YA > Nyheter

Wednesday, 24 July, 04:22

YA - 11 jul 19 kl. 06:00

Tången har tagit över hela strandkantenStranden vid marinan är ofta drabbad av stora mängder tång. Den centralt belägna stranden är sällan det första valet för varken Ystadsbor eller besökare. – Vi röjer undan när vi ser att det behövs, säger Cecilia Persson, parkchef på Ystad Kommun..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystadsbor, Cecilia Persson, Ystad Kommun

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tångenhar tagit över hela , strandkanten
Helsingborgs Dagblad - 11 jun 12 kl. 21:40

"Zeppelinare" nödlandade på Viskängen

Klockan 20.40 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till Fria bad efter rapporter om att en zeppelinare kraschat i området. Initialt rörde det sig om ett drunkningslarm men väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att den jättelika enmansballongen gått ner vid strandkanten, bara för att lyfta igen en stund senare.

YA - 20 jun 14 kl. 16:08

Premiär för midsommar på Midsommarängen

Foto: Sprisse Nilsson
Det började i julas. Bagaren Stig Olsson ställdes mot väggen av sitt barnbarn. – Hon undrade varför det inte fanns något midsommarfirande i Ystad längre.

SVT - 30 jan 11 kl. 18:53

Olyckan inträffade 75 meter från strandkanten

Olyckan inträffade 75 meter från strandkanten. Medverkande: Magnus Rostedt polisen Kronoberg, reporter Nicklas Carlsson. Fotograf stillbild: Carl Carlert.

Skånskan - 08 okt 14 kl. 06:15

Stor musseldöd förra gången det var lågt vatten


Hösten 2009 slog boende vid Vombsjön larm om att det låg stora mängder döda musslor i strandkanten. De boende satte detta i samband med att Sydvatten tagit ut ovanligt mycket vatten från sjön och att det var rekordlågt vattenstånd i sjön vid tillfället..

Expressen - 20 maj 17 kl. 18:09

Tovas kropp släpades längs strandkanten

Tova Mobergs misstänkte mördare bar eller släpade hennes kropp längs strandkanten vid fyndplatsen. Hennes kropp placerades på sjöbotten utan att en båt användes, enligt åklagarens misstankar. Polisen ska inom kort åter förhöra mannen som nekar.

Nya Wermlands Tidningen - 27 jul 17 kl. 11:42

"Gå inte vid strandkanten"

Gå inte vid strandkanten eller på sandbanken. Det är rekommendationen från Karlstads kommun..

YLE - 20 apr 17 kl. 05:07

Naturainventering pågår på Ålön i Pargas - många nyvalda ledamöter för att öppna sötvattenbassängen

Det är full rulle i sötvattenbassängen på Ålön i Pargas då knölsvanar, knipor och andra sjöfåglar har vårkänslor i den tidigare havsviken. Frågan om sötvattenbassängens framtid är aktuell igen, efter att Pargas började ta sitt vatten från Virttaa ås. Om man ser på de svar som de nyinvalda fullmäktigeledamöterna i Pargas gav i Yles valkompass, är stödet för att öppna bassängen rätt stort.

YLE - 21 apr 17 kl. 05:08

Syrefattigt i bottnen i sötvattenbassängen i Pargas - en skyddsförening kunde förbättra situationen

Stora delar av bottnen i sötvattenbassängen på Ålön i Pargas är syrefattig eller närmare syrefritt. Det resultatet gav provtagningar i sötvattenbassängen i mars. Det här kan betyda att algerna trivs och frodas i sötvattenbassängen i sommar.

Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 04:00

Bassängen hjälper på så många sätt att det inte går att mäta i pengar

Varje steg jag tar på land gör ont. Men i vattnet får jag lindring. Varmbassängen på reumatologen är rent magisk för oss som lever med kronisk sjukdom, smärta och stelhet.

YLE - 04 aug 15 kl. 03:50

Talvivaararättegången börjar – Vem hade ansvaret?

Vem fattade besluten, vem bär ansvaret – och vem borde ha slagit larm om åtgärder tidigare? Det här är några centrala frågor som professor Jussi Tapani ställer inför Talvivaararättegången som inleds på tisdagen. Fyra chefer, bland dem bolagets tidigare verkställande direktör Pekka Perä åtalas för grov miljöförstöring.

Skånskan - 09 jan 17 kl. 17:05

Projekt ska lyfta Lindängen

MALMÖ Nu drar arbetet igång med att lyfta Lindängen genom att samordna alla goda krafter. Men redan innan starten kritiserar opinionen ”Case Lindängen” för att bli ännu en felsatsning i ett utsatt område. ERWP.

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Insändare: Demokrati förutsätter en aktiv opposition

Svar till Jaennine Olesen för Österlenmoderaterna den 20 juli..

YA - 4 timmar sedan

Insändare: Vi tog över en dopad ekonomi

Vårt ansvar är att erbjuda en bra och utvecklande skola till alla barn i Simrishamn kommun. .

YA - 4 timmar sedan

Insändare: Regeringen måste ha en räddningsplan för Östersjön

Östersjön är hotad. Därför behövs en återhämtningsplan för torsken, utökad jakt på säl och skarv, ett stopp för bottendöd och bättre reningsteknik för att hindra plaster och läkemedelsrester från att hamna i havet..

YA - 4 timmar sedan

Konstnär återvänder till möllan vid ån

Även i år ställer Yngsjökonstnären Irené Håkansson ut i Bengtemölla kvarn utanför Brösarp. Det blir både måleri och textila verk den här gången..

YA - 4 timmar sedan

A cappella-sång och piano i Kverrestads kyrka

På torsdag den 25 juli uppträder Tio Österlen i Kverrestads kyrka. .

YA - 4 timmar sedan

Peter Lindgren: En dag kommer min hästkompis i Sjöbo tänka att vafan

I sänkan mellan rondellerna i Sjöbo står en fux som jag är bekant med. Jag smeker den vita strimman på nosryggen. Hästen är enorm och skulle kunna kliva över de brädor som utgör dess hage utan större ansträngning, men gör det inte.

YA - 4 timmar sedan

Jubilar: Timo Räisänen

Sedan debuten som soloartist för femton år sedan har Timo Räisänen fortsatt att förnya sig. Samtidigt är det inte utvecklingen i sig som är målet utan att överraska både sig själv och andra..

YA - 7 timmar sedan

Hotade sin pappa och fyra poliser med svärd

Fyra poliser och den åtalades pappa gav under tisdagens rättegång i Ystads tingsrätt samstämmiga uppgifter om den 23 juni, då den 25-årige Sjöbobon ska ha uttalat dödshot och gått emot dem med ett upphöjt samurajsvärd i händerna. Den åtalade mannen förnekar brott på alla fyra åtalspunkter, men erkänner att delar av det förlopp som beskrivs är korrekta. Dom kommer den 30 juli..

YA - 8 timmar sedan

Fler ungar än någonsin – snart dags för det stora storksläppet

Det går allt bättre för de skånska storkarna, i år har det fötts fler ungar än någonsin i Storkprojektets historia. På lördag kan allmänheten njuta av skådespelet när ungar från alla hägn släpps ut i det fria vid Hemmestorps mölla..

YA - 9 timmar sedan

Alkoholservering på arenan efter Göranssons beslut

När Ystads IF möter världslaget THW Kiel i Ystad Arena 7 augusti kan det komma att skrivas historia. Åtminstone utanför planen. För första gången kan allmänheten komma att dricka öl och vin i arenan, utan att vara ”vip-gäster”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.