PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 14:25

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 06:14

Mäklarbarometern: Svagt intresse för renoveringsobjektI Malmö säger mäklarna att 24 procent av bostadsrättsköparna helst vill köpa ett renoveringsobjekt. I Stockholm är det bara två procent, enligt Mäklarbarometern som bygger på intervjuer med 220 fastighetsmäklare första halvan av juni. –Jag tolkar det som att det handlar om ekonomi och inte vilja. Kontantinsats och amortering ”äter” upp budgeten för att köpa en bostad med renoveringsbehov. Det är därför som renoveringsobjekt har en starkare marknad i Malmö än i Göteborg och Stockholm, priserna är lägre i Malmö och det finns ekonomiskt utrymme helt enkelt, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB och fortsätter: –Det finns risker med att ha ett regelverk som begränsar utrymmet att renovera.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Malmö, Stockholm, Mäklarbarometern, Göteborg, Claudia Wörmann, SBAB, Mäklarbarometer, Wörmann, Ranking

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mäklarbarometern, Svagt, intresseför , renoveringsobjekt
YLE - 06 sep 13 kl. 08:06

Svagt intresse för att utveckla ryskundervisning

Statliga pengar ämnade för att utveckla undervisningen i ryska i östra Finlands skolor har väckt svagt intresse. Undervisningsministeriet erbjöd mera pengar åt kommuner som hade bett om lov att få byta ut den obligatoriska svenskan mot ryska, men fått avslag. Endast en kommun, Villmanstrand, nappade på ministeriets erbjudande.

NSD - 13 mar 15 kl. 23:12

Svagt intresse för betyg i årskurs fyra

Svagt intresse i länet för att införa betyg från årskurs fyra..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Stopp efter svagt intresse för teknik- och industriprogrammen

Svagt intresse. Antagningen till teknik- och industriprogrammen vid Älvstrandsgymnasiet har stoppats till höstterminen på grund av för få sökande. Och i en utredning föreslås att ekonomi-, barn och fritid- samt fordonsprogrammen läggs ner 2016/17..

YLE - 05 apr 16 kl. 14:47

Svagt intresse för småhustomter i Korsholm

Det blev ingen konkurrens om de lediga tomterna i Korsholm i år. Kommunen fick endast fyra ansökningar och alla kunde reservera den tomt de önskade. - Normalt brukar vi ha långa köer till tomterna och så många ansökningar att vi måste dra lott.

Nyheter 24 - 03 jan 11 kl. 21:28

Svagt intresse för att skjuta varg


Dramatisk minskning av anmälda jägare inför årets vargjakt. Den 15 januari drar den omdiskuterade vargjakten i gång. Totalt ska 20 vargar runt om i Sverige skjutas.

DI - 23 jun 11 kl. 10:57

Svagt intresse för Boules börsintroduktion

I dag börsnoterade hälsovårdsföretaget Boule Diagnostics på Stockholmsbörsens Small Cap-lista. Men intresset för aktierna var svagt..

SVT - 04 jul 11 kl. 21:53

Svagt intresse för jobbskatteavdrag

Under politikerveckan i Almedalen på Gotland håller just nu statsminister Fredrik Reinfeldt just nu håller tal. En av moderaternas hjärtefrågor är ju jobbskatteavdraget, men intresset för ett femte jobbskatteavdrag verkar vara svagt bland stora löntagargrupper..

Expressen - 10 jul 11 kl. 15:32

Svagt intresse för lärarutbildningar

Intresset för de nya lärarutbildningarna är så svagt att flera högskolor ställer in de minst populära alternativen. Andra lärarutbildningar har medvetet lagts på is till nästa år. .

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 11 kl. 10:21

Svagt intresse för fonder i juli

Intresset för fonder var svagt i juli. Nettouttagen uppgick till 0,3 miljarder kronor från fonderna. Spararna fortsatte att sälja aktiefonder och köpte obligationsfonder (långa räntefonder) men omplaceringarna var färre än under juni månad, rapporterar Fondbolagens förening.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Svagt intresse för museer i Gagnef

Den regniga sommaren har lett till fler besök på museer runt om i landet. Men i Gagnefs kommun har intresset varit svagt för de museum som finns.
?

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Läge förhandla om bolånen

Alla stora bolåneinstitut har sänkt de bundna femårsräntorna i sommar. Även treårsräntorna har sänkts på en del håll, till exempel hos Handelsbanken, Avanza och SBAB. Avanza har dessutom sänkt den bundna ettårsräntan.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Boris Johnson ny premiärminister

Boris Johnson tillträder redan i morgon. Det rapporterar brittiska BBC.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Resurs: Styrelseledamot sålde stor del av innehavet efter rapporten

Läs även: Resurs höjde både resultat och intäkter Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Efter affären äger Mariana Burenstam-Linder 8.407 Resurs-aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Lättnadsrally i skogen

”Lättnadsrally”, säger ett par analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med strax efter rapportsläppet. ”När ett bolag når förväntningarna är det goda nyheter dessa dagar”, konstaterar Markku Järvinen, analytiker på Handelsbanken i Helsingfors. UPM-Kymmene redovisar ett rörelseresultat på 319 miljoner euro för det andra kvartalet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Storytel med rekommendationen köp och riktkurs 144 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen. Storytel stängde på 103,60 på måndagen.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Stark tillväxt för Mips

Nettoomsättningen uppgick till 82,6 miljoner kr (55,6). Försäljningstillväxten var 49 procent, varav 38 procent utgjorde organisk tillväxt. Mips har påbörjat arbetet med att definiera nya mål bortom år 2020.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Resurs höjde både resultat och intäkter

Utlåningen till allmänheten växte med 14 procent från året före och uppgick till 30,3 miljarder vid halvårsskiftet. Det kan jämföras med första kvartalets rapportering om +16 procent respektive 29,2 miljarder kr. Kärnprimärkapitalrelationen var 13,1 procent vid halvårsskiftet, mot 13,1 procent kvartalsslutet före.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Guldfonderna i topp

De sex bästa guldfonderna är samtliga upp mellan 12 och 17 procent senaste månaden. I täten på fondtopplistan ligger de båda guldfonderna Schroder ISF Global Gold A och Franklin Gold & PrecMtls, upp 17,80 respektive 17,50 procent under den senaste månaden enligt statistik från fondutvärderaren Morningstar på måndagen. Guldet har gått urstarkt sedan maj månad då priset låg under 1300 dollar per uns.

PrivataAffärer - Igår: 11:58

Kepler: Överutbudet på hotellmarknaden blir inte värre

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev. Rekommendationen köp upprepas med ny riktkurs om 104 kronor (99) efter halvårsrapporten i fredags. ”Det mesta av utbudet i Oslo har nu kommit ut på marknaden, så situationen bör inte bli mycket värre än nu, vilket är positivt”, fortsätter analyshuset.

PrivataAffärer - Igår: 11:05

”Svenskt skogsinnehav ger attraktiv värdering”

Det skriver Nordea Markets i en analys, där banken samtidigt höjer rekommendationen till köp från behåll med en riktkurs på 11,50 euro. Banken hänvisar också till att trender gynnar användningen av fiberbaserade material i förpackningskartong, mekaniska sågade trävaror och nya produkter, vilket enligt Nordea kommer att leda Stora Enso in på nya tillväxtområden. Stora Ensos aktie, som gick ned 1,8 procent på rapporten i fredags, hade vid 10.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.