SR > Vetenskap

Sunday, 21 July, 12:40

SR - 11 jul 19 kl. 06:30

Robotfisken som simmar motströmsEn mjuk robotfisk som kan simma i mer än ett dygn. Det har nu forskare tagit fram..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robotfiskensom , simmar, motströms
DI - 14 nov 16 kl. 17:15

Norden: Laxaktier simmar motströms på röda börser

De nordiska marknadsplatserna stängde måndagens handel i rött efter att den inledande börsuppgången kommit av sig. Fortsatt nedgång i oljan pressade råvarurelaterade sektorer..

Affärsvärlden - 11 jul 17 kl. 14:05

Basmetallbolag simmar motströms på svag Stockholmsbörs

Strax före klockan 14 var storbolagsindexet OMXS30 ned 0,1 procent till nivån 1.623, med aktier för drygt 5 miljarder kronor omsatta på Stockholmsbörsen. På kontinenten noterades tyska DAX marginellt upp medan flertalet av övriga ledande europeiska börsindex var ned något såsom franska CAC40..

Affärsvärlden - 24 jul 17 kl. 12:33

Fingerprint simmar motströms på sur börs

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på måndagen till lägre nivåer. Oljepriset noterade en uppgång efter Saudiarabiens uttalande om exporttak. Bankerna och H&M hade en svag utveckling medan Fingerprint Cards fortsatte sin uppgång efter rapporten..

Nyteknik - 15 dec 14 kl. 16:09

Robotfisken Nemo spanar åt marinen

Amerikanska marinen utvecklar en robotfisk som simmar med stjärtfenan, rör sig tyst och är utmärkt för spionuppdrag..

Nyteknik - 22 mar 18 kl. 13:50

Mjuka robotfisken Sofi kan utforska havets mysterier

Den mjuka robotfisken Sofi kan ge forskare nya möjligheter att avslöja några av havets många mysterier..

YLE - 18 aug 14 kl. 10:21

Motströmsmusik med David Strömbäck

För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska. Det var i fjol höstas som inspirationen att skriva ihop en ny skiva kom.

YLE - 18 aug 14 kl. 10:21

Österbottnisk musik med David motströms

För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska. Det var i fjol höstas som inspirationen att skriva ihop en ny skiva kom.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 12 kl. 18:08

Abdulwahabs änka motsträvig i rätten

Änkan efter självmordsbombaren Taimour Abdulwahab var trotsigt motsträvig när hon vittnade i en rättssal i Glasgow på tisdagen. Klart är att hon fick pengar av den åtalade Nasserdine Menni efter terrordådet i Stockholm i december 2010. Änkan medgav att hon fått 1 000 pund via en väns bankkonto fyra dagar efter det att Abdulwahab sprängt sig till döds..

Opinionen.se - 15 jan 14 kl. 12:00

Dagens påhopp: Reinfeldt är en "motsträvig åsna"


MP:s språkrör Åsa Romson anklagar regeringen för att svika Barack Obama - och kallar statsminister Fredrik Reinfeldt för en "motsträvig åsna"..

GöteborgsPosten - 30 jun 15 kl. 07:06

Ostindiefararen stävar motströms mot Vänern

Passagen under Götaälvbron klockan 5.57 på tisdagsmorgonen gick alldeles utmärkt. Nu stävar Ostindiefararen Götheborg motströms mot nya äventyr..

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 08:17

Ebola har lett till nytt internationellt krisläge

För andra gången har Världshälsoorganisationen deklarerat internationellt nödläge på grund av ebola. Men frågan är vad man har lärt sig sedan förra gången?.

SR - I förrgår: 08:00

Tillsatsen som kanske kan motverka förtvining i rymden

En utmaning för astronauter, och eventuellt kommande Mars-resenärer, är att hålla musklerna aktiva. Forskare har nu tittat på om tillsatser i maten kan motverka muskelförtvining..

SR - I förrgår: 06:16

Insektsforskarnas nya kontinent – trädkronorna

I Svenska Artprojektet har man sedan början av 2000-talet kartlagt insekter i Sverige. En del av det här arbetet handlar om att finna oupptäckta insektsarter i trädkronorna..

SR - I förrgår: 06:17

Svenskt instrument mitt i måndammet

På den kinesiska månbil som landade på månen i januari i år finns ett svenskt mätinstrument som redan har kunnat göra intressanta mätningar..

SR - 18 jul 19 kl. 08:29

Tusentals protesterade mot teleskop

Runt 2000 personer protesterade under onsdagen på Hawaii mot bygget av ett nytt rymdteleskop..

SR - 18 jul 19 kl. 08:23

Kambodja vill inte vara en soptunna

Nu är det Kambodjas tur att höja rösten mot plastavfall och elskrot som andra länder skickar dit i hopp om att själva bli av med det..

SR - 18 jul 19 kl. 07:48

Blåfenad tonfisk på Västkusten ska märkas

För att ta reda på varför den blåfenade tonfisken återvänt till den svenska västkusten, planerar nu Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, ett märkningsprojekt i samarbete med Sportfiskarna..

SR - 18 jul 19 kl. 06:00

Så bekämpas den farliga myggan i Kina

Forskare i Kina har i ett provområde lyckats få ned populationen av en myggart med cirka 90 procent. Resultatet kommer efter att forskarna kombinerat två olika bekämpningsmetoder..

SR - 18 jul 19 kl. 06:00

Det spritter av liv i stadens dagvattendammar

Stadens anlagda dagvattendammar har visat sig ha en positiv bieffekt. De här dammarna bidrar nämligen till att öka den biologiska mångfalden, visar en studie vid Uppsala universitet..

SR - 17 jul 19 kl. 07:09

Skeppsmasken som tuggar sten

På Filippinerna har forskare upptäckt att en skeppsmask är väldigt förtjust i kalksten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.