GT > Nyheter

Monday, 22 July, 13:38

GT - 11 jul 19 kl. 05:30

Kulturskolan i Göteborg måste fortsätta utvecklasKulturskolan och dess verksamhet handlar om att ge barn och ungdomar möjligheten att upptäcka hela paletten av mänskliga uttryckssätt. Kulturskolan bör bli en del av grundskolenämnden, skriver rödgrönrosa ledamöter och ersättare i Göteborgs kultur- och grundskolenämnder..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, Göteborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturskolani , Göteborgmåste , fortsätta, utvecklas
Skånskan - 30 aug 18 kl. 17:02

Socialdemokraterna vill fortsätta styra

ystad – Huvuddelen av det här jobbet går ut på att möta människor i olika sammanhang, säger kommunalråd Kent Mårtensson (S).
Han trivs med uppdraget och vill fortsätta att skapa förutsättningar för kommunen att växa.
– Samarbetet med Centerpartiet har fungerat bra.

Barometern - 25 okt 18 kl. 06:00

Stage4you får fortsätta med kulturskola

Stage4you får fortsätta driva kulturskolan åt Torsås kommun. Flytten till de ombyggda lokalerna i gamla Mjölnergymnasiet rycker också närmare..

DalaDemokraten - 13 apr 17 kl. 17:00

Kulturskola vill fortsätta poppa upp

Nya barn lockas när kulturskolan dyker upp på fritidshemmen. Kulturskolan söker nya pengar för att kunna dyka upp på fel ställen där barn träffas..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 08:00

Han ska dirigera kulturskolan

Kävlinge För många Kävlingebor är Kristofer Wåhlander känd som dirigent för Lundalands Filharmoniska orkester.
Nu ska han hålla i taktpinnen på helt andra scener. Sedan ett par veckor är Kristofer Wåhlander ny chef för Kulturskolan i Kävlinge.

Nya Wermlands Tidningen - 25 feb 13 kl. 14:20

Kulturskolan sparar vidare

Det ska fortsätta att sparas på verksamheten inom Kulturskolan. Nedläggningen av gymnasiets estetlinje fortsätter att sätta press på kulturnämnden..

Expressen - 19 nov 18 kl. 13:58

Anna, 14, orolig att kulturskolan tvingas stänga: ”Skulle bli tomt”

Anna Yxhammar, 14, kämpar för att få fortsätta spela gitarr och teater på kulturskolan.Men när de utlovade fem miljarderna till kommuner och landsting fryser inne i övergångsbudgeten tvingas de till besparingar – och nu riskerar kulturskolan på Hammarö att stängas.– Om den skulle försvinna skulle det bli väldigt tomt och jag hoppas politikerna förstår att det är viktigt för oss, säger Anna Yxhammar..

LV - 08 jan 16 kl. 10:15

Kulturskolan lever

Glädjande tar jag emot nyheten att drillen lever vidare och erbjuds inom kulturskolan i vår. Musikkåren kommer också att fortsätta men i annan lokal..

BT - 31 okt 18 kl. 17:08

Kulturskolan hoppas talangkväll ska få fler att uppträda

I år ersätts den årliga musiktävlingen ut mot en talangkväll där ungdomar kan visa upp sina färdigheter på scen. Kommunen har anordnat workshops på Kulturskolan i Tranemo så att barnen kan förbereda sig för kvällens uppträdande. – Vi hoppas att de ska hitta något de tycker är roligt och vill fortsätta med, säger Ingrid Björk, fritidskonsulent..

Nerikes Allehanda - 01 dec 16 kl. 05:00

Kulturskolan vill sänka trösklarna för nyanlända

Khalid vill fortsätta lära sig spela saxofon. Belal vill gärna börja spela teater. Kulturskolans arbete med integration ska sänka trösklarna för nyanlända elever..

Sydsvenskan - 17 jan 17 kl. 20:00

Spela inte ut den kommunala kulturskolan mot oss privata aktörer

Gabriele Katthän undrar om Lunds politiker ska fortsätta lägga skattepengar på ett monopol..

Fler nyheter från GT

GT - 30 minuter sedan

Ratades av Blåvitt – nu klar för GAIS

Han ratades av IFK Göteborg tidigare under våren. Nu står det klart att talangen Måns Saebbö, 19, är klar för lokalrivalen GAIS. .

GT - 1 timme sedan

Mångmiljonhus för ensamkommande kan rivas

För 12,4 miljoner kronor byggde Bollebygd kommun ett HVB-hem för 16 ensamkommande ungdomar. Men när huset nu står klart finns det inga som flyttar in. Nu är det inte uteslutet att huset kommer rivas, avslöjar Borås tidning..

GT - 1 timme sedan

Räddningschefens skarpa uppmaning – till badgästerna

Badgäster som parkerar sina bilar på ett ogenomtänkt sätt på de Västsvenska badplatserna försvårar räddningstjänstens arbete, då deras fordon inte kan ta sig fram vid drunkningslarm.Det menar räddningschefen Hans Blohm.– Det handlar om liv och död.

GT - 3 timmar sedan

Alla i Hongkong är Gui Minhai

Hongkong kämpar för sin överlevnad. Kinas kidnappning av svenska medborgaren Gui Minhai tydliggör vad kampen handlar om..

GT - 3 timmar sedan

”Det är klart att det sätter sig i huvudet”

Elfsborg har en tung period bakom sig.Senast de vann en match i allsvenskan var mot AFC Eskilstuna för över två månader sedan.Klubbikonen Anders Svensson menar dock att det går åt rätt håll.

GT - 4 timmar sedan

Hemtjänsten kritiseras – har brister enligt Ivo

Hemtjänsten i Trollhättan brister i sin ledning enligt ett beslut från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.Dessutom finns brister hos ortopedkliniken och ambulanssjukvården vid Norra Älvsborgs Länssjukhus, skriver Ttela. .

GT - 7 timmar sedan

Sofia blev förlamad efter förlossningen

Sofia Dyberg Bartholdsson, 33, blev förlamad i benet på grund av epiduralbedövingen hon fick när hon födde barn.I flera år kämpade Sofia för att få upprättelse.Hallands sjukhus i Varberg valde att inte göra någon IVO-anmälan.

GT - 8 timmar sedan

En gripen för misshandel i Göteborg

Polisen ryckte vid 01-tiden ut till ett larm på Andra långgatan i Göteborg.En person hade blivit misshandlad och en person greps av polisen..

GT - 16 timmar sedan

Stal kosmetika för 300 000 – döms

Två män stoppades av polis med en släpkärra full av stulen kosmetika. Produkterna värderades till 300 000 kronor.Men trots det höga värdet döms männen inte för grov stöld, skriver Ttela..

GT - 16 timmar sedan

GFC stormar fram – behåller serieledningen

Kopparbergs/Göteborg går som tåget. 4–2-segern borta mot Vittsjö betyder att laget behåller sin serieledning. – Vi vill gå för guldet, säger GFC-stjärnan Pauline Hammarlund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.