SR > Vetenskap

Sunday, 21 July, 15:37

SR - 11 jul 19 kl. 06:10

Klimakteriebesvär tycks minska med styrketräningStyrketräning kan hjälpa mot klimakterieproblem. Det menar i alla fall forskare från Linköpings universitet i en ny studie..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Linköpings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimakteriebesvär, tycks, minskamed , styrketräning
Corren - 13 jul 19 kl. 18:00

Styrketräning mot klimakteriebesvär

Värmevallningar i samband med klimakteriet kan minska med hälften genom styrketräning, det visar en ny studie från Linköpings Universitet (LiU)..

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 08:17

Ebola har lett till nytt internationellt krisläge

För andra gången har Världshälsoorganisationen deklarerat internationellt nödläge på grund av ebola. Men frågan är vad man har lärt sig sedan förra gången?.

SR - I förrgår: 08:00

Tillsatsen som kanske kan motverka förtvining i rymden

En utmaning för astronauter, och eventuellt kommande Mars-resenärer, är att hålla musklerna aktiva. Forskare har nu tittat på om tillsatser i maten kan motverka muskelförtvining..

SR - I förrgår: 06:16

Insektsforskarnas nya kontinent – trädkronorna

I Svenska Artprojektet har man sedan början av 2000-talet kartlagt insekter i Sverige. En del av det här arbetet handlar om att finna oupptäckta insektsarter i trädkronorna..

SR - I förrgår: 06:17

Svenskt instrument mitt i måndammet

På den kinesiska månbil som landade på månen i januari i år finns ett svenskt mätinstrument som redan har kunnat göra intressanta mätningar..

SR - 18 jul 19 kl. 08:29

Tusentals protesterade mot teleskop

Runt 2000 personer protesterade under onsdagen på Hawaii mot bygget av ett nytt rymdteleskop..

SR - 18 jul 19 kl. 08:23

Kambodja vill inte vara en soptunna

Nu är det Kambodjas tur att höja rösten mot plastavfall och elskrot som andra länder skickar dit i hopp om att själva bli av med det..

SR - 18 jul 19 kl. 07:48

Blåfenad tonfisk på Västkusten ska märkas

För att ta reda på varför den blåfenade tonfisken återvänt till den svenska västkusten, planerar nu Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, ett märkningsprojekt i samarbete med Sportfiskarna..

SR - 18 jul 19 kl. 06:00

Så bekämpas den farliga myggan i Kina

Forskare i Kina har i ett provområde lyckats få ned populationen av en myggart med cirka 90 procent. Resultatet kommer efter att forskarna kombinerat två olika bekämpningsmetoder..

SR - 18 jul 19 kl. 06:00

Det spritter av liv i stadens dagvattendammar

Stadens anlagda dagvattendammar har visat sig ha en positiv bieffekt. De här dammarna bidrar nämligen till att öka den biologiska mångfalden, visar en studie vid Uppsala universitet..

SR - 17 jul 19 kl. 07:09

Skeppsmasken som tuggar sten

På Filippinerna har forskare upptäckt att en skeppsmask är väldigt förtjust i kalksten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.