YA > Nyheter

Monday, 22 July, 09:42

YA - 11 jul 19 kl. 06:00

Han fick marken uppgrävd för fiber – utan tillståndNär Claus Granath kom till sommarstugan var ingången uppgrävd. Han fick veta att det handlade om fiber. – Jag är varm förespråkare för fiberutbyggnad men så här får det inte gå till. Man kan inte bara gräva upp någons mark, säger han..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Claus Granath

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han fick marken, uppgrävdför , fiberutan , tillstånd
YLE - 21 okt 16 kl. 04:42

Få skjutbanor skaffar miljötillstånd

Många skjutbanor i Österbotten saknar miljötillstånd. Att skaffa tillstånd kan bli dyrt för skytteföreningar och reglerna för när man behöver tillstånd är inte helt entydiga. NTM-centralens siffror visar att det finns 26 skjutbanor med aktiv verksamhet i Österbotten.

SmålandsPosten - 02 aug 13 kl. 06:25

Fiberpengarna är säkrade ?nu är grävskoporna i marken

Det går framåt för fiberföreningarna i kommunen. Fyra fiberföreningar har nu blivit beviljade de sista pengarna av länsstyrelsen för att genomföra projektet Viljan fiber och Göteryd Delary fiber öst, väst och syd har nu fått ihop 1,6 miljoner var från Post- och telestyrelsen (PTS), Leader Linné och länsstyrelsen. Allt är hemma för att påbörja och slutföra projektet.

Skånskan - 30 dec 18 kl. 07:30

Uppgrävd bäck har anmälts till polisen

BJÄRSJÖLAGÅRD Hushållningssällskapet Skåne polisanmäls för miljöbrott sedan man utan tillstånd rensat en bäck nära Bjärsjölagårds slott.
Länsstyrelsen kräver nu att större stenar som grävts upp från bäcken ska läggas tillbaka.Det var vid ett fältbesök i oktober som tre tjänstemän från länsstyrelsen upptäckte att Torpbäcken en bit söder om Bjärsjölagårds slott var uppgrävd på en sträcka av 350 meter.

LV - 28 maj 15 kl. 10:11

Välj fiber med omsorg

Kommuninvånare i Gullringen, Södra-Vi och Storebro– gör inte samma misstag som många i Vimmerby tätort. Ta en tur till våra villaområden och se hur det ser ut efter Telias framfart med uppgrävda diken kors och tvärs i våra gator. På området vid Folkets Park och Hällebacka har Vimmerby kommun lagt ner fiber-rör i samband med utbyggnaden av fjärrvärme år 2003.

Skånskan - 09 jan 17 kl. 10:00

Landsbygden ska få fiber

HÖÖR/ESLÖV På tisdag hålls det första av tre stormöten som ska få de boende i Höörs kommun att teckna sig för bredband via fiber.
– Vi vill få upp intresset! Inom ett par år finns inte längre möjlighet att få bredband via ADSL.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 15:00

Fiber på väg till alla kommunbor

SVALÖV Inom en snar framtid ska alla som vill kunna koppla upp sig till internet via fiber – oavsett var man bor i Svalövs kommun.
Beslutet tog kommunfullmäktige på sitt senaste möte och det innebär samtidigt att det satsas 10,5 miljoner kronor för att satsningen ska ros i hamn.För dessa pengar ska kommunen köpa upp uppkopplingsrätter för dem som inte valt att ansluta sig i dagsläget:
– Det är mycket viktigt och historiskt beslut.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 09:30

Bastholmens industriområde kan också få fiber

Foto: Tommy Svensson
Även Bastholmens industriområde kan få fibernät. Det via satsningen som görs i Tydinge, Oröd och Olastorp.
Förhoppningen var att få med över häften av fastighetsägarna för att kunna dra igång en fibersatsning i de tre byarna.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 14:00

Piloter jublar över fiber

rolsberga För fem år sedan väcktes Anders Nilssons kamplust för säkrare och snabbare internet på landsbygden. Kampen visade sig inte förgäves. Häromdagen sattes spaden i marken för nedgrävning av fiber i området Södra Frosta.

SmålandsPosten - 10 jul 19 kl. 18:16

Mer fiber i marken men mycket arbete kvarstår

Mellan 70 och 80 hushåll utanför Älghult kan snart vara anslutna till fiber. Men långt många fler meter kabel ska i marken innan alla som vill kan vara uppkopplade..

Magazin24 - 23 maj 16 kl. 20:43

Snart får Himmeta bredband via fiber

Blixtsnabbt bredband, kopparlös telefoni och lägre pris. Det väntar 300 fastigheter i Himmetabygden när länets största byalagsprojekt för fiber drar igång i höst. Det är ett omfattande byalagsprojekt som framåt hösten får sätta spaden i marken.

Fler nyheter från YA

YA - 3 timmar sedan

Hansson har släppt uttåget mot Alingsås: ”Det var surt första veckorna på semestern”

Han sågs som en stor talang i Ystads IF. Men inför förra säsongen valde Emil Hansson hade lämna YIF för handbollsligagiganterna Kristianstad. Efter en jobbig start lyfte sig Hansson och hade en formkurva som pekade uppåt.

YA - 16 timmar sedan

Helgens tågkaos fortsätter – fåglar utsedda till syndabock

Måndag morgon ska tågen gå som vanligt igen, enligt Trafikverket – som också tror sig veta vem som ligger bakom helgens tågstopp mellan Höör och Hässleholm. .

YA - 6 timmar sedan

Tågtrafiken igång igen

Efter helgens tågstrul ska trafiken nu vara igång igen mellan Höör och Hässleholm..

YA - 5 timmar sedan

I natt: Man skjuten i Malmö

En man ska ha blivit skjuten på Möllevången i Malmö under natten till måndagen..

YA - 9 timmar sedan

Sommarguidningar på Bollerup

I Bollerup finns som bekant en borg med gamla anor – och nu på sommaren finns chans att se borgen och omgivningarna under guidade visningar..

YA - 9 timmar sedan

Aktuell: Jakob Setterberg från Grotesco

Humor och barnprogram har blivit Grotescomedlemmen Jakob Setterbergs nisch. Själv tycker han att skådespelarjobbet är det roligaste, men också bland det svåraste, som finns..

YA - 9 timmar sedan

Norge ska undervisa om terrordåden i skolan

Norge ska börja undervisa skolelever om terrordåden den 22 juli 2011, då 77 personer miste livet, rapporterar tidningen VG..

YA - 10 timmar sedan

Brott: Två gripna för misshandel med tillhygge – misstänkt påverkade

På söndagen ska tre män ha blivit misshandlade vid Köpmangatan i Borrby..

YA - 11 timmar sedan

IFK Ystad visade upp två olika ansikten i Åhus

Upp som en sol ner som en pannkaka. Så skulle man kunna beskriva IFK Ystads äventyr i Åhus. Tre raka vinster och en oavgjord under lördagen byttes ut mot tre raka förluster och en oavgjord, innan Lugi blev för svåra i kvartsfinalen..

YA - 12 timmar sedan

Frans lockade rekordpublik till Saltan: ”Oslagbar kombination”

Runt 500 inne i restaurangen och minst lika många ner mot stranden och på gångvägen. Ystads egna stjärna lockade rekordpublik till Ystad Saltsjöbad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.