YLE > Finland

Tuesday, 16 July, 18:45

YLE - 11 jul 19 kl. 06:59

Nu skyddas tvåhundra hektar skog i Purunpää på KimitoönFör bara ungefär fem år sedan ville föreningen Konstsamfundet avverka skog på Purunpää udde på Kimitoön. Men efter protester från öbor och naturvänner, har man nu gjort en helomvändning och totalfredat ett stort område på udden..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Purunpää, Kimitoön, Konstsamfundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu skyddas, tvåhundra, hektar, skogi , Purunpää, Kimitoön
YLE - 30 jun 17 kl. 09:24

Störst i Nyland: 250 hektar skog fredades i Raseborg

Nylands största frivilligt fredade privata naturskyddsområde finns nu i Raseborg. Ett litet familjeföretag ville att deras skogsområde öster om Gennarbyviken skulle skyddas. Natur-, miljö- och trafikcentralen i Nyland har nu fattat beslut om att ge området naturskydd enligt det så kallade Metsoprogrammet för skydd av biologisk mångfald.

Supermiljöbloggen - 12 dec 14 kl. 09:58

Sverige skyddar 11 000 hektar skog

Handlar om 101 nya eller utvidgade naturreservat. I veckan meddelade regeringen att man godkänt avtal mellan Naturvårdsverket och markägare om att byta mark med varandra i syfte att skydda värdefull natur. Riksdagen beslutade 2010 att 100 000 hektar skogsmark från Sveaskog ska användas för att byta till sig cirka 80 000 hektar med mer skyddsvärd skogsmark från andra markägare.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mark i Karats-Råvvåive skyddas

Naturskyddsföreningen i Jokkmokk vill att staten ska skydda 10.000 hektar skog i Karats-Råvvåive, uppger SR Norrbotten.Miljöminister Lena Ek har fått brev från föreningen, som har dokumenterat mer än 50 olika rödlistade arter i området.

DalaDemokraten - 20 feb 16 kl. 06:00

Mångmiljonsatsning på naturvård – 240 hektar skog skyddas

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Dalarnas tidningar - 20 feb 16 kl. 06:00

Mångmiljonsatsning på naturvård – 240 hektar skog skyddas

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Norrtelje Tidning - 05 feb 17 kl. 08:00

Tre nya områden med unik natur i Norrtälje kommun kan skyddas

Tre nya skyddsområden för så kallade biotoper är planerade runt om i Norrtälje kommun. Områdena består av skogsmark och de är alla viktiga livsmiljöer för hotade djur- och växtarter. De nya skyddsområdena bidrar också till det nationella målet att skydda 150 000 hektar skog till 2020..

YLE - 05 mar 14 kl. 05:03

Allt mer österbottnisk skärgård skyddas

En stor del av den österbottniska skärgården är numera naturskyddsområde. I fjol fredades mer än 400 hektar, och ännu ska flera tusen hektar fredas. Rummelö-Harrbåda naturskyddsområde i Karleby grundades 2010 och är över 230 hektar stort.

Supermiljöbloggen - 27 feb 14 kl. 11:27

Regeringen vill skydda 150 000 hektar skogsmark

”Ynkligt lite skogsskydd” menar kritiker. Miljöminister Lena Ek (C) skriver i dag på Dagens Industris debattsida att regeringen fastslagit ytterligare etappmål när det gäller det formella skyddet av skogsmark till år 2020. Genom skydd och miljöhänsyn i skogsbruket säkras skogens olika funktioner såsom träråvara, bioenergi, klimatreglering eller biotoper för hotade arter.

Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 16:15

Mer skog måste skyddas i Sverige – för klimatet och den biologiska mångfalden

Sveriges politiker bör omedelbart agera för att skydda mer skog i Sverige så att produktionsmål och miljömål väger lika. Sverige har genom en portalparagraf i skogsvårdslagen sagt att miljö- och produktionsmålen ska vara jämställda, 50/50, men miljömålet har länge varit i skymundan, skriver debattörerna Kristina Bäck och Amanda Tas vid Föreningen Skydda Skogen. I Sverige är endast ca 5 procent av den produktiva skogsmarken formellt skyddad, varav ca 3 procent är skyddad nedanför den fjällnära gränsen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

F-secures vd varnar för usel IT-säkerhet – uppkopplade apparater i hemmet kan kapas för onda uppsåt och ofta bär ingen ansvar för det

Antalet uppkopplade apparater har ökat kraftigt och fortsätter att göra det. Många av tillverkarna har samtidigt valt att inte satsa pengar på god säkerhet. Det här kan få negativa konsekvenser för konsumenten, men det är möjligt att läget kommer att förbättras en del redan nästa år..

YLE - 1 timme sedan

Ingåbor bjuder en barnfamilj på gratis semestervecka i Barösund - återstår bara att hitta familjen

Tanken är att en barnfamilj som av olika orsaker inte har möjlighet att åka på semester - till exempel på grund av sjukdom eller svag ekonomi ska få njuta av semestern gratis. Familjen får bo i en stuga i Barösund från 29 juli till 2 augusti..

YLE - 2 timmar sedan

Tuominens kom till Borgå för att träffa sonen - men båtfolket vill ha bensin, butik och få bada bastu

Borgå gästhamn ligger ett stenkast från torget och gamla stan. Men båtfolket saknar den service i centrum som är nödvändig när man rör sig ute till sjöss och är bunden till båten..

YLE - 2 timmar sedan

Handbollspensionären Mikael Källman: Det är fem eller sex klubbar som verkligen satsar på handboll i Finland

Finlands genom tiderna mest framgångsrika handbollsspelare Mikael Källman har varit handbollspensionär i ett par månader. Han säger att det inte är omöjligt att han en vacker dag står vid avbytarbänken som tränare igen..

YLE - 3 timmar sedan

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halv år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och öka kostnaderna, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - 3 timmar sedan

Importen av begagnade bilar når nytt rekord i år - de flesta importeras från Sverige

Importen av begagnade bilar kommer att nå ett nytt rekord i år. Från januari till juni 2019 ökade importen med 21 procent jämfört med samma period ifjol..

YLE - 3 timmar sedan

Tydligare rutter och förbättringar på utfärdshamnen - Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att Kopparnäs skulle få ett ansiktslyft

Besökarantalet i Kopparnäs beräknas växa kraftigt inom de kommande åren, och sommargästen Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att de planerade åtgärderna för att förbättra området verkligen skall bli av..

YLE - 3 timmar sedan

Stopp för bilarna på Kopparnäs stränder i Ingå - 6 förändringar som ska rädda området innan det är för sent

Föreningen som äger det stora friluftsområdet i Kopparnäs-Störsvik tror besökarsiffran kommer fördubblas inom tio år. Det natursköna området ligger endast 50 kilometer från Helsingfors centrum..

YLE - 4 timmar sedan

Polisen agerade rätt när de sköt en man i foten i Vasa

Det kommer inte att inledas en förundersökning angående polisens agerande i Sunnanvik i Vasa för ett par veckor sedan – då polisen tvingades skjuta en hotfull man i foten..

YLE - 4 timmar sedan

EU-kommissionen godkände försäljning av DNA till norska telejätten Telenor

Europeiska kommissionen meddelar att de har godkänt att norska telekommunikationsbolaget Telenor köper över hälften av den finska teleoperatören DNA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.