SR > Vetenskap

Wednesday, 17 July, 12:22

SR - 11 jul 19 kl. 06:03

Riskfötter behöver vårdNya internationella riktlinjer trycker på vikten av kontroll av fötter hos personer med diabetes..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskfötterbehöver , vård
HBL - 22 dec 13 kl. 07:28

Fler prematurplatser tidigast från 2015

År 2002 beslutade styrelsen för Helsingfors universitets centralsjukhus Hucs att med snabb tidtabell utvidga avdelningen för de mest vårdkrävande prematurerna. Elva år senare är budet att avdelningen kanske är klar i slutet av 2015.När Terhi Nurminen anmälde sin ankomst var hon bara 28 veckor gammal och låg i säte, det vill säga med rumpan neråt.

HBL - 22 jan 15 kl. 16:29

"Ger inte Finland råd skuldsätta sig mer"

Det program ECB sjösatt är större väntat och det är bra. Det visar att ECB nu är enigt om att tiden är rätt för stora aktioner, säger Aktias chefsekonom Anssi Rantala.Programmet innehåller stödköp av statspapper för totalt åtminstone 1 000 miljarder euro.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Skeppsmasken som tuggar sten

På Filippinerna har forskare upptäckt att en skeppsmask är väldigt förtjust i kalksten..

SR - 6 timmar sedan

Hjärtmuskelsjukdom tycks öka på grund av fetma

En hjärtmuskelsjukdom  som kan leda till transplantation av hjärtat är vanligare bland de som varit överviktiga eller feta i tonåren. Det visar en svensk registerstudie..

SR - 6 timmar sedan

Utdöd liten apa förvånar forskare

Ett forskarteam har upptäckt fossil av en liten apa som levde i vad som i dag är Kenya, för runt 4,2 miljoner år sedan..

SR - 6 timmar sedan

Menskoppen – säkert och effektivt mensskydd med trösklar

Menskoppen är ett både säkert och effektivt mensskydd, men ännu relativt okänd. Det är slutsatsen i en artikel som idag publiceras i tidskriften The Lancet Public Health..

SR - Igår: 06:00

Matematikkändis uppmärksammas i England

Matematikern och kod-brytaren Alan Turing, som kallats för den artificiella intelligensens fader, kommer pryda en brittiska sedlar framöver. Det berättade Bank of England i veckan..

SR - Igår: 10:13

Robotarna som liknar oss

Humanoida robotar har länge fascinerat oss människor. Inte minst i populärkulturen med filmer som Terminator och Blade Runner. En ny utställning djupdyker i det som – nästan – är mänskligt..

SR - Igår: 08:05

Glupsk fladdermus svalde fågel

För några år sedan upptäcktes fjäderrester i spillningen från en fladdermus i familjen läderlappar..

SR - Igår: 06:02

Så kan sköldar av kiselgel värma upp Mars

Ett amerikansk-brittiskt forskarteam lanserar en lite udda idé som går ut på att sätta upp sköldar av kiselgel för att skapa en växthuseffekt i vissa områden av Mars. Syftet är att höja temperaturen på den karga planeten..

SR - I förrgår: 06:40

Nu ska den akustiska gåtan rätas ut

Hur lät det i Stonehenge? Det har forskare försökt ta reda på – med hjälp av en minimodell av det berömda byggnadsverket..

SR - I förrgår: 06:24

Liten blomma med stor betydelse för andra djur och växter

För 100 år sedan täcktes stora områden i sydvästra Sverige av ljunghedar. Men i dag återstår det bara några få procent av den ursprungliga arealen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.