Expressen > Kultur

Friday, 19 July, 05:55

Expressen - 11 jul 19 kl. 06:30

Äldre konservativa män brukar inte ignorera försvarKärnkraften hålls fram som räddningen för klimatet.Kjell Häglund noterar de konservativas plötsliga kovändning när det gäller säkerhet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Häglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, konservativa, män, brukarinte , ignorera, försvar
News55 - 02 dec 16 kl. 12:38

Influensan väntas slå hårt mot äldre

Drygt 100 fall av influensa registrerades under förra veckan, vilket är gränsen för att det ska kallas för en epidemi, och i år väntar en särskilt svår säsong för landets äldre, skriver Dagens Medicin. – Den brukar drabba äldre hårdare. Vi kan förvänta oss en svårare säsong för den åldersgruppen, säger AnnaSara Carnahan, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten, till Dagens Medicin.

Skånskan - 26 sep 15 kl. 06:00

Ny brottstaktik – kartlägger äldre

Malmö. Åldringsbrotten blir allt mer avancerade och den senaste trenden är att kartlägga offret innan man slår till.
Tjuvarna riktar in sig på de som är svagast – mycket gamla personer som lever ensamma.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:58

Tekniska hjälpmedel har utvecklats rejält - äldre kan bo hemma längre

Digitala hjälmedel kan i dagens läge hjälpa äldre personer att bo hemma längre, och ger bland annat ökad säkerhet, underhållning och kommunikation. Många har ändå inte tittat närmare på de här möjligheterna. "Medicin på kommande - vänta", säger en apparat som automatiskt ger ut läkemedel i hemmet, i den takt det behövs.

UT - 12 sep 13 kl. 07:25

?Äldre måste börja med sig själva?

Den negativa attityden till äldre i samhället är viktig att jobba mot och pensionärerna måste börja med sig själva, sa förbundsordförande Karl Erik Olsson när han mötte tidningen strax innan sitt föredrag för SPF i församlingsgården på onsdagseftermiddagen. Han sjunker ner i soffan bredvid damtoaletten innanför hatthyllorna och börjar prata. Sedan är det svårt att sluta.

Kristianstadsbladet - 17 mar 13 kl. 07:51

Rand Paul favorit bland konservativa


Knappt 3 000 deltagare vid den konservativa CPAC-konferensen i USA har valt Kentucktysenatorn Rand Paul som Republikanernas favoritkandidat inför presidentvalet 2016, rapporterar amerikanska medier. Paul, som för några veckor sedan fick mycket uppmärksamhet för sin nära 13 timmar långa filibuster som fördröjde godkännandet av John Brennan som ny CIA-chef, är mycket populär bland unga konservativa och fick 25 procent av rösterna. På andra plats i omröstningen kom Floridasenatorn Marco Rubio följd av förre senatorn Rick Santorum, New Jerseys guvernör Chris Christie och förre vicepresidentkandidaten och kongressledamoten Ryan Paul.

YLE - 27 maj 15 kl. 13:40

kasper Gustavsson väljer äldre modeller framom unga i fotoprojekt

- Den stora utmaningen i att fotografera människor är att få dem att slappna av, säger fotograf Kasper Gustavsson. - Folk brukar sig att att jag är jättelugn. Därför är det det lätt att arbeta med mig.

YLE - 27 maj 15 kl. 13:40

Kasper Gustavsson föredrar äldre modeller

- Den stora utmaningen i att fotografera människor är att få dem att slappna av, säger fotograf Kasper Gustavsson. - Folk brukar säga att jag är jättelugn, därför är det lätt att arbeta med mig. - Såklart har jag jobbat på hur jag pratar med folk.

Dagens PS - 22 okt 18 kl. 11:10

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 12 mar 17 kl. 18:52

Då händerna inte räcker till: Psykosmedicin och remmar för äldre med demens

Vanvården av äldre psykiatriska patienter vid G1 i Åbo är i värsta fall ingen engångsföreteelse. Många som kommit i kontakt med äldrevård i Finland kan vittna om personalbrist, tidsbrist, stress och hårdhänt hantering av patienter. Det kan vara så att ingen riktigt har tid att låta en svårmatad person äta tillräckligt, att det inte någonsin finns tid för att ta en sväng utomhus med patienter - och att en dusch i värsta fall blir en sällan förekommande lyx.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Det var länge sedan Guillou sökte sanningen

Karin Olsson om Jan Guillous utspel i Aftonbladet..

Expressen - 15 timmar sedan

Mats hyllar bartendern – för sitt lyckliga kärleksliv

Som pojke var Mats Strandberg rädd för nästan allting, framför allt aids, som han lärt sig var bögarnas fel. Men när han flyttade till Stockholm och träffade killen som skulle bli hans man hittade han självkänslan. – Jag blir fortfarande lycklig varje gång jag tittar på min vigselring, säger Mats i Sommar i P1.

Expressen - 23 timmar sedan

Låt inte storytelling döda den stora berättelsen

Aristotelisk dramaturgi står inte högt i kurs 2019. Men finns det verkligen en självklar konflikt mellan intrig och språk?Nej, menar Amanda Svensson, och uppmanar till revolt mot content-samhället..

Expressen - Igår: 17:55

Överbefolkning är den allra känsligaste frågan

Turism och resande har under de senaste åren blivit allt mer kritiserade fenomen.Philip Warkander ser ett större problem gömma sig bakom flygskammen. .

Expressen - Igår: 07:00

Skam och stolthet på slottet i Berlin

Berlins stadsslott håller på att återuppbyggas på platsen för DDR:s Palast der Republik. Nina Lekander spanar om ett laddat projekt i en söndersliten och ihoptråcklad stad..

Expressen - Igår: 06:30

Fornasetti är vanvördig, knäpp - och underbar

Den italienske designern Fornasetti påminner om designens djupare funktion. Det skriver Philip Warkander, som har sett Artipelags utställning ”Inside out outside in”..

Expressen - I förrgår: 17:55

Årets största poplåt föddes som meme

I början av året var rapparen Lil Nas X helt okänd, i dag är hans ”Old town road” den tredje största amerikanska singeln någonsin. Hannes Grönberg berättar om hitlåten som föddes på videoappen Tiktok. .

Expressen - I förrgår: 07:00

På Epsteins Lolita-express saknar kvinnor betydelse

Jeffrey Epsteins privatjet, där flera sexuella övergrepp ska ha begåtts, kallas i medierna för ”Lolita-expressen”.Hanna Johansson reflekterar över romanen som givit den dess namn - och vad det innebär att identifiera sig..

Expressen - 15 jul 19 kl. 17:55

Nej, nu är det dags – jag slutar köpa kläder

Trots miljökostnaderna är vi beroende av kicken som snabbmodet ger. Fredrik Virtanen synar sin garderob och tar ett beslut. .

Expressen - 15 jul 19 kl. 14:57

Lekfullt bröllop på Läckö slott

Mozarts ”Figaros bröllop” får nytt liv med en klackspark.Lars Sjöberg föredrar Läckö slottsopera framför Royal Opera House..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.