GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 17 July, 16:42

GöteborgsPosten - 10 jul 19 kl. 16:02

Känd nazist åtalas för hets på nätetEn känd skånsk nazist åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha hetsat mot judar, homosexuella och mörkhyade på nätet. I 35 olika inlägg på ett nätforum har mannen hetsat och dessutom hyllat Hitler i både ord och bild, rapporterar.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Hitler

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känd, naziståtalas för , hets, nätet
Sydsvenskan - 26 apr 14 kl. 20:00

Polisen följer misstänkt nazist på nätet

På nätet följer polisen den 30-årige nazist som misstänks för de uppmärksammade mordförsöken på Kristianstadsgatan.
Han har låtit sig intervjuas av sympatisörer och han är aktiv på Facebook.
Men polisen uppger att de ännu inte vet var den internationellt efterlyste mannen befinner sig..

UNT - 10 jul 19 kl. 15:53

Känd nazist åtalas för hets på nätet

En känd skånsk nazist åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha hetsat mot judar, homosexuella och mörkhyade på nötet..

Barometern - 31 jul 14 kl. 19:27

Nazist överklagar hets mot folkgrupp dom

Sebastian Karlsson överklagar tingsrättens dom för hets mot folkgrupp.
Inläggen är att betrakta antingen skämt eller som inlägg i en politisk debatt, anser han. För knappt en månad sedan dömdes Sebastian Karlsson som ansvarig utgivare av nättidningen Realisten till dagsböter av Stockholms tingsrätt.

Skånskan - 10 jul 19 kl. 16:23

44-årings hets mot judar nu i tingsrätten

VELLINGE En 44-årig Vellingebo och välkänd nazist åtalas nu för att i 35 olika inlägg på nätet ha hetsat mot personer med anspelning på ras, hudfärg, etniskt ursprung eller sexuell läggning.På nätforumet vk.com misstänks en 44-åring bosatt i Vellinge kommun i olika inlägg med bilder, text, hakkors och andra symboler med koppling till nazismen ha uppmuntrat till dödligt våld mot judar.

Sydsvenskan - 27 mar 15 kl. 14:59

Nazist mister vapenlicens

En medlem i nazistiska Svenskarnas parti, och tidigare lokalpolitiker i Mönsterås, mister rätten att ha skjutvapen.Mannen dömdes i december i fjol för hets mot folkgrupp. Det fick till följd att polisen drog in hans vapenlicens och omhändertog hans vapen och ammunition.

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 15 kl. 14:59

Nazist mister vapenlicens

En medlem i nazistiska Svenskarnas parti, och tidigare lokalpolitiker i Mönsterås, mister rätten att ha skjutvapen.Mannen dömdes i december i fjol för hets mot folkgrupp. Det fick till följd att polisen drog in hans vapenlicens och omhändertog hans vapen och ammunition.

Skånskan - 14 mar 18 kl. 01:00

Hem­lig­hets­ma­ke­riet orsakade skan­da­len

ERWP.fif(0)Kon­sti­tu­tions­ut­skottet fort­sätter sina ut­fråg­ningar för att för­söka klar­lägga an­svaret för skan­da­len på Transportstyrelsen, när sä­ker­hets­klas­sade upp­gifter gjordes till­gäng­liga för per­son­al från andra länder utan att des­sa blivit ve­der­bör­li­gen sä­ker­hets­prövade.
Ge­ne­ral­di­rek­tören Maria Ågren fick sparken som följd av sitt be­slut att gå förbi nor­mala ru­tiner för att inte out­sour­cingen som be­slutats före hennes till­trä­de skulle bli all­var­ligt för­senad och där­med stoppa vik­tig verk­sam­het.

YLE - 30 sep 15 kl. 06:09

Polisen löser få fall av hets mot folkgrupp

Brottsanmälningar om hets mot folkgrupp leder sällan någon vart. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan. Utredningen kring de rasistiska lapparna vid flyktingförläggningen i Forsby i Helsingfors stampar också på stället.

Skånskan - 31 okt 15 kl. 21:11

Talkörer överröstade torgmötet i Lund

Lund Samtidigt som Domkyrkans klockor började ringa för att symbolisera ett helt annat budskap inledde den främlingsfientliga organisationen För Sverige – nu sin manifestation på Stortorget.De fyra talarna blev omgående överröstade av de omkring 200 personer som samlats utanför polisens avspärrningar. Bland andra SSU och Ung Vänster fanns på plats med banderoller.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 04:00

Sä­ker­hets­rådet vik­tigt

Opinion Sve­ri­ges kam­panj för att få en av platserna i FN:s sä­ker­hets­råd de nä­rmaste två åren har satts un­der lupp i många me­di­er. Det är bra. Hur kam­panjen fö­rts, hur myc­ket den kostat och var­ifrån pengarna tagits är väl värt att dis­ku­tera.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

En rättighet att skräpa ner?

Måste vi verkligen ge upp den ena praktiska och värdefulla produkten efter den andra bara för att vi inte kan låta bli att skräpa ner?.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Dubbelmoral om rökförbud

Vad är det som gör att man lättvindigt och nästan raljerande propagerar mot förbud i ena fallet och för i ett annat?.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Solskjær vill bygga laget kring Pogba

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær säger att han vill fortsätta att bygga sitt lag runt mittfältaren Paul Pogba, trots ihärdiga rykten om en flytt för fransmannen..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Smittsamt virus söks i döda fåglar

Tropiska fågelvirus som även kan smitta människor och hästar sprider sig norrut i Europa. Nu vill forskare ta reda på om virusen redan hunnit nå Sverige..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Ung man knivskuren till döds – tre personer anhållna

En 17-årig tjej och två 21-åriga män misstänks ha rånmördat en 18-åring på Hisingen..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

SDN Lundby värnar hbtq-verksamheten

Projektet House of Colors är nu avslutat då projekttiden var två terminer och kommer till hösten att ersättas av en permanent form av mötesplats. Till det har en person anställts som ska jobba fram en hållbar hbtq-mötesplats..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Detaljstyr inte skattebetalarnas kulturkonsumtion

Det finns oerhört många kulturutövare som bär sina egna kostnader – och Göteborgsoperan kunde gott sälla sig till den skaran..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

S borde se upp med tappet till SD i ”säkra” områden

SD går särskilt starkt framåt i det som tidigare var Socialdemokraternas styrkebälte. Det borde vara bråttom för S att komma på hur de ska vinna gamla och nya väljare för idén om ett folkhem för alla..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Mynttoalett drar upp betyget!

När det kostar är mynt perfekt. Det är det enda betalningsmedlet som alltid fungerar..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

En självklarhet att Iryna ska få stanna

Det borde vara en självklarhet att Sverige har såväl moraliskt som mänskligt och ekonomiskt ansvar för Irynas uppehälle och rehabilitering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.