Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 20 July, 13:44

Alingsås tidning - 11 jul 19 kl. 05:30

Ingen ersättning för åldringarDe åtta äldre personerna som lurats av en norsk takläggare, blir utan kränkningsersättning.
Det har Högsta domstolen nyligen beslutat.
När AT senast rapporterade om fallet beskrev de åtta målsägandenas advokat Ingemar Gross brotten som ”fullkomligt avskyvärda”. Den norske takläggaren riktade nämligen in sig på äldre människor som han kontaktade och påstod att deras fastigheters tak behövde
åtgärdas. Men så var inte fallet och mannens uppsåt var bedrägligt.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Högsta, AT, Ingemar Gross, Han, Hovrätten, Alingsås, Västra Frölunda, Nu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ersättningför , åldringar
YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

BT - 13 jan 15 kl. 07:11

Försening ? då går det att få ersättning

Förseningar i tågtrafiken orsakar både oro och ilska. Men lugn, du kan få ersättning. Ett inställt tåg, eller tåg som är försenat mer än en timme, ger dig rätt till ersättning från tågföretaget som ansvarar för trafiken.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 10:42

Så får du ersättning för SAS-kaoset

Sommaren har varit tuff för många SAS-resenärer då flygbolaget ställt in en rad avgångar. Bara under den gångna helgen ställde SAS in över 20 flygningar och kaoset väntas fortsätta även denna vecka. I dag är till exempel sju flighter från Arlanda inställda.

Trelleborgs Allehanda - 12 sep 12 kl. 06:30

Ersättning ersätter bidrag till unga

Foto: Christine Olsson/SCANPIX
Från och med årsskiftet så ska unga mellan 19 och 24 år i Trelleborg få kommunal ersättning istället för försörjningsstöd. Tanken är att ersättningen ska likna lön istället för bidrag, men om det hela är lagligt är osäkert.
?

YA - 08 feb 14 kl. 09:00

Ersättning för tågdödad hund

Arkivfoto: Bosse Nilsson
I höstas dödades en hund då den kördes på av pågatåget mellan Smedstorp och Gärsnäs. Nu får ägaren 14 263 kronor i ersättning av Trafikverket – enligt de regler Trafikverket tillämpar för ersättning.
Det var i slutet av november som en borderterrier försvann från sitt hem.

YLE - 08 aug 14 kl. 10:20

Många söker ersättning efter häftig åskvädersvecka

Den senaste tidens häftiga åskväder har fått många att söka ersättningar för skador. Vid Lokal -Tapiola i Österbotten har man tagit emot tiotal fler ersättningsansökningar än vanligt berättar Åsa Kronlund som är ersättningsdirektör. - Samtalen har gällt åskskador, stormskador, träd som har fallit över bilar och hus.

BT - 19 feb 13 kl. 11:21

Arbetslösa måste få rätt till ersättning

Varannan öppet arbetslös i Västra Götaland får i dag ingen ersättning från a-kassan, visar nya beräkningar från TCO. Det handlar om 17 372 personer av totalt 35 060 öppet arbetslösa i länet som för sin försörjning är hänvisade till kommunala bidrag, egna besparingar eller hjälp från anhöriga. Det här är väldigt negativt för de enskilde som drabbas och det leder till lägre efterfrågan, vilket påverkar ekonomin som helhet.

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 08:00

Näsums församling hoppas på ekonomisk ersättning

Foto: Tommy Svensson
Näsums församling har sedan förra året genomfört invändig renovering av sin kyrka.
Detta har resulterat i stora lånekostnader och nu hoppas de på ersättning från Lunds stift som i år fått en rekordsumma till sitt förfogande av vård och underhåll av kyrkor i sitt stift. Beslutet om ersättning kommer att avgöras i mitten av september.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 8 timmar sedan

Kvinna åtalas för falsklarm

Efter misstankar om att ha ringt in falska larm till polisen åtalas nu en kvinna för falskt larm.
Under fjolåret larmade en kvinna polis och uppgav att hon blivit misshandlad av en man, vilken hon också namngav. Polis ryckte ut till den adress i Alingsås kommun där gärningen skulle ha ägt rum.

Alingsås tidning - Igår: 09:32

Två misstänkta narkotikabrott

En anmälan om ringa narkotikabrott har upprättas efter att polis kontrollerat en man i Stadsskogen vid femtiden på torsdagseftermiddagen. Mannen visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Senare under kvällen, vid åttatiden, gjordes ytterligare en anmälan om ringa narkotikabrott efter att en person kontrollerats på Kungsgatan..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Brandman fick eldvittring på cykelturen

Onsdagskvällens cykeltur tog en oväntad vändning när brandmannen Susanna Novarino lyckades nosa upp en grillplats i Skår som höll på att fatta eld.
– Det känns fint att jag besparade mina kollegor ett nattlarm, säger hon.
– Jag och min man Christian var ute och cyklade när jag fick känna en brandlukt som gav mig onda aningar.

Alingsås tidning - Igår: 14:28

Buss blockerade väg

Vid lunchtid på torsdagen hamnade en buss i diket och hindrade trafiken på Lövekullevägen.
Det var i en av de skarpa kurvorna på Lövekullevägen, i höjd med segelbåtshamnen, som en buss råkade i trubbel på torsdagen. Av oklar anledning hamnade bussen med båda bakhjulen nerbackade i ett dike och kunde sedan inte ta sig loss för egen maskin.

Alingsås tidning - I förrgår: 12:37

Störningar i trafiken på E20

Det är störningar i trafiken på E20 mellan Ingared och Hästeryd efter ett brandtillbud med en lastbil. Lastbilen står i norrgående körfält och det är köbildning i väntan på att fordonet ska bärgas bort..

Alingsås tidning - I förrgår: 08:27

En till sjukhus efter trafikolycka

Strax innan klockan nio på onsdagskvällen inträffade en olycka där två personbilar kolliderade i trakten av Hov i Herrljunga kommun. En person fick föras med ambulans till sjukhus. Övriga personer som färdades i bilarna kontrollerades på plats av sjukvårdspersonal men behövde inte uppsöka sjukhus.

Alingsås tidning - I förrgår: 14:09

Brand på ö i Färgen

Räddningstjänsten fick larm om brand på Stora Slättö i sjön Färgen vid 13-tiden på onsdagen. Efter att ha tagit sig ut med båt till ön konstaterades att det rörde sig om en mindre brand som var under kontroll snabbt. Vad som orsakat branden är oklart..

Alingsås tidning - 16 jul 19 kl. 15:41

Bilist misstänkt för rattfylleri

Vid halvtvåtiden på tisdagseftermiddagen stoppades en bil för kontroll på länsväg 181 i Herrljunga. Föraren visade tecken på alkoholpåverkan och fick följa med polis för provtagning. En rapport om rattfylleri har skrivits..

Alingsås tidning - 16 jul 19 kl. 08:43

Singelolycka i Stråhles Allé

En singelolycka med en motorcykel inträffade i Stråhles Allé vid sextiden på måndagskvällen. Motorcyklisten fördes till sjukhus för kontroll men några allvarligare skador har inte rapporterats..

Alingsås tidning - 16 jul 19 kl. 05:30

Ytterliggare padelhall till Alingsås

AT har tidigare rapporterat om att det ska öppna en padelhall i Arlas gamla lokaler i Alingsås. Nu kommer det bli ännu fler möjligheter till spel av succésporten i Alingsås – då det finns långt gångna planer på att det ska öppnas ytterligare en padelhall i stan. Denna kommer ligga på Tokebackavägen, Borgens industriområde på vägen ut mot Bälinge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.