GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 19 July, 06:35

GöteborgsPosten - 10 jul 19 kl. 15:38

"När man är svart går det inte att bo där"Förre Örgryte-talangen om utlåningen till vitryska Dynamo Brest – och om den ovissa framtiden..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Örgryte, Dynamo Brest

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När man är svart, gårdet inte att , bo där
YLE - 30 mar 16 kl. 06:13

Lojo lovar inte Svartå guld och gröna skogar

En samgång med Svartå skulle innebära många möjligheter för Lojo, säger stadsdirektör Mika Sivula. Det skulle då vara möjligt att planera hela området kring Lojo sjö. Han lovar i alla fall ingenting när det gäller servicen i Svartå.

YLE - 20 jan 16 kl. 20:15

Bortglömda Svartåbor blickar mot Lojo

Svartåborna är frustrerade över att ständigt bli åsidosatta av Raseborgs beslutsfattare. Därför talar nu bybor om både folkomröstning och fusion med Lojo. Men allt beror på vad Svartåborna vill.

YLE - 15 feb 16 kl. 14:38

Svartåborna vill folkomrösta om Lojo

Svartå ska folkomrösta om de vill fortsätta höra till Raseborg eller om de ska förhandla om att istället höra till Lojo. Det beslöt Svartåborna så gott som enhälligt under ett bymöte på söndagen (14.2).

YLE - 31 mar 16 kl. 05:53

Raseborgs stadsdirektör inte beredd köpslå om Svartå

Svartå är en naturlig del av Raseborg, säger Raseborgs stadsdirektör Tom Simola. Han välkomnar ändå den diskussion som nu pågår om vilken stad Svartå ska höra till, men något köpslående tänker han inte bege sig in på. - Nästan det enda man kan lova, tyvärr, inom den offentliga sektorn är att ekonomin kommer att förbli mycket stram.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med uställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med utställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

YLE - 07 jun 17 kl. 15:11

Lekparken i Svartå är unik med sitt flisunderlag – så här skapades Raseborgs nyaste lekpark

För att skapa en så barnvänlig lekpark som möjligt fick både byborna och skolbarnen i Svartå vara med och planera hur den skulle se ut. Det visade sig att barnen hade överraskande önskemål. Det var för ett antal år sedan som Raseborgs stad nappade på några aktiva Svartåbors initiativ att skapa en ny lekpark i byn.

YLE - 06 maj 15 kl. 19:26

"Raseborg kommer inte till skott med något här i Svartå"

Det är möjligt att invånarna i Svartå deltar i bygget ifall staden Raseborg äntligen lyckas besluta om skolornas framtid. Byns två skolor är gamla och i dåligt skick. Hela byn saknar dessutom en ordentlig gymnastiksal som kunde tjäna också kvällstid.

YLE - 08 mar 17 kl. 19:04

Nordkalk: Gruvan i Svartå dammar inte mycket

Det dammar inte särskilt mycket från kalkbrottet i Svartå. Det visar kalkstensbolaget Nordkalks mätningar. Nordkalk vill bryta fyra gånger mera kalksten i framtiden.

YLE - 09 mar 17 kl. 13:29

Nordkalk vill bli ännu större i Svartå

Kalkstensbolaget Nordkalk vill bryta mera kalk i Svartå. Bolagets mätningar visar att kalkbrottet inte dammar mera än tillåtet. Resultaten är klart under det gränsvärde som gäller.

YLE - 26 feb 14 kl. 14:43

Fisktrappor planeras igen i Svartån

Det finns igen planer på att bygga fisktrappor i Svartån. Ett nytt projekt har startat med målet att förbättra vattentillståndet i Svartån. Ett sätt skulle vara att göra det möjligt för lax och öring att vandra upp i ån förbi kraftverksdammarna.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Häcken bekräftar: Celik lämnar klubben

"Vi har tagit ett gemensamt beslut om att bryta avtalet".

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Kamp om rättsstaten i EU

Väst trycker på mot öst när kampen om rättsstatens principer fortsätter i EU..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Skärpt straff för brott mot knivlagen väntas

Straffet för brott mot knivlagen kan skärpas, säger justitieminister Morgan Johansson (S) under en pressträff på torsdagen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Minst 33 döda i anlagd brand i Japan

Minst 33 personer har omkommit i en brand i en animationsstudio i den japanska staden Kyoto. Fler än 35 människor har skadats, tio av dem allvarligt..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Collector ökade omsättningen med 27 procent

Göteborgska nischbanken Collector är populär hos företagskunder och ökar stort..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Presschef blir kommissionär i EU

Vad EU-kommissionen tycker och tänker har chefstalesmannen Margaritis Schinas förklarat på otaliga presskonferenser de senaste åren..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Rekordstarkt Volvo förbereder inbromsning

Lastbilsjätten Volvo accelererar. Både kvartalsvinsten och omsättningen slår rekord..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Åklagare lägger ner polisförundersökning

Polisen som körde ihjäl en person under en utryckning i Gottsunda i Uppsala gjorde inget fel. Det konstaterar åklagaren som tidigare i veckan lade ner förundersökningen om vållande till annans död rapporterar lokala medier..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Klart: Här är Kosovare Asllanis nya klubbadress

"Det kommer bli en dröm att få bära den allra vackraste matchtröjan i världen"..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Blåvita glädjen – optionen borttagen

Riskerar inte längre att tappa talangen som Bosman nästa sommar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.