DI > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 10:51

DI - 11 jul 19 kl. 06:37

Morgonkoll: Duvaktigt Fed lyfter Asienbörserna – oljepriset stigerAsiens ledande marknader handlas högre under torsdagen efter att den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell signalerat kommande räntesänkningar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed, Asienbörserna, Jerome Powell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkoll, Duvaktigt, Fed, lyfter, Asienbörserna, oljepriset, stiger
Affärsvärlden - 09 okt 14 kl. 07:11

Uppåt på Wall Street efter duvaktigt Fed-protokoll

De amerikanska börserna togs på sängen av ett oväntat duvaktigt protokoll från centralbanken Federal Reserves senaste möte och stängde onsdagens handel klart högre..

Affärsvärlden - 09 okt 14 kl. 07:51

Lägre räntor efter duvaktigt Fed-protokoll

Räntorna på amerikanska statspapper sjönk på onsdagen sedan Federal Reserve presenterat ett enligt bedömare oväntat duvaktigt protokoll från det senaste penningpolitiska mötet. Börserna steg som svar på budskapet om fortsatta stimulanser..

DN - 10 jul 19 kl. 18:50

Börsen stängde rött trots duvaktigt Fed

Stockholmsbörsen stängde på minus på onsdagen, efter en snabb sväng på plus direkt efter Federal Reserve-chefen Jerome Powells förskrivna tal publicerats, som uppfattats som duvaktigt av marknaden..

DI - 21 mar 19 kl. 10:05

Gruvbolagen går starkt efter duvaktigt Fed-besked

Gruvbolagen går starkt på torsdagsbörsen där både Boliden och Lundin Mining sticker ut bland vinnarna. Viktiga basmetaller som zink och koppar visar upp stigande priser efter att dollarn försvagats i spåren av Fed-beskedet på onsdagen..

DI - 04 jun 19 kl. 16:35

USA-räntorna sjönk tillbaka efter duvaktigt Fed-uttalande

Marknadssentimentet repade sig en del på tisdagen, med stigande börser och viss återhämtning i dollarn. USA-räntorna sjönk däremot åter tillbaka efter att Fed-chefen indikerat öppenhet för en räntesänkning. .

DI - 04 jun 19 kl. 22:00

Rally på Wall Street efter duvaktigt Fed-uttalande

USA-börserna steg på bred front i tisdagshandel stärkta av duvaktiga uttalanden från Fed-chefen Jerome Powell. Techjättarna som föll tillbaka på måndagen återhämtade en del av nedgångarna och bidrog till att lyfta Nasdaq. .

DI - 20 jun 19 kl. 18:06

Uppåt på Europabörserna i spåren av duvaktigt Fed

De ledande Europabörserna utvecklades genomgående i positiv riktning under torsdagen. Stöd kom från duvakiga Fed-signaler i samband med onsdagskvällens räntebesked..

DI - 05 jun 19 kl. 06:28

Morgonkoll: Uppgångar i Asien efter duvaktigt Fed-utspel

Onsdagsmorgonen bjuder på breda uppgångar i Asien efter att den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell öppnat för en lättning i penningpolitiken. Tokyobörsen leder uppgången..

Affärsvärlden - 19 dec 13 kl. 07:24

Uppåt på Wall Street efter duvaktigt Fed-besked

De amerikanska börserna steg på onsdagen efter att Federal Reserve förvisso aviserat en nedtrappning av sina obligationsköp men i övrigt slagit an en tydligt duvaktig ton. Både S&P 500 och DJIA nådde nya rekordnivåer..

SvD - 18 mar 15 kl. 21:19

New york: duvaktigt fed-besked bakom bÖrslyft, s&p 500 +1,2%

De amerikanska börserna bjöd på rejäla uppgångar på onsdagen, sedan de ledande aktieindexen vänt inledande nedgångar till plus i spåren av centralbanken Federal Reserves räntebesked..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Dagens stjärnsmäll riskerar att bara vara början

Det kändes nästan som att läsa vinstvarning. Andra kvartalet blev blodigt för Kindred och aktiens ras på onsdagsförmiddagen är det näst värsta i bolagets historia..

DI - 10 minuter sedan

Analytiker: Gruvförvärv i fokus inför Lundin Minings kvartalsrapport

Gruvbolaget Lundin Mining antas ha haft ett framgångsrikt andra kvartal, sett till hur produktionen har löpt. .

DI - 30 minuter sedan

Nedåt på börsen – tobaksjätte och nischbank i botten

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en mindre nedgång, tyngd av bland annat Swedish Match och storbankerna. Svaga tyska makrodata stärkte inte börshumöret. Skanska steg efter sin halvårsrapport, medan Kindred rasade brant efter sin.

DI - 30 minuter sedan

Lannebo Fonder flaggar upp i Midsona

Lannebo Fonder har utökat sitt innehav i Midsona till 6,2 procent av kapitalet och 5,6 procent av rösterna i hälsovårdsföretaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Ett steg i rätt riktning efter smällarna

Skanska presenterade en godkänd halvårsrapport på morgonen. Visserligen bidrar engångsposter positivt men det var ändå ett steg framåt att återupprätta förtroendet för byggjätten efter fjolårets alla nedskrivningar och utdelningssänkning..

DI - 30 minuter sedan

Nytt rekordvärde för norska oljefonden – alla är miljonärer

Värdet av den norska oljefondens portfölj nådde på onsdagen nya toppnivån 9.384 miljarder norska kronor, motsvarande 10.239 miljarder svenska kronor – eller drygt 1,9 Mkr per norrman..

DI - 45 minuter sedan

Sämre humör i eurozonens tillverkningsindustri

Eurozonens kombinerade inköpschefsindex sjönk till 51,5 i juli från 52,2 i juni enligt preliminära siffror från IHS Markit. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 52,1 enligt Reuters sammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Nordea och Danske Bank tänker inte kräva revisor av kunder

Nordea och Danske Bank är kritiska till Jyske Banks beslut att stoppa företagskunder som inte har någon revisor. Enligt Nordea vore det fel att utesluta en hel grupp från att bli kunder i banken..

DI - 1 timme sedan

Chockförlust sänker storbankens aktie

Den tyska storbanken Deutsche Banks aktiekurs faller kraftigt efter chocksiffror på onsdagsmorgonen. Förlusten under det andra kvartalet blev drygt 32 miljarder kronor, vilket var värre än befarat..

DI - 1 timme sedan

Sämre humör än väntat i den tyska tillverkningsindustrin

Den tyska industrins kombinerade inköpschefsindex landade på 51,7 i juli enligt preliminära siffror från IHS Markit. Väntat var ett index på 52,5 enligt Reuters prognossammanställning. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.