P3 > Nyheter

Friday, 19 July, 12:02

P3 - 11 jul 19 kl. 06:00

Fler hållbara transporter om riksdagen får bestämmaRiksdagens trafikmål är att sänka transportsektorns utsläpp med 70 procent till 2030. Det oroar lastbilschaufförer..
Läs mer på P3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, hållbara, transporterom , riksdagenfår , bestämma
Nyteknik - 22 feb 18 kl. 10:01

Svensk satsning kan ge fler hållbara textilier

Swerea IVF i Mölndal investerar i ny utrustning som kan bidra till fler hållbara textilier, gjorda av både återvunna och biobaserade material..

Nyteknik - 27 mar 17 kl. 15:54

”Köparens ansvar kräva hållbara transporter”

DEBATT. Mindre tidspress, högre miljökrav från köparen och en statligt subventionerad miljölastbilspremie skulle ge fler miljövänliga transporter, skriver forskare från IVL Svenska Miljöinstitutet, Chalmers och Göteborgs universitet..

News55 - 17 nov 16 kl. 13:59

SPF Seniorerna kräver fler 65-plussare i riksdagen

De allmänna valen till kommuner, landsting, regioner och riksdagen hålls under 2018, vilket betyder att partierna förbereder och i vissa fall beslutar sina partivalsedlar redan under nästa år. Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna vill att fler personer över 65 år väljs in för att kunna representera denna grupp, det skriver organisationen i ett öppet brev till partierna. – Vi har den yngsta riksdagen någonsin just nu och den måste kompletteras, säger SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam, till News55.

Dagen - 21 feb 11 kl. 15:06

Ja till fler alkoholfria alternativ i riksdagen

Det dröjer innan riksdagen blir en helt alkoholfri miljö. Men ett steg på vägen har tagits. Det har kristdemokraten Tuve Skånberg sett till.

Sydsvenskan - 23 jan 19 kl. 13:00

Malmöföretag slår ett slag för fler hållbara jobbresor

Nytt projekt ska få fler att välja bort bilen..

News55 - 05 jul 16 kl. 15:05

SPF Seniorerna: Behövs fler äldre i riksdagen

Under rubriken ”En arbetsmarknad för alla?” ledde Artur Ringart på måndagen ett samtal i Almedalen arrangerat av bl a SPF Seniorerna om vilka mänskliga konsekvenser det får när personer med funktionsnedsättning stängs ute från arbetsmarknaden. Mikael Klein, intressepolitisk chef hos Handikappförbunden, inledde med att slå hål på myten att detta inte berör många: En av tio i arbetsför ålder anser själva att de har en funktionsnedsättning som påverkar möjligheten att arbeta, detta motsvarar 655 000 människor.

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

Cornucopia - 05 jun 18 kl. 10:49

SCB: Miljöpartiet åker inte ur riksdagen - Löfven statsminister 2018 - 2022

SCB:s stora partisympatiundersökning presenterades idag och det är chockerande läsning. Miljöpartiet åker nämligen inte ur riksdagen, även om ett utträde ligger inom felmarginalen.Rosenbad och riksdagen.

Expressen - 07 jul 17 kl. 15:00

PRO:s krav: Fler äldre i riksdagen

Äldrefrågorna är viktiga för svenskarna.Trots det lyser de med sin frånvaro både i flera medier och i politiken, enligt PRO.Nu ryter organisationen ifrån – och kräver fler äldre representanter i riksdagen.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 18:20

Ja till klampning från riksdagen

Riksdagen säger ja till regeringens förslag om möjligheten att bland annat klampa utländska långtradare som inte har betalt straffavgifter de fått för regelbrott.Det ska vara möjligt att klampa, eller på annat sätt stoppa, ett fordon i ett dygn. Men riksdagen vill att regeringen återkommer med förslag som förlänger den tiden.

Fler nyheter från P3

P3 - 6 timmar sedan

Arbetsgivare efterlyser flerspråkighet hos unga

Ikea har vågat starta ett kundcenter på arabiska - tack vare språkkunskaperna hos unga svenskar. Flerspråkighet är en mer och mer efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden..

P3 - Igår: 06:00

Unga tar lustgas – överläkaren varnar: "Det som kan vara farligt"

Att ta lustgas på fester har blivit allt vanligare de senaste åren. Men det finns risker att inhalera gasen..

P3 - I förrgår: 06:00

Distansutbildningar blir färre: "Är sorgligt"

Distansutbildningarna på universiteten i Sverige blir färre. Nu slår fackförbundet Unionen larm..

P3 - 16 jul 19 kl. 12:00

En av fem bryr sig inte om droger är olagligt

Även om det spelar roll att det är straffbart påverkar det inte mitt användande av droger, så svarar en av fem av de tillfrågade i en Novusundersökning som P3 Nyheter har beställt..

P3 - 16 jul 19 kl. 06:00

Olaglig Tramadol ökar kraftigt

P3 Nyheter har genom en enkel sökning på sociala medier hittat 19 sidor från i år som vänder sig till svenskar och som säljer Tramadol olagligt..

P3 - 15 jul 19 kl. 06:00

Löpning allt mer populärt

Traillöpning, ultralopp och maraton. Intresset för vanlig löpning och dess nya former har blivit allt större..

P3 - 12 jul 19 kl. 12:00

De kan ge stöd vid resestrul utomlands

Försenade eller inställda tåg kan i värsta fall förstöra semesterplanerna. Men vilka rättigheter har man som resenär?.

P3 - 12 jul 19 kl. 06:00

Tågstrulet stoppade Martins MC-resa: "Hela sommaren var förstörd"

Den planerade resan från Norrköping till Tyskland stoppades av dåligt väder och gjorde att Martin Hultman hamnade i tvist med arrangören..

P3 - 11 jul 19 kl. 16:00

Lastbilar släpper ut 450 gånger mer än tåg

Trots det väljer många företag att frakta med lastbil. Lokföraren Fredrik Stangel säger att det bland annat är på grund av att godstågen kommer sent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.