BT > Nyheter

Monday, 22 July, 14:45

BT - 11 jul 19 kl. 06:41

Ohållbar trafiksituation utanför skola – åtgärder dröjer: ”Kanske krävs en olycka”Många bilister bötfälls utanför Borgstenaskolan vilket i många år oroat personal och elever. På ett möte med Trafikverket konstaterades en otrygg trafikmiljö och brister redan 2015 – nu planeras åtgärder för 2020. – Kanske det krävs en olycka innan någonting händer, säger Mikael Engdahl, lärare. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borgstenaskolan, Trafikverket, Mikael Engdahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ohållbar, trafiksituationutanför , skola, åtgärder, dröjerKanske , krävsen , olycka
Skånskan - 23 mar 19 kl. 15:00

Styret vill bygga ny skola i Rydsgård

Rydsgård Det borgerliga styret presenterar nu ett förslag om att bygga en helt ny skola i Rydsgård.
– Kostnaderna för att åtgärda skolan har visat sig bli ungefär desamma som vid renovering, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är känt sedan länge att det är trångbott på Hallenborgsskolan.

Supermiljöbloggen - 30 jun 14 kl. 11:51

Anders Sellström (KD): En social och hållbar marknadsekonomi

Kristdemokraterna värnar idén om en social marknadsekonomi inom vilken frihet, solidaritet, rättvisa och personligt ansvar utgör nyckelbegrepp. Minskade sociala klyftor och ökad social trygghet bör inom denna ram förenas med ekonomisk frihet. En ekonomisk frihet ger civilsamhällets olika instanser, såsom familjer, släkt, intresseföreningar och företag, det utrymme som krävs för att fatta välgrundade beslut och forma sin egen vardag.

Supermiljöbloggen - 14 okt 15 kl. 11:57

Så kan vattenkraften bli hållbar på riktigt

Vattenkraften är en stor källa till klimatsmart energi i dag, men uppbyggnaden har kostat förlorad biologisk mångfald längs de forna forsarna. En ny rapport presenterar nya lösningar för att bevara och restaurera mångfalden - och det kan bli både billigt och effektivt för vattenkraftverken. Ångermanälven är landets tredje största reglerade älv och står för 17 procent av vattenkraften.

Supermiljöbloggen - 28 mar 16 kl. 09:16

Katarina Luhr (MP): Stockholm ska vara en klimatsmart och ekologiskt hållbar stad

Stockholms nya miljöprogram kommer utgå ifrån att miljöarbetet behöver systematiseras och genomsyra alla stadens verksamheter för att få så stor effekt som möjligt - det är första gången som miljöprogrammet fullt ut integreras i stadens budget och blir en naturlig del i stadens budgetarbete, skriver Katarina Luhr (MP) bland annat i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag.  Stockholm har sedan valet 2014 kraftigt höjt ambitionerna på miljö- och klimatområdet. Vi har numera som mål att Stockholm ska vara fossilbränslefritt till år 2040 och vi har skärpt målet om utsläppsminskningar till högst 2,3 ton per invånare till 2020.

Nyan - 05 jul 16 kl. 21:00

Den ekonomiska verkligheten kräver åtgärder

Centerns Runar Karlsson kommer med skarp kritik mot regeringens sparbeting. Kritiken känns för mig väldigt orättvis, speciellt när lagtingsledamot Karlsson själv varit med de senaste mandatperioderna och tagit ansvar för Ålands ekonomi. Dagens akuta ekonomiska läge är inte något ”Brexit” som uppstått över en natt.

Supermiljöbloggen - 09 nov 15 kl. 08:18

Solelkommissionen: ”Fyra akuta åtgärder som räddar solelen”

Reglerna för egen elproduktion måste bli begriplig för alla. Det skriver Magnus Ulaner, miljöchef HSB, Mats Fagerström, vd Telge Energi och Johan Öhnell, ordförande Solkompaniet, som alla är med i nätverket Solelkommissionen. Alla är överens om att solelen har stor potential att växa i Sverige.

