Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 23 July, 16:22

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 06:30

Så fuskar utländska lastbilar när de dröjer kvar i SverigeNy stor studie ska visa hur svenska åkerier slås ut av östeuropeiska lågprisaktörer..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , fuskar, utländska, lastbilarnär de , dröjer, kvari , Sverige
SvD - 23 sep 13 kl. 16:34

Utländska lastbilar synas i Danmark

En studie av cabotagetrafik i Sverige, inhemska transporter med utländska fordon, visar att över 2 500 utländska lastbilar opererar i landet, en del i strid mot EU-reglerna..

Expressen - 19 mar 18 kl. 13:00

Hårdare tag mot olagliga utländska lastbilar i Sverige

När en förare i dag bryter mot reglerna kan polisen låsa fast fordonet, genom så kallad klampning. Det får göras i 24 timmar och nu har regeringen beslutat att fordon ska få klampas i 36 timmar.Utländska lastbilar som kör olagliga inrikestransporter i Sverige pekas särskilt ut som det största problemet..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 06:30

Så fuskar utländska lastbilar när de dröjer kvar i Sverige

Ny stor studie ska visa hur svenska åkerier slås ut av östeuropeiska lågprisaktörer..

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 22:45

Mer än 1000 utländska lastbilar lämnar aldrig Sverige

De utländska långtradare som du kör om på motorvägen kommer inte nödvändigtvis från utlandet.
Idag är mer än 1 000 utländska dragbilar – och lika många utländska chaufförer – stationerade i Sverige.
Många chaufförer lever i en misär som påminner om den som EU-migranterna lever i..

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 15 kl. 22:45

Mer än 1000 utländska lastbilar lämnar aldrig Sverige

De utländska långtradare som du kör om på motorvägen kommer inte nödvändigtvis från utlandet.
Idag är mer än 1 000 utländska dragbilar – och lika många utländska chaufförer – stationerade i Sverige.
Många chaufförer lever i en misär som påminner om den som EU-migranterna lever i..

YLE - 02 mar 18 kl. 05:02

Tungtrafiksrazziorna har haft önskad effekt, men utländska lastbilar försvårar trafikpolisernas arbete – ”Vi har ibland svårt att förstå varandra”

Tungtrafiken kontrolleras extra noga just nu. Enligt polisen har lastbilschaufförerna blivit bättre på att följa reglerna, men utländska fordon är en utmaning för polisen..

DN - 21 okt 14 kl. 00:20

”Vi vill att även utländska åkare skattar för vägslitage”

Regeringens klimatreformer. Vi satsar 2015–2018 två miljarder på investeringar i kollektivtrafik i städer och lika mycket på stöd till andra klimatinvesteringar i kommunerna. För att få ned utsläppen från lastbilar vill vi införa en vägslitageskatt för både inhemska och utländska åkare, skriver Stefan Löfven och Åsa Romson..

YLE - 18 dec 14 kl. 16:14

"Statligt ägande hindrar utländska investeringar"

Finland är i stort behov av utländska investeringar. Trots toppnoteringar i jämförelser av konkurrenskraften lockar Finland inte investerare. För Finland gäller det att satsa på branscher som kräver kunskap, slår professorerna Ulf Jakobsson och Timo Korkeamäki fast i en rapport som publiceras i dag.

YLE - 02 mar 15 kl. 08:42

Utländska spelsajter hotar finländskt spelmonopol

På nätet kan man inte tala om någon monopolställning för de finska spelbolagen. Utländska spelsajter lockar med erbjudanden som de inhemska bolagen inte kan matcha. I själva verket är det ingen annan än de finska spelbolagen som skulle få erbjuda finländarna penningspel.

YLE - 22 maj 17 kl. 11:16

BK-ordförande: Begränsa antalet utländska spelare i handbollsligan

Antalet utländska spelare borde begränsas inom handbollsligan. Det här skulle gagna den inhemska handbollen, säger Björn Siggberg som är ordförande för handbollsstyrelsen i BK-46 i Karis. - Det skulle vara till mera gagn än skada, säger Björn Siggberg som i april uttryckte sina åsikter i en artikel i tidningen Hufvudstadsbladet (artikeln kräver registrering).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - just nu

Bilolycka på E6 söder om Vellinge

Under tisdagen körde en bil in i ett vägräcke söder om Vellinge..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man häktad för försök till människorov

En man har häktats för att ha försökt dra in en tioårig flicka i en bil på Ekerö. Han är nu misstänkt för försök till människorov. Händelsen inträffade på Ekerö utanför Stockholm den 26 juni i år.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Barn utreds efter mord i Rågsved

I början av juni hittades en kvinna svårt skadad i en lägenhet i Rågsved i södra Stockholm. Kvinnan avled senare av sina skador. Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten har nu en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare inletts.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sernekes skryt är en marxistisk guldgruva

Lärorikt om den rika företagaren som vill sänka sina arbetares löner..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Singelolycka nordväst om Flyinge

Det har inträffat en singelolycka på väg 104 söder om trafikplats Gårstånga, strax nordväst om Flyinge..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Midsona köper sydeuropeisk eko-aktör

Livsmedels- och naturläkemedelskoncernen Midsona avser köpa det fransk-spanska bolaget Alimentation Santé, en aktör inom ekologiska och växtbaserade livsmedel. Förvärvet beskrivs som en strategiskt viktig plattform för Midsonas europeiska expansion, enl.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

SMHI varslar om höga temperaturer

Ett högtryck har dragit in över Sverige och SMHI har nu utfärdat meddelande om att temperaturerna på de flesta håll i landet kommer att ligga över 26 grader de kommande dagarna. Närmare helgen kan hettan öka och termometrarna pressas upp till 30 grader..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Husen blir kvar efter Linköpingsexplosionen

Den kraftiga explosionen i centrala Linköping den 7 juni orsakade stora skador på flera bostadshus. Fasader, fönster och balkonger förstördes och fastighetsägaren befarade att husen blivit så illa skadade att de skulle behöva rivas. Men fastighetsägaren.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Mobilt team ska fånga upp hemmasittare

Tusentals elever i Sverige går inte till skolan. Problemen med hemmasittare har uppmärksammats på senare tid, och många kommuner kämpar med att hitta lösningar för att komma åt problemet. I Malmö startar i höst ett mobilt team som ska få bukt med frånva.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Bättre än väntat av UBS

Den schweiziska storbanken UBS går bättre än väntat. Under andra kvartalet i år gjorde banken en nettovinst på 1,4 miljarder dollar. Vinstökningen på 1 procent kan jämföras med snittet bland analytiker i bankens sammanställning av prognoser, som pekade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.