Sydöstran > Nyheter

Saturday, 20 July, 19:43

Sydöstran - 11 jul 19 kl. 06:03

Förrådshotell öppnar vid årsskiftetBohaget, verktygen eller lådorna med viktiga dokument. Allt får plats i det nya förrådshotell som byggs i Viggenområdet. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Viggenområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förrådshotellöppnar vid , årsskiftet
Blekinge Läns tidning - 22 maj 18 kl. 05:00

De tror på tanken med förrådshotell

Daniel Movind och Peter Lagerberg är övertygade om att behovet finns. Därför bygger de nu ett förrådshotell på ett strategiskt ställe i Sölve. .

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 23:50

Optimera skatten på värdepappersaffärer innan årsskiftet

1 Lönsam schablonbeskattning Investeringssparkontot, ISK, har snabbt blivit en mycket populär sparform som lockat till sig nästan 2,2 miljoner människor. Riksrevisionen har uppskattat att de som sparat i ISK sedan 2012 tillsammans kan ha sänkt sin skatt med 46 miljarder kr jämfört med att spara i vanlig värdepappersdepå. Är du en av dem som sparar i ISK behöver du inte matcha vinster och förluster innan årsskiftet.

Magazin24 - 18 dec 12 kl. 08:32

Tips inför årsskiftet

Det finns en del att tänka på inför årsskiftet. Genom att ta del av våra tips och råd kan du undvika onödiga fallgropar. Om man vill sälja fondandelar för att istället ha pengarna i en kapitalförsäkring eller på det nya investeringssparkontot som infördes för knappt ett år sedan, bör man sälja innan årsskiftet för att undvika att beskattas dubbelt, säger Maria Ahrengart, ekonom på Institutet för Privatekonomi, hos vår samarbetspartner Swedbank.

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 07:12

Skattetips för inkomster och avdrag inför årsskiftet

Läs också: Optimera skatten på kapitalinkomster innan årsskiftet Skattefri arbetsinkomst Studerar du eller har du av annan anledning endast tillfälliga arbetsinkomster under året kan du i år tjäna upp till 19 246 kr utan att du behöver betala någon skatt eller allmän pensionsavgift. Tjänar du 19 247 kr eller mer beräknas skatten på hela beloppet, inte bara den del som överstiger 19 246 kr. Men d

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 13:00

Aktierna som mer än fördubblats sedan årsskiftet

Bortsett från de senaste dagarnas klart dämpade humör så har börsen gått som tåget i år. Men det finns förstås enskilda aktier som fullkomligt rusat sedan årsskiftet. Ingen aktie på Stockholmsbörsens huvudlista Nasdaq Stockholm hade i morse stigit mer än 100 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 13 dec 18 kl. 07:14

Skattetips för företagare inför årsskiftet

Läs också: Skattetips för inkomster och avdrag inför årsskiftet Optimera skatten på värdepappersaffärer innan årsskiftet Enskild firma Har du planer på att bli företagare kan ett alternativ vara att testa företagsidén i en enskild firma. Går firman bra är det enkelt att ombilda den till ett aktiebolag. Håller inte affärsidén blir det i regel ett underskott.

Cornucopia - 07 mar 15 kl. 16:05

Guldet, börsen och obligationerna sedan årsskiftet

En kort sammanfattning av marknadsutvecklingen sedan årsskiftet. Vi tittar på Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30, guldpriset i SEK per gram och obligationsindexet OMRXBOND.
Som jag skrivit om under veckan har obligationsräntorna rusat iväg något på Magdalena Anderssons övergivande av ansvarig svensk ekonomisk politik, vilket är ett paradigmskifte tillbaka till 90-talet.

UT - 06 maj 14 kl. 09:57

Kommunchefenslutar vid årsskiftet

Efter 17 år som kommunchef lämnar Karl-Erik Claesson kommunen vid årsskiftet för att gå i pension. Han lämnade beskedet under måndagen inför kommunstyrelsen, som just denna dag hade sammanträde. Men dessförinnan har han diskuterat sina planer med ledningen för kommunstyrelsen, det så kallade presidiet.

Regeringen - 30 jun 14 kl. 13:09

Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2014

Nu finns skriften Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2014. Skriften innehåller en kort sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring halvårsskiftet 2014.

Informationsmaterial: Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2014

Statsrådsberedningen, 30 juni 2014.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 14 kl. 11:30

Hyror på särskilda boenden höjs efter årsskiftet

Arkivfoto: Claes Nyberg
Hyrorna i särskilda boenden och LSS-boenden har inte höjts i Trelleborgs kommun sedan 2002. Men från och med årsskiftet ska hyrorna höjas lika mycket som i Trelleborgshems hyresrätter.
Samtidigt justeras också de avgifter som socialnämnden tagit ut för olika insatser, till exempel hemtjänst och mat på särskilda boenden.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

Meijer och Young och visade vägen - nytt banrekord

Att hitta ny swimrun-partner är en sport i sig. Att ta sig runt 22 kilometer i vatten och på land är en annan. Kenny Meijer och Johanna Froode vet hur man lyckas med både och.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Nationaldagsfirande till förmån för skolbygge: ”En chans att påverka barns framtid”

I lördags under Colombias nationaldag anordnades aktiviteter i Hoglands park till förmån för projektet ”För Colombias barn”..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Hanödagen för 23:e året i rad: ”Mycket betydelsefull”

Sedan 1996 har Hanödagen firats. Arrangemanget som anordnas av Hanö bygdegårdsförening lockar hundratals människor till ön. .

Sydöstran - 3 timmar sedan

Månen, Mars, människan

I dagarna är det 50 år sedan människan klev på en annan himlakropp, månen. Neil Armstrong och Buzz Aldrin satte ned sina fötter där sedan de landat med månlandaren som deras raket Apollo 11 fört med sig..

Sydöstran - 4 timmar sedan

Kommunalråd invigde nya butiken

På lördagen invigdes en ny inredningsbutik i Olofström. – Jag brinner för Olofström och jag skulle kunna tänka mig att driva fler verksamheter här, säger ägaren..

Sydöstran - 4 timmar sedan

Så kan Blekinges fritidshusägare återvinna rätt i sommar

Sommartid är fixartid för många av Blekinges cirka 13 000 fritidshusägare. Men det kan vara svårt att veta hur rester från renoveringar eller förrådsröjningar ska hanteras för att undvika farlig miljöpåverkan. Här är tre återvinningstips till dig som planerar att få ordning på torpet i sommar..

Sydöstran - 4 timmar sedan

Dags att värna demokratin och mänskliga rättigheter

Öppet brev till justitieminister Morgan Johansson: Det är nog nu!.

Sydöstran - 8 timmar sedan

Blåmusselodlingar placeras ut i Ronnebys kustvatten

Naturreservatet Gö ska ingå i en förstudie om blåmusselodling i Blekinge län. Om de önskade reslutaten uppnås kan det bli aktuellt med större musselodlingar i kustvattnet. .

Sydöstran - 8 timmar sedan

Dags för orienterarnas höjdpunkt

Det finns en anledning till att flera av Blekinges orienterare är på väg till Kolmården. Världens största orienteringstävling, O–ringen, kallar. .

Sydöstran - 8 timmar sedan

Hon vann Blekingefinalen P4 Nästa

Under fredagen avgjordes den direktsända finalen i Sveriges Radios musiktävling i Karlshamn. För andra året i rad tog Hildur Höglind från Johannishus hem första platsen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.