Regeringen - 20 jun 16 kl. 10:00

Rapport om åtgärder för hållbar näringslivsutveckling i Gotlands län

Peter Larsson, kontaktperson för näringslivsutveckling i Gotlands län, har på regeringens uppdrag tagit fram förslag på åtgärder för hållbar näringslivsutveckling på Gotland som presenteras i rapporten Hållbara Gotland. Regeringen har avsatt 100 miljoner för åtgärder som ska stärka Gotlands industri och näringsliv..

Supermiljöbloggen - 14 jan 14 kl. 09:02

Kritik mot regeringen: Björklund har missat att skolan är nyckeln till hållbar utveckling

Regeringen, med utbildningsminister Jan Björklund (FP) i spetsen, kritiseras för passivitet i en av de viktigaste framtidsfrågorna. Klimat- och kemikaliefrågor, konsumtions- och resursfördelningsfrågor – dessa ämnen måste in i undervisningen på allvar. Det skriver tio debattörer inom miljö- och skolområdet i en artikel i Dagens samhälle, där bland annat Anna Linusson från Håll Sverige Rent och Martin Westin som är utbildningsexpert vid Uppsala universitet hör till undertecknarna.

YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 30 jan 17 kl. 06:08

Åtgärder för bättre luft i Kyrkslättskola effektlösa: "Efter jullovet kom utslagen igen som svampar"

76 personer har fått symptom eller misstänkta symptom av inomhusluften i lågstadiet vid Winellska skolan i Kyrkslätt. Det här visar en enkät som Hem och Skola i Kyrkslätt har gjort. Enkäten om inomhusluften i Winellska skolans B-byggnad, det vill säga lågstadiet, gjordes under knappt två veckor i januari men gäller för situationen under hösten.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Åtal: Slog och spottade man i ansiktet – polis använde elpistol

Sex olika åtalspunkter – det blev facit efter en utekväll då en ung man ska ha attackerat både andra gäster, ordningsvakter och poliser på Bryggan i Ulricehamn. .

BT - 1 timme sedan

Beskedet: Då kommer supervärmen tillbaka

Högsommarvärme och temperaturer upp mot 30 grader. SMHI:s prognos har goda nyheter till alla soldyrkare. .

BT - 1 timme sedan

Husköp: 30 kvadratmeter stor stuga i Borås såld – för 1,6 miljoner

Försäljningen av fastigheten på Viared Hallatorp 9 i Borås är nu klar. Ny ägare är Robert Kristian Saraniemi, 37 år, från Sandared, och säljare är Johanna Charlotta Backman Dahl-Nielsen..

BT - 1 timme sedan

Efter brutala rånen i Borås – gärningsmännen fortfarande på fri fot

Polisen har inte lyckats gripa någon av de gärningsmän som rånade två personer på Hässleholmen i fredags..

BT - 1 timme sedan

Oklart när de drabbade får komma hem igen: ”Vi gör allt vi kan”

13 hyresgäster har ännu inte fått flytta hem efter söndagens brand på Druvefors. Bostadsbolaget Willhem är på plats. – Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra hyresgäster att få tillbaka känslan av trygghet i hemmet, säger Malin Hilding, fastighetschef..

BT - 3 timmar sedan

JUST NU: Boråsare döms till fängelse – knivhögg två kvinnor

En man hemmahörande i Borås döms till tre års fängelse för att ha knivskurit två kvinnor..

BT - 3 timmar sedan

Boråsarna bokar fler utlandsresor: ”Smällde till efter midsommar”

Det svajiga sommarvädret har fått många boråsare att boka resor till Medelhavet. Och det gör att priserna stiger. – Kan man vänta går det att få betydligt billigare resor, säger Frida Mårtensson, säljchef på Ticket Borås.

BT - 5 timmar sedan

Ensamt rådjurskid avlivades – Viltexperten: ”Väldigt sällan övergivna”

Boende på Alideberg engagerade sig i ett ensamt rådjurskid. Nu har ungen avlivats. – De är väldigt sällan övergivna, oftast finns föräldern någonstans i närheten, säger viltjuristen Hanna Ek..

BT - 5 timmar sedan

No Limit-konstnär död

Den polska konstnären Robert Prosch deltog i Borås street art-festival 2015. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.