SR > Kultur

Thursday, 18 July, 23:40

SR - 11 jul 19 kl. 06:30

Sedelärande berättelser på Malmö konsthallTre konstnärer som kämpat för att slippa placeras i fack står i centrum i sommarens utställning på Malmö konsthall, som fått namnet "Three moral tales"..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Malmö, Three

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sedelärande, berättelser, Malmö, konsthall
Skånskan - 16 jun 19 kl. 10:00

En inblick i vår tid som kräver närstudier

Konst/recension KONST
Three Moral Tales
Malmö Konsthall
Till och med 25 augustiI fokus för sommarens utställning på Malmö Konsthall står tre konstnärer: Ana Jotta från Portugal, Joëlle de La Casinière från Frankrike och Anne-Mie Van Kerchkoven från Belgien.
Egenartade, mångfasetterade och förmodligen okända för merparten av den svenska konstpubliken är det första gången de ställer ut tillsammans. Ändå tycks de närbesläktade med gemensam hemvist i ett kulturellt ingenmansland där litteratur, poesi, video, installationer och andra bildkonstnärliga medier som teckning, måleri, grafik, collage smälter samman till oupplösliga och ibland ganska förvirrande helheter.

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Protest ledde till fler lån från Internationella biblioteket

Utlåningen av böcker från Internationella biblioteket har ökat till följd av en protest mot bibliotekets kommande flytt..

SR - 7 timmar sedan

ASAP Rocky – detta har hänt

Senast imorgon ska ett eventuellt åtala vara väckt mot den amerikanske rapparen ASAP Rocky, eller Rakim Mayers som han egentligen heter, som sitter häktad i Stockholm sedan början av juli, på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Vi reder ut turerna kring fallet..

SR - 7 timmar sedan

Efter protester – Louvren täcker över namnet Sackler

Det franska konstmuseet Louvren täcker över familjen Sacklers namn, sedan de fått kritik för att ha tagit emot donationer från den kontroversiella familjen..

SR - 8 timmar sedan

Japansk animestudio utsatt för misstänkt mordbrand

Under förmiddagen, japansk tid, kom uppgifter om en misstänkt mordbrand i en animationsstudio i Kyoto. Dödssiffran har nu stigit till 27 personer, och 30 uppges vara skadade. "En av de mest renommerade studiorna i Japan", säger anime-vetaren Simon Lundström..

SR - 16 timmar sedan

Ai Weiwei får rätt mot bilföretag

Ett danskt bilföretag döms att betala miljonbelopp för att olovligen ha använt ett verk av den kinesiska konstnären Ai Weiwei i sin marknadsföring..

SR - 16 timmar sedan

Lastbilen som ska föra operan till publiken

Fallande publiksiffror på Italiens operascener gav Fabio Cherstich idén att starta en operalastbil..

SR - 17 timmar sedan

Monsterbläckfiskar och jätteslangbellor i Örebro

RECENSION. Med 60 konstnärer och ett 80-tal verk på gator och torg fortsätter OpenArt i Örebro att vara Skandinaviens största konstbiennal..

SR - Igår: 17:48

Protester mot nedskärningar vid Samiska skolan i Tärnaby

Föräldrar protesterar mot att Sameskolstyrelsen säger upp delar av skolans undervisningsmiljöer, som anses viktiga i undervisningen av samiskt språk och kulturarv..

SR - Igår: 15:05

ASAP Rocky backas av amerikanska kongressledamöter

"Asap Rockys mänskliga rättigheter kränks", menar de kongressledamöter som motsätter sig att ASAP Rocky häktats i Sverige..

SR - Igår: 14:59

Motgångar för nya Woodstock

Nylanseringen av den kultförklarade festivalen, som ska äga rum om en månad, har fortfarande ingenstans att vara..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.