DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 15:11

DI - 11 jul 19 kl. 06:02

Mäklarna: Nu rasar utbudet för bostadsrätterStockholms fastighetsmäklare tror på ett minskat utbud av bostadsrätter under det tredje kvartalet. Men det är inte bara sommartorkan som är orsaken. Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, kopplar minskningen till det iskalla läget för nyproduktion..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wörmann, SBAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MäklarnaNu , rasar, utbudetför , bostadsrätter
PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 06:37

Mäklarstatistik: Fortsatt prisåterhämtning för bostadsrätter

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har sjunkit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 5 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 2 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Cornucopia - 03 apr 18 kl. 11:29

Rekordmånga bostadsrätter till salu - trots allt färre nya objekt

Hemnets månadsstatistik för mars visar på att det för månaden alltjämst är rekordmånga bostadsrätter till salu i Sverige. Detta trots att allt färre nya objekt läggs ut till salu, så det tar allt längre tid innan man lyckas sälja en lägenhet. Skillnaderna är dock stora över landet och i Stockholm är nu utbudet normalt, samtidigt som färre än normalt objekt tillkommer.

BT - 12 sep 12 kl. 07:58

Nedåt för bostadsrätter i landet

Priset på bostadsrätter i riket har de senaste tre månaderna fallit med 4 procent.
Färre affärer i Stockholm under sommaren ligger bakom siffrorna.
I motsats till rikssiffrorna har priserna i storstäderna, med undantag för Malmö, stigit eller legat stilla under perioden, enligt Mäklarstatistik.

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 13:32

Hemnet: Högsta utbudet av bostadsrätter sedan 2014

”Utbudet av bostadsrätter stiger 9 procent på årsbasis och utbudet är det högsta sedan 2014. Förklaringen till det höga utbudet verkar inte vara att det kommer ut ovanligt många nya bostäder på marknaden utan snarare en ökad tröghet jämfört med tidigare år. Bostäderna ligger kvar längre”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 27 aug 18 kl. 15:47

Rekordhögt utbud av bostadsrätter

”Utbudet är väldigt högt för säsongen. På successionsmarknaden är utbudet av bostadsrätter det högsta sedan 2012 och för villor det högsta sedan 2014. Samtidigt är utbudet av nyproduktion det högsta sedan vi började mäta 2012.

PrivataAffärer - 02 jul 18 kl. 10:15

Rekordutbud på bostadsrätter

”Utbudet av bostadsrätter är på den högsta nivån en junimånad sedan vi började mäta och utbudet är klart högre än i fjol, även om årstakten är lägre än i början av året. Det blir nu intressant att se om detta håller i sig under sensommaren och hösten, när utbudet i fjol ökade. Det skulle vara anmärkningsvärt om utbudet då fortsätter att öka med över 10 procent i årstakt”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 01 nov 18 kl. 09:52

Rekordutbud av bostadsrätter

”Det var nytt rekord, men i Stockholm är utbudet lägre än motsvarande period förra året, särskilt i innerstaden där utbudet var 10 procent lägre än i oktober i fjol. Det rekordhöga utbudet visar att vi har en trögare marknad än för ett par år sedan, även om vi alltså ser en tendens till ett minskat utbud i Stockholm och en långsam stabilisering”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I Stockholms län minskade utbudet av bostadsrätter med 6 procent från oktober 2017, den andra månaden i rad av sjunkande utbud i årstakt, och i Stockholms innerstad minskade utbudet alltså ännu mer.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 12:25

Hemnet: Rekordutbud av bostadsrätter väntas

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vi ser att den höga ökningstakten avtar och att utbudet till och med minskar något jämfört med veckan innan. Man kan anta en mer normal utveckling med ett ganska stabilt utbud framöver.

Cornucopia - 07 dec 16 kl. 09:33

Boende i Malmö kommuns bostadsrätter får besittningsskydd - kommunen kan inte sälja

I 268 av de 380 bostadsrätter som Malmö kommun köpt för att tillfälligt hysa behövande har hyresgästen erhållit besittningsskydd och kan bo kvar resten av livet. Lägenheten kan i praktiken endas säljas till hyresgästen som därmed får ett utmärkt förhandlingsläge vid försäljning rapporterar Sydsvenskan.

Malmö kommun har genom åren köpt in 380 bostadsrätter som tillfälliga lösningar åt socialt behövande.

Dagens PS - 01 okt 18 kl. 11:36

Rekordstort utbud av bostadsrätter

Stockholm går dock mot strömmen – där minskar utbudet. Enligt Hemnet fanns det 22.668 bostadsrätter till salu på bostadssajten i september, vilket är 4 procent fler än under motsvarande månad i fjol, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hjälmbolaget vänder nedåt efter rapport

Hjälmbolaget Mips inledde tisdagen med stigande kurs i spåren av morgonens rapport. Munterheten avtog dock gradvis under dagen och strax innan klockan 15 hade aktien vänt ner till minus 5,4 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Valutastrategen: Det blir stökigt för pundet

Pundet förstärktes svagt efter beskedet att Boris Johnson blir Storbritanniens nästa premiärminister. Men i höst kan det bli stökigt för den brittiska valutan, varnar Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB..

DI - 45 minuter sedan

Lägre vinst än väntat för Paccar – justerar upp lastbilsprognoser

Den amerikanska lastbilstillverkaren Paccar redovisar ett resultat per aktie på 1:78 dollar för det andra kvartalet 2019. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:81 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. .

DI - 1 timme sedan

26 dolda miljarder lyfter skogsbolagen på börsen

Stora Enso och övriga skogsbolag tar revansch efter förra veckan och stiger på börsen. 26 dolda miljarder är ett skäl till börsyran..

DI - 1 timme sedan

Camurus vann rättstvist i USA – aktien rusar

Forskningsbolaget Camurus har vunnit en rättstvist i USA gällande marknadsgodkännande av Brixadi. Aktien rusar med 8 procent efter beskedet. .

DI - 1 timme sedan

Camurus meddelar positivt utfall i amerikansk rättsprocess om marknadsgodkännande av Brixadi™

FDA beordras att skyndsamt ompröva Braeburns ansökan om slutligt godkännande av Brixadi™ i USA Lund — 23 juli 2019 — Camurus AB (NASDAQ STO: CAMX) meddelar idag att Förenta staternas distriktsdomstol, District of Columbia, bifaller Braeburns begäran om så kallat summary judgement och ogiltigförklarar den amerikanska läkemedelsmyndighetens FDA:s beslut att blockera marknadsgodkännande av Brixadi™ månadsdepå..

DI - 1 timme sedan

Försäljningen i amerikanska affärskedjor stiger

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 1,7 procent vecka 29, som avslutades den 20 juli, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 0,6 procent. .

DI - 1 timme sedan

Saab-konkurrenten höjer prognosen – lyfter i förhandeln

Det amerikanska försvarsföretaget Lockheed Martin höjer utsikterna för 2019 beträffande bland annat omsättningen och rörelseresultatet..

DI - 1 timme sedan

Kimberly-Clark rapporterar i linje med förväntningarna

Den amerikanska konsumentvarugruppen Kimberly-Clark, som bland annat konkurrerar med Essity, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:67 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 1 timme sedan

Färre Harley-Davidson på gatorna när tullen krånglar

Motorcykeltillverkaren Harley-Davidson sänker prognosen för motorcykelleveranser 2019. Detta trots att bolagets delårsrapport för det andra kvartalet 2019 inte innehöll några markanta negativa avvikelser från snittet i Bloombergs analytikerenkät..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.