Barometern > Nyheter

Sunday, 21 July, 13:12

Barometern - 11 jul 19 kl. 06:00

Vatten är ett livsmedel att vara rädd om– Man slösar inte bort livsmedel. – Det är hög tid att vi får en ny attityd till vatten och behandlar det som ett värdefullt livsmedel. .
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenär ett , livsmedelatt vara , räddom
YLE - 09 jul 15 kl. 07:16

Rinnande vatten och toalett krävs för torgförsäljare

Det är många krav som ska uppfyllas för att få sälja livsmedel på ett torg. Det har Fiskars byförening märkt. Försäljarna måste bland annat ha en egen toalett och elektricitet på Fiskars torg som är en tom sandplan.

Västerbottens Folkblad - 21 apr 11 kl. 12:11

Beredd att kontrollera livsmedel också

SKELLEFTEÅ Bygg- och miljökontoret är beredd att börja kontrollera livsmedel om det utesluts att parasiten kommer från vatten. Foto: Scanpix SKELLEFTEÅ Bygg- och miljökontoret är beredd att börja kontrollera livsmedel om det utesluts att parasiten kommer från vatten. Att det ?

Supermiljöbloggen - 16 okt 13 kl. 10:00

Charlotte Petri Gornitzka, Sida: Mer mat med mindre vatten

År 2025 kan två tredjedelar av jordens befolkning lida brist på vatten. Läs meningen igen. År 2025 kan två tredjedelar av jordens befolkning lida brist på vatten.

Trelleborgs Allehanda - 17 apr 12 kl. 06:25

Bara vanligt vatten

Du vrider på kranen, fyller ett glas, dricker i djupa klunkar. Så gott! Bara vanligt vatten.

Expressen - 20 maj 14 kl. 15:14

Nu hotas tillgången på livsmedel och vatten

Minst 47 människor har nu dött efter de svåra översvämningarna på Balkan. Bara i Bosnien har en halv miljon människor flytt från sina hem. Översvämningarna har lett till brist på rent vatten och förstört jordbruk i Bosnien.

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 03:03

Fortsätter pumpa ut vatten i havet

Även om det högradioaktiva läckaget stoppats vid kärnkraftverket tvingas Tepco att fortsätta pumpa ut kontaminerat vatten i havet på grund av brist på lagringsmöjligheter.
I tre veckor har vatten pumpats in i Fukushima. Under de tre veckorna har omkring 60 000 ton vatten lagrats och beslut fattats om att dumpa 11 500 ton i havet.

YLE - 23 apr 13 kl. 12:22

Vatten- och livsmedelsprover tas emot i Ekenäs

Kunder kan nu lämna in vatten- och livsmedelsprover i Ekenäs två gånger per månad. Föreningen Västra Nylands vatten och miljö tar emot prover på brunnsvatten och livsmedel den andra och fjärde måndagen per månad mellan kl. 9-10.

Supermiljöbloggen - 22 mar 16 kl. 08:27

Jesper Skalberg Karlsson (M) ”Vi tar inte rent vatten för givet”

Samhället står inte väl rustat om en allvarlig kris skulle inträffa i dricksvattenförsörjningen, skriver Jesper Skalberg Karlsson (M) suppleant i Miljö-och jordbruksutskottet idag på Världsvattendagen. Rent vatten är något de flesta svenskar förväntar sig. Det gäller kranen hemma, för lantbrukaren och inom industrin.

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 19:42

Vanligt vatten. Livsviktigt och skyddsvärt.

Det hämtas från exempelvis Vombsjön och Bolmen och via kommunala vattenverk når det de skånska hushållens kranar. Rent dricksvatten betraktas i Sverige som en självklarhet, men kommer inte att fortsätta att vara det om inte mer görs idag för att skydda vattenförsörjningen i framtiden. I ett internationellt perspektiv är rent och lättillgängligt dricksvatten – vanligt vatten – i själva verket en lyx.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 06:00

Inget vatten – och kött hängde ner på golvet

MALMÖ Köttet i kylrummet hängde ner på golvet. Och vattnet i fastigheten var helt avstängt, så varken rengöring eller hygien kunde skötas.
Ett stort antal flugor påträffade.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Bilbrand på Ölandsbron - långa köer

Barometern - 3 timmar sedan

Vatten kan missfärgas efter vattenläcka

Barometern - 16 timmar sedan

Evenemang: Stort intresse för sjöräddningen

Det ska börjas i tid det som sjösäkert ska bli. Många barn, och även vuxna för den delen, passade på att besöka Sjöräddningssällskapets dag på lördagen..

Barometern - 5 timmar sedan

I natt: Bilförare stoppad – misstänkt drograttfull

Strax före klockan 00.30 på natten till söndagen stoppade polis en bilförare i Påskallavik..

Barometern - 6 timmar sedan

”Vi är den enda förening här som har ungdomsverksamhet”

Av cirka 45 barn i skolan i Fågelfors är det nästan 15 som gått med i skytteföreningen. ”Vi är den enda förening här som har ungdomsverksamhet idag” säger Christer Sanglén, kassör i klubben..

Barometern - 6 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt mordbrand när garagelänga brann utanför Kalmar. Skadegörelse mot restaurang i Växjö..

Barometern - 7 timmar sedan

Tips: Det händer i Kalmar län vecka 30

Osäker på vad du ska göra i sommar? Kalmar län bjuder på en mängd aktiviteter och evenemang, här listar vi ett urval från vecka 30..

Barometern - 7 timmar sedan

Grotescos Jakob Setterberg fyller 40 år: ”Jag lever på att folk tycker om mig"

Humor och barnprogram har blivit Grotescomedlemmen Jakob Setterbergs nisch. Själv tycker han att skådespelarjobbet är det roligaste, men också bland det svåraste, som finns..

Barometern - 7 timmar sedan

Hundförening måste flytta och ge plats åt företag

Nybro kommun planerar ett område med nya industritomter i utkanten av Nybro. Nybro Brukshundsklubb nyttar delar av det området och måste därför flytta. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.