SR > Kultur

Sunday, 21 July, 15:50

SR - 11 jul 19 kl. 06:45

Sommartipset: Insikter om insekternas planetDen hisnande insikten om människans beroende av insekter kullkastar gamla idéer om människan som skapelsens krona..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sommartipset, Insikterom , insekternas, planet
YA - 08 aug 14 kl. 06:30

På jakt efter insikter om insekter

Foto: Sprisse Nilsson
Det är varmt i luften och solstrålarna lockar till kvällsdopp. Men på Löderups strandbad har runt tjugo nyfikna bytt strand mot insektssafari.
Med entomologen Mikael Sörensson i spetsen beger sig gruppen uppför backarna.

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:45

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgång

Data är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag.

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 15:00

Ipsos tror på att vi kan få insikter i ett moln

Undersökningsföretaget Ipsos har lanserat Insight Cloud, något de kallar för en ”socialiserad plattform” som ska hantera insikter från en massa olika källor för att ge relevant information för företagskunder. Den molnbaserade tjänsten har testats med valda kunder under det senaste året, men har nu alltså blivit officiellt släppt för resten av marknaden. VD:n för Ipsos UU kommenterar deras släpp: ”I denna era av allnärvarande data, så behöver vi ge våra kunder mer än bara information.

Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 09:01

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgång

Data är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag.

Dagensanalys.se - 12 okt 18 kl. 13:57

”Spel är designade utifrån insikter om människors olika drivkrafter”

Med hjälp av spelvärldens psykologi kan vi ändra människors beteende och skapa effektivare kundupplevelser. Under årets GamifyUs på Stockholmsmässan den 5 december får deltagarna värdefulla insikter i hur en ökad förståelse för människans drivkrafter, i kombination med hur riktigt duktiga speldesigners tänker, i förlängningen leder till smartare affärer och hållbarare organisationer. Vad är det egentligen som styr våra handlingar, och är vi alltid så rationella när vi fattar beslut?

Dagensanalys.se - 24 jan 19 kl. 13:03

Informationstätt seminarium om Insikter & Analys

Igår bjöd IAB in till seminarium då deras task force som jobbat med Insikter och Analys nu avslutat sitt arbete. De har under året producerat tre white papers som berör områdena Kampanjmätning, Visualisering och Attribution och delar av innehållet presenterades under seminariet. Under parollen ”Mäta bör man, men hur gör man” presenterade IABs task force, som under ledning av Mårten Erlberg på Dentsu Aegis utforskat hur man mäter sina marknadsföringsinsatser.

Supermiljöbloggen - 31 jan 19 kl. 12:01

Ledande naturvetare och ekonomer: Så kan vi hålla oss inom de planetära gränserna

Ny artikel visar vilka politiska och ekonomiska åtgärder som behövs för att klara de globala miljöutmaningarna. Gröna skatteväxlingar höga koldioxidskatter är två av förslagen.  För ungefär två år sedan samlades 25 ledande naturvetare, som exempelvis Johan Rockström, och ekonomer, som finanspolitiska rådets tidigare ordförande John Hassler, för att diskutera samtidens viktigaste frågor.

Newsmill - 07 dec 11 kl. 10:59

Västra Götaland behöver en regering med insikter om Västsverige

http://www.newsmill.se/trackback/41448I Västra Götaland prövas just nu ett Julholt-liknande ledarskap, genom den S, MP och V-ledning som styr i minoritet.

BT - 10 apr 12 kl. 09:08

Drabbande insikter

Minns du öppningsscenen i den klassiska I TV-serien Brideshead revisted (En förlorad värld) efter Evelyn Waugs roman? Den där en grånad Charles Ryder (Jeremy Irons) som officer i den brittiska armén under andra världskriget återser slottet Brideshead där allting, precis allting, utspelade sig för så länge, länge sedan. Till synes under ett helt annat liv men ett liv som ändå aldrig ersattes av ett nytt.

Sydsvenskan - 13 feb 13 kl. 06:30

Hennes insikter borde finnas i en handbok

Agneta Nordberg, Lund, har som tidigare meddelats avlidit, 70 år gammal. Hennes närmaste är döttrarna Annika och Åsa, sex barnbarn och en bror.Agnetas hall var speciell.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 23:33

Häpen lycka över Telemann på VadstenaAkademien

RECENSION. Den mångtusenåriga och alltid lockande berättelsen om Orfeus och Eurydike finns överallt i konsten och i helgen var det dags för en Nordenpremiär på en opera om den här myten. Det är ett verk av Telemann från 1726 som upptäcktes för bara några decennier sedan..

SR - Igår: 16:20

Fyra kvinnor försvunna från afghansk orkester

Fyra kvinnor, två vuxna och två tonåringar, saknas från den kvinnliga afghanska orkestern Zohra. De fyra personerna försvann under helgen, efter ett uppträdande på en festival i den slovakiska staden Trencín, nära tjeckiska gränsen..

SR - I förrgår: 15:08

Disney släpper samisk version av Frozen

Ledarna för Samiskt parlamentariskt råd och Samerådet uttrycker att de är oerhört stolta och glada att de samiska barnen kommer att kunna se filmen på sitt modersmål..

SR - I förrgår: 14:06

ASAP Rocky blir kvar i häktet

Efter fredagseftermiddagens häktesförhandlingar i Stockholms tingsrätt förlängs häktningen av den amerikanske rapparen ASAP Rocky..

SR - I förrgår: 13:12

Straffrättsforskaren: "Händelseförloppet är nog inte klarlagt än"

Åklagare vill omhäkta den amerikanske rapparen ASAP Rocky som suttit häktad i Sverige sedan början av juli. Häktesförhandlingarna äger rum just nu..

SR - I förrgår: 12:39

Kulturkrönikan: Det som finns på internet går aldrig att radera

Mordet på den 17-åriga amerikanska flicka som mördades i veckan har väckt starka känslor efter att bilder på hennes döda kropp börjat cirkulera på internet. Kulturredaktions Cecilia Ekman reflekterar över det fruktansvärda mordet som nu finns till beskådning för allmänheten..

SR - I förrgår: 12:39

Toppdiplomat till Sverige för att träffa ASAP Rocky

En amerikansk toppdiplomat besöker Sverige med anledning av häktade artisten ASAP Rocky..

SR - I förrgår: 09:35

Åklagare vill omhäkta Asap Rocky

Den amerikanske artisten Asap Rocky kan bli kvar i häktet ytterligare en knapp vecka..

SR - I förrgår: 08:42

Netflix aktier rasar på börsen

Igår störtdök strömningstjänsten Netflix aktier på den amerikanska börsen, med hela 11 procent. Orsaken är att man tappar användare hemma i USA..

SR - I förrgår: 07:00

Teknikjournalisten: "Sociala medier har ett ansvar"

I veckan mördades den 17-åriga amerikanska instagrammaren Bianca Devins. Den misstänkta gärningsmannen publicerade bilder på hennes döda kropp på sociala medier och bilderna fick snabbt spridning. Instagram har sedan dess kritiserats för att ha varit för långsamma med att ta bort bilderna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.