Barometern > Nyheter

Thursday, 18 July, 15:34

Barometern - 11 jul 19 kl. 06:00

”Bryt ensamheten hos äldre för bättre hälsa!Ofrivillig ensamhet är en riskfaktor för att må dåligt. Särskilt äldres ohälsa som till stor del är kopplad till en ökad ensamhet..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bryt, ensamheten, hos, äldreför bättre , hälsa
DN - 09 nov 18 kl. 13:48

Nya äldreborgarrådet satsar på att minska ensamheten hos äldre

Erik Slottner (KD) har under föregående mandatperiod ofta debatterat äldreomsorg med det nu avgångna äldreborgarrådet Clara Lindblom (V). Nu har han axlat hennes roll och i budgetförslaget för kommande år tar han bland annat vidare flera satsningar som den rödgrönrosa majoriteten införde. Bland annat handlar det om att fortsätta motverka hemlöshet bland äldre, och bygga fler bostäder för den åldrande befolkningen.

NT - 20 sep 17 kl. 12:04

Satsning för att minska ensamheten hos äldre

Många äldre känner sig ensamma och skulle gärna vilja gå en promenad eller ta en fika..

Kristianstadsbladet - 03 aug 12 kl. 06:34

Falska poliser lurar sig in hos äldre

Falska poliser och stulna smycken. Nu varnar omsorgsförvaltningen för oärliga människor som tar sig in hos äldre.
Så sent som i början på den här veckan såg det ut som att Kristianstad var förskonat från de problem som Malmö haft i sommar, med falsk hemtjänstpersonal som tar sig in och stjäl hos äldre personer.

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 11:43

Vården missar adhd hos äldre


Vården har svårt att uppmärksamma adhd-symtom hos äldre. Hälften av 1 500 65- till 80-åringar som upplevde att de hade adhd som barn hade kvar symtom som gick att diagnosticera som äldre, visar en studie från Göteborgs universitet.Enligt psykologen Taina Guldberg-Kjär måste vården bli bättre på att upptäcka funktionsnedsättningen hos äldre för att med rätt behandling minska dessa personers svårigheter att klara sig i vardagen..

BT - 18 sep 13 kl. 11:46

Vården missar adhd hos äldre

Vården har svårt att uppmärksamma adhd-symtom hos äldre. Hälften av 1 500 65- till 80-åringar som upplevde att de hade adhd som barn hade kvar symtom som gick att diagnosticera som äldre, visar en studie från Göteborgs universitet. Enligt psykologen Taina Guldberg-Kjär måste vården bli bättre på att upptäcka funktionsnedsättningen hos äldre för att med rätt behandling minska dessa personers svårigheter att klara sig i vardagen..

Skånskan - 09 apr 17 kl. 19:03

Flera års fängelse för stölder hos äldre

Malmö Ligan om fem personer ringde upp äldre ensamstående kvinnor och sa att de behövde fylla i en enkät. Nu döms fyra av dem till fängelse. ERWP.

Expressen - 29 jul 12 kl. 13:27

Falsk hemtjänst hos äldre i Malmö

MALMÖ. I Malmö har det på senare tid dykt upp falsk hemtjänstpersonal som försöker lura sig in hos äldre personer. Knepen för att ta sig in och stjäla hos äldre är många ?

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 06:30

Bra respons på besök hos äldre

Foto: Tommy Svensson
I snart ett år har distriktssköterskan Håkan Forsberg erbjudit hembesök hos kommunens 81-åringar för att bland annat förebygga fallolyckor och stroke. Responsen har varit god.
– Nio av tio som får erbjudandet tackar ja till ett besök.

YLE - 11 feb 16 kl. 06:39

Rånen hos äldre i Karis och Kyrkslätt utreds i Europa

Polisen utreder om inbrotten och rånen hos äldre kvinnor i Karis och Kyrkslätt i december har samband med liknande brott i andra västeuropeiska länder. Enligt preliminära uppgifter kan åtminstone en av rånarna ha varit inblandad i liknande rån på annat håll i Europa. Möjligheterna för att polisen ska identifiera den här personen är goda.

YLE - 03 mar 17 kl. 15:37

Långa fängelsestraff för rån hos äldre kvinnor

Fyra män har dömts till långa fängelsestraff för två grova rån och ett rånförsök hos äldre kvinnor i Raseborg, Salo och Kyrkslätt. Brotten ägde rum under två dagar i december 2015. De fyra rumänska männen anlände till Helsingfors med färja från Tallinn den 18 december.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Hundägare önskar rastgård

Hundägare i Påskallavik föreslår att området vid gamla vattenverket ska bli rastgård. Tanken är väckt genom medborgarförslag som en hundägare skickat in till kommunen. Ett 40-tal personer har skrivit under förslaget..

Barometern - 15 minuter sedan

8 meter balk föll på Scania

Barometern - 1 timme sedan

Lokala lagens Gothia-cupäventyr tog slut i slutspelet

Under torsdagen gick de lokala Gothia cup-gängen in i slutspelet. Väl där tog äventyren slut för alla lagen. .

Barometern - 1 timme sedan

Samtalet: Han är grundare av Sam Dodds Cup

Stig Persson är grundare av Sam Dodds Cup som är en fotbollscup för Liverpoolfans som äger rum 24 augusti på Lindö. I år spelas cupen för fjärde året och varje år har antalet anmälda lag ökat. .

Barometern - 1 timme sedan

Husvagn måste flyttas

Socialförvaltningen har begärt handräckning från Kronofogden för att flytta en husvagn som ägaren lämnat kvar på en fastighet i Mönsterås kommun..

Barometern - 1 timme sedan

Recension: Kärlekskrank Isak Danielson behöver mer livserfarenhet

Isak Danielson, det unga stjärnskottet med magiskt bra röst, bjuder på love, love och åter love på Carlas café..

Barometern - 1 timme sedan

Brott: Stal oboy och nötter – för 931 kronor

Mannen plockade på sig flera paket med oboy och nötter i matbutiken. Han gömde sedan varorna i ett dolt fack i sin väska..

Barometern - 2 timmar sedan

25 år senare – dom efter Estoniakatastrofen

För snart 25 år sedan förliste M/S Estonia på Östersjön, en katastrof där 852 människor omkom. Nu kommer avgörandet i det civilrättsliga målet efter Nordens värsta maritima olycka i modern tid, där två europeiska företag riskerar skadestånd i mångmiljonklassen..

Barometern - 2 timmar sedan

Utsatt överklagar - trots att den dömde avlidit

Den man som tidigare i år dömdes för att ha ofredat och förtalat ett stort antal människor har avlidit. Hovrätten har avslutat ärendet, men nu ligger det hos Högsta domstolen..

Barometern - 3 timmar sedan

Lyckad satsning på golfskola

För tredje året i rad har Mönsterås golfklubb anordnat en golfskola för barn och ungdomar på sommarlovet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.