Expressen > Opinion

Friday, 19 July, 23:31

Expressen - 11 jul 19 kl. 06:15

All vårdpersonal måste skyddas mot gängvåldetNär regeringen tagit så lång tid på sig skulle man önskat sig att propositionen om skydd för blåljusverksamhet var genomtänkt. Men förslaget omfattar exempelvis inte akutläkarbilar eller personalen på akuten. Regeringen verkar helt ha missat den allvarliga samhällsutveckling som vi står mitt i, skriver Irene Svenonius (M)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Irene Svenonius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: All, vårdpersonalmåste , skyddasmot , gängvåldet

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Niqab är förtryck även om den bärs frivilligt

Svensk lag förbjuder mig att röka en cigarett utanför restaurangen och djur är tack och lov skyddade från religiös ritualslakt. Så varför är det så svårt att ta i frågan om niqab och burka i jämställdhetens bästa land, skriver kvinnorättsaktivisten Maria Rashidi.   .

Expressen - 17 timmar sedan

Stad och land-klyftan förgiftar demokratin

De skadliga skillnaderna i levnadsförutsättningar som finns mellan stad och land är en grogrund för antidemokratiska krafter och måste hävas. Därför presenterar vi ett förslag på ett antal reformer och investeringar som kan vända utvecklingen, skriver Markus Kallifatides, ordförande i den socialdemokratiska föreningen Reformisterna..

Expressen - Igår: 16:00

Vad kommer Fidesz att få för sitt stöd?

Utan högernationalisters stöd hade Ursula von det Layen inte blivit vald. Det är inte utan orosmoln vi följer utvecklingen för att se vad som lovats bort för den knappa majoriteten, skriver Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren (MP)..

Expressen - Igår: 12:30

Läs på om begreppet mångkulturalism, Nelson.

Att kritisera mångkulturalismen är att säga att parallella samhällen inte är önskvärt. Det handlar inte om rasism eller att tvinga i invandrare köttbullar mot deras vilja, skriver Mattias Lindberg..

Expressen - Igår: 06:15

När rut ersätter hemtjänst hotas vår välfärdsmodell

Högern argumenterar för rut-avdraget som en allt i ett-lösning som ger nyanlända jobb, underlättar livspusslet och minskar svartarbete. Men forskning visar att avdraget kan välta både välfärd och jämlikhet, skriver Ulrika Lorentzi, utredare på LO..

Expressen - I förrgår: 16:00

Tillåt privata aktörer att starta fängelser

När fängelserna är fulla behövs snabba och bra lösningar. Det finns goda möjligheter att driva bättre, mer effektiva anstalter och expandera fortare om privata aktörer tillåts starta fängelser, skriver Sten Storgärds, förbundssekreterare i Fria moderata studentförbundet..

Expressen - I förrgår: 11:26

Miljöpartiet gör sig allt mer irrelevanta i EU-politiken

Att ytterkantspartierna röstade emot Ursula von der Leyen ser vi som ett hedersbetyg. Att Miljöpartiet och de gröna däremot gjorde det är anmärkningsvärt, skriver de moderata ledamöterna i Europaparlamentet..

Expressen - I förrgår: 06:15

Sommaren är kort – men köerna till BUP desto längre

Unga HBTQ-personer löper större risk än andra unga att drabbas av psykisk ohälsa och är extra utsatta för de långa väntetiderna till Barn- och ungdomspsykiatrin. Detta kommer att vara en högprioriterad fråga för oss framöver, skriver Ebba Busch Thor, partiledare, KD, och Martin Hallander, ordförande, KDU..

Expressen - 16 jul 19 kl. 12:21

Ska ”sunt förnuft” ersätta regelverken?

Om det är sunt förnuft att inte be på arbetstid och detta är ett problem av begränsad omfattning, vad finns det då för skäl att vara emot en komplettering av regelverket, skriver Jonas Andersson, SD..

Expressen - 16 jul 19 kl. 06:20

Så kan vi minska aborterna i Sverige

Aborträtten hotas på flera ställen i västvärlden och den fria aborträtten i Sverige är odiskutabelt en viktig del av kvinnans frihet. Men samtidigt ligger Sverige klart högst i Norden vad gäller antalet aborter, trots att vi har alla förutsättningar att minska antalet oönskade graviditeter, skriver fyra överläkare i gynekologi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.