SVT > Inrikes

Thursday, 18 July, 19:16

SVT - 11 jul 19 kl. 06:34

Studenter och unga luras på tiotusentals kronor av bostadsbedragareSka du börja plugga i en ny stad och söker bostad? Se upp för bedragare som låtsas att de vill ta en kreditupplysning på dig. I stället länsar de dina bankkonton..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studenteroch , unga, luras, tiotusentalskronor av , bostadsbedragare
Polisen - 18 maj 11 kl. 16:22

Unga luras på kontouppgifter av jämnåriga

Stockholmspolisen har den senaste tiden uppmärksammat att unga tjejer och killar blir lurade på pengar genom att de blir "uppraggade" av jämnåriga som vill "låna" deras bankkonton, kontonummer och säkerhets-/bankdosor..

Polisen - 14 sep 17 kl. 09:24

Unga luras sälja sex

Pojkar och flickor lockas in i prostitution med falska förespeglingar om ett liv i lyx och glamour. Sugardating är inte så oskyldigt som det verkar vid första anblicken av de sajter som förmedlar kontakt mellan rika män och ibland väldigt unga personer..

Sydsvenskan - 25 jun 19 kl. 12:46

Unga luras på Instagram att ta stora lån

Sedan midsommar har en av Sveriges storbanker uppmärksammat ett 80-tal fall där unga vuxna lurats att ta lån. Efter att de tagit lånen och fört vidare pengarna till huvudgärningsmannen får de ett manus på vad de ska säga till sin bank: att de blivit id-.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 19 kl. 12:46

Unga luras på Instagram att ta stora lån

Sedan midsommar har en av Sveriges storbanker uppmärksammat ett 80-tal fall där unga vuxna lurats att ta lån. Efter att de tagit lånen och fört vidare pengarna till huvudgärningsmannen får de ett manus på vad de ska säga till sin bank: att de blivit id-.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 16:26

Unga luras in i bedrägerier på sociala medier

INRIKES Polisen varnar för bedragare som försöker locka unga till att begå bedrägerier via platsannonser. Med hjälp av sociala medier kan bedragarna nå ut till ungdomarna.Det är kriminella ligor som ligger bakom kampanjerna och har som avsikt att rekrytera ungdomar, skriver DN.

SVT - 26 feb 12 kl. 16:07

Unga luras in i kriminella nätverk

De kriminiella nätverken har börjat locka ungdomar att bli så kallade målvakter, alltså skriva på och ta över ansvar för brottsliga bolag innan dom går i konkurs. Nu varnas ungdomarna redan i skolan..

Nyhetsverket - 26 feb 12 kl. 20:25

Unga luras att bli målvakter

Kriminella nätverk lurar allt oftare ungdomar att skriva på bolagshandlingar och sedan fungera som målvakter för dessa företag. Enligt en utredning av Ekobrottsmyndigheten är ungefär en tredjedel av alla målvakter den klassiska a-lagaren på parkbänken. Men bland de övriga två tredjedelarna hittades en stor mängd ungdomar, rapporterar svt.

Aftonbladet - 24 jul 13 kl. 09:46

Många unga luras på sommarjobbet

Sanja, 16, blev blåst: Jag är verkligen helt pank nu.

Dalarnas tidningar - 17 okt 13 kl. 20:37

När unga luras in i skuldfällan

Vilken tonåring har inte drömt om att flytta hemifrån? Men det finns många fällor för den som plötsligt ska sköta sin egen ekonomi. Fast riktigt så illa som för Lovisa och Rasmus brukar det inte gå..

Sydöstran - 26 jun 17 kl. 18:00

Unga luras med solskensavtal

Så kallade solskensavtal är mycket vanligt. Det konstaterar facket LO som nu är ute och besöker ungdomar på sina sommarjobb..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Misstänkt farligt föremål hittat i våningshus i Malmö

Ett misstänkt farligt föremål har upptäckts i trapphuset i ett flerfamiljshus i Rosengård, Malmö under torsdagen. Polisen uppmanar alla boende att evakuera från huset..

SVT - 12 timmar sedan

Oscar, 13, dödades i knivdåd på sin skola

267 döda. Det är resultatet av knivvåldet mellan 2011 och 2017 – vilket är betydligt fler än dödsskjutningarna, enligt SVT:s kartläggning. Och knivmorden fortsätter, natten till onsdag dödades en 18-årig man i Göteborg i samband med ett rån.

SVT - 21 timmar sedan

Polisens utredningsgrupp för krigsbrott samlar vittnesmål

Svensk polis förbereder sig för att börja utreda övergrepp mot yazidierna i krigen i Syrien och Irak. Genom kontakt med yazidiska föreningar hoppas polisen få kontakt med vittnen och målsäganden..

SVT - Igår: 17:38

Det här är Facebooks nya valuta – och därför får ”Libra” kritik

Facebooks nya valuta “Libra” har på kort tid blivit en av sommarens stora snackisar. En snabb sökning på Google ger runt 283 miljoner träffar och Donald Trump har sågat den kommande valutan. Men varför får den kritik?

SVT - Igår: 10:27

Vattenkokare återkallas – handtag kan lossna

Handtaget på en vattenkokare från butikskedjan Clas Ohlson kan lossna och butiken återkallar nu produkten och uppmanar sina kunder att omedelbart sluta använda sig av den..

SVT - Igår: 12:14

”Mormor använder för mycket emojis – hennes favorit är alla”

Kalenderemojin som finns i de flesta mobiltelefoner visar den 17 juli – och därför firas i dag emoji-dagen. Lilla Aktuellt frågade barn vilka deras favoritemojis är och vad de tycker om att emojis har en egen dag..

SVT - Igår: 08:53

Beskedlig algblomning i Östersjön

Algblomningen är i gång i delar av Östersjön. Framför allt är det Stockholmsområdet som drabbas, men ännu inte i någon större omfattning..

SVT - Igår: 08:44

PT-Fia: Glöm inte att träna även under semestern

Hur spenderar du din semester? Kanske inte med att träna – något du egentligen borde, enligt den personliga tränaren Fia . I klippet ovan ger hon sina bästa semesterträningstips..

SVT - Igår: 07:00

Kritiserad kirurg fick tillbaka legitimation – nu överklagar Ivo

Inspektionen för vård och omsorg överklagar ett tidigare beslut från förvaltningsrätten som innebar att en kritiserad plastikkirurg fick tillbaka sin läkarlegitimation..

SVT - Igår: 00:01

Partiell månförmörkelse inträffade

Under tisdagskvällen blev månen delvis svart, i en så kallad partiell månförmörkelse. – Jag tänkte lite skämtsamt att någon tagit en tugga av månen, säger Magnus Åkesson, som såg händelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.