, varav duon använde över 8 000 euro för sina egna ändamål. Mannen som utnyttjades hade aldrig träffat mannen och kvinnan förut.

Barometern - 01 aug 13 kl. 10:58

Måleråsmord överklagas till Högsta domstolen

Rättegången i hovrätten måste tas om. Det anser 44-åringen som är dömd för mordet på sin mor i Målerås. Domen överklagas nu till Högsta domstolen.

UT - 31 okt 14 kl. 11:24

Mordbrand prövas inte i Högsta domstolen

Den kvinna som dömdes för mordbrand av tingsrätten i maj förra året får inte sin sak prövad i Högsta domstolen. Högsta domstolen meddelade i veckan att man inte ger prövningstillstånd och domen från Hovrätten för Västra Sverige står alltså fast. Högsta domstolen ger bara prövningstillstånd om det är viktigt för rättstillämpningen, eller i vissa undantagsfall.

YLE - 27 jul 16 kl. 07:47

Norges skidförbund överväger att överklaga Sundbys dom till högsta domstolen

Martin Johnsrud Sundby är avstängd på grund av en dopningsförseelse – men det norska skidförbundet fortsätter att skydda sin världsstjärna. Det finns en liten möjlighet att föra fallet vidare till den schweiziska högsta domstolen, säger förbundets advokat till NRK. Sundby åkte fast efter att ha haft för höga halter astmamedicin i kroppen, men det norska skidförbundet fortsätter att vidhålla att Sundby inte gjort någonting fel.

Nyan - 02 mar 18 kl. 16:23

Högsta Domstolen ger Åland rätt om körförbud

Ålands körkortslag strider inte mot grundlagen, konstaterar Högsta Domstolen. HD slår fast att Åland har rätt att tillämpa längre körförbud för rattfylleri än vad praxis är i riket.
Domen gäller ett fall som i sig inte är uppseendeväckande.

BT - 12 jun 13 kl. 14:18

Föräldrar överklagar exorcismdom till Högsta domstolen

Tingsrätten friade de fyra personer som ska ha utövat exorcism på en flicka i tioårsåldern. Hovrätten ändrade domen och dömde tre av de inblandade till fängelse. Nu överklagar de till Högst domstolen.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

British Airways ställer in alla flyg till Kairo: ”Försiktighetsåtgärd”

British Airways ställer in alla flyg till Kairo som en ”försiktighetsåtgärd” under de kommande sju dagarna. Det är oklart vad som ligger bakom beslutet. Samtidigt varnar brittiska UD för en ”förhöjd risk för terror som riktar sig mot flyget” i Egypten..

DN - 6 timmar sedan

De ukrainska väljarna räds inte oerfarna ledare

Efter en febril politisk vår med två omgångar presidentval kallas Ukrainas väljare än en gång ut att rösta, denna gång handlar det om parlamentet. Söndagens val kommer att avgöra om den nyvalde presidenten Volodymyr Zelenskyj kan bilda en lojal regering och har möjlighet att genomföra sin politik..

DN - 6 timmar sedan

Här är ledarna i det ukrainska maktspelet

På söndagen går Ukraina återigen till val, den här gången till parlamentet. Här är ledarna vars partier ser ut att ta plats i Verchovna Rada, högsta rådet..

DN - 6 timmar sedan

DN:s Kajsa Haidl väljer fem favoriter vecka 29

Varje vecka väljer en av DN Kulturs medarbetare fem höjdpunkter ur det aktuella kulturutbudet. I dag: Kajsa Haidl..

DN - 6 timmar sedan

Eckerman avstår chansen till miljoner

Henrik von Eckerman avstår söndagens grand prix i Aachen, skriver SVT..

DN - 6 timmar sedan

Vatikanen öppnade benhus i jakten på kvarlevor

I jakten på de försvunna kvarlevorna från två prinsessor – och en försvunnen tonåring – har två kammare där ben förvaras öppnats i Vatikanen. Nu ska de ben som hittats dna-testas för att förhoppningsvis bringa klarhet i mysteriet..

DN - 7 timmar sedan

Nya svenska medaljhoppet redo att kliva fram

GWANHJU. Situationen är ny för Louise Hansson – men den skrämmer henne inte. För första gången räknas 22-åringen in i kategorin medaljkandidater i ett långbane-VM.

DN - 7 timmar sedan

Japanen som jagade Phelps tar efter mästarens andetag

TOKYO. I OS i Rio var han ytterst nära att slå den största olympiern genom tiderna. Bara fyra hundradelar skilde Masato Sakai från att besegra Michael Phelps på 200 meter fjärilsim.

DN - 7 timmar sedan

EU-länder kräver att Iran släpper oljetankern: ”Fientlig handling”

Flera länder fördömer Iran efter att landet tagit ett brittiskt fartyg i beslag i Hormuzsundet. Tyskland och Frankrike varnar för att den redan spända situationen riskerar att eskalera och att det vore ”väldigt farligt”. Iran ger en helt annan bild av vad som hänt..

DN - 7 timmar sedan

En gripen misstänkt för mord i Stockholm

En person har gripits misstänkt för mord i Västberga i södra Stockholm. På lördagsmorgonen hittades en skadad man utomhus och polis och ambulans kom till platsen. Mannen fördes till sjukhus men avled senare under dagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.