YLE > Finland

Monday, 22 July, 14:39

YLE - 11 jul 19 kl. 05:55

Morgonkollen: Nya och effektivare plåtpoliser övervakar bilisterna, Grekland drabbat av våldsamt oväderNya fartkameror tas i bruk vid vissa vägsträckor i dag. Halvön Halkidiki i norra Grekland har drabbats av ett plötsligt och våldsamt oväder som har krävt dödsoffer..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Halkidiki, Grekland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MorgonkollenNya och , effektivare, plåtpoliser, övervakar, bilisterna, Greklanddrabbat , av våldsamt oväder
YLE - 17 aug 15 kl. 05:22

17 augusti - Morgonkollen

Godmorgon! Vill du ha en snabb överblick över vad som hände medan du sov? Här är rubrikerna som sätter dig på kartan för i dag!

YLE - 10 okt 16 kl. 04:57

Morgonkollen: Clinton och Trump i het debatt, dödssiffran efter orkanen Matthew stiger

Läget inrikes: Finland förlorade sin VM-kvalmatch mot Kroatien med 0-1 på hemmaplan i Tammerfors i går kväll. Trots en väldigt defensiv laguppställning gick Kroatien upp i ledning redan efter 18 minuter då Mario Mandžukić nickade in 1-0. Den här veckan övervakar polisen den tunga trafiken extra noga.

YLE - 19 apr 17 kl. 04:53

Morgonkollen: Dygnslång övervakning på vägarna, Taxipriserna i Sverige en djungel, Skypo kan få rätt till dina privata meddelanden

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Om riksdagen godkänner de nya underrättelselagarna får Skyddspolisen i framtiden läsa privata WhatsApp- eller Messengermeddelanden. Polisen övervakar hastigheterna på vägarna som en del av en internationell, dygnslång operation.

YLE - 23 aug 17 kl. 05:27

Morgonkollen: Antidepressiva mediciner fungerar, Trump tonar ner tonen mot Nordkorea, Hongkong bävar inför tyfon, Angola går till val

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Regeringens förslag om att öppna upp konkurrensen för passagerartrafiken på järnvägarna kan leda till prisstegring och sämre infrastruktur, bedömer professor. Kommunikationsminister Anne Berner träffar ordförandena för transportförbunden.

YLE - 06 jun 18 kl. 06:16

Morgonkollen: Vulkanen Fuego fortsätter spy ut gas och stenar, omfattande dataläcka på webbsida för släktforskning

I Guatemala bekräftas 75 döda efter vulkanutbrottet, forskare menar att det är i vissa fall okej att fotografera på en olycksplats, 92 miljoner användare berörs av dataläcka på släktforskningssida och polisen övervakar trafiken extra noga..

YLE - 12 mar 18 kl. 18:22

Polisen övervakar den här veckan utlänningars uppehållstillstånd extra noggrant – men etnisk profilering är olagligt

I år arrangerar polisen tre "temaveckor" där utlänningars förutsättningar för att vistas i landet granskas effektivare än vanligt. Den första inleddes på måndag..

HBL - 20 maj 14 kl. 04:21

Brister i märkningen av livsmedel


Kraven på information på livsmedelsförpackningar blir strängare i år men myndigheterna har svårt att hinna med kontroller. Konsumentförbundet tycker att övervakningen är ineffektiv och HBL:s granskning visar att väsentlig information ofta saknas, inte minst när det gäller små butiker.Kraven på märkningar på livsmedelsförpackningar, både de allmänna och näringsdeklarationerna, kommer att skärpas redan i år.

YLE - 24 jan 16 kl. 16:47

Milena Parland om otryggheten: Jag kan tänka mig att flytta bort från Finland

Jag är glad över att bo i Helsingfors och inte i Kemi eller Torneå där gatupatrullerna trampar omkring. Om vårt land inte håller fast vid öppenhet, demokrati och rättsstaten så flyttar vår familj, säger verksamhetsledare Milena Parland. Parland har mångkulturell familj och släktband i Ryssland.

Nyan - 18 aug 16 kl. 06:09

Svart knarkstatistik i år

Trots att vi bara skriver augusti är antalet narkotikafall redan lika högt som under hela år 2015.

Många av fallen har uppdagats i trafiken.
Narkotika diskuteras mycket på stan just nu och läsare har kontaktat Nya Åland och bett oss utreda om det är sant att den livsfarliga drogen fentanyl har skördat sitt första åländska offer och om det stämmer att flera av den senare tidens inbrott i Mariehamn är narkotikarelaterade och att drogmissbruket på Åland ökar.

HBL - 08 jul 13 kl. 07:00

Besöksförbud utfärdas i varierande grad

Behandlingen av besöksförbud strandar ofta på att den som är i behov av skydd inte dyker upp i tingsrätten. Den stora sannolikheten för att processen torkar ihop minskar på polisens vilja att utfärda besöksförbud, säger forskardoktorn Mirka Smolej.

?

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Nytt personbästa fick kulstötaren Sara Oraheimo att tänka om - nu ser hon fram emot FM-tävlingarna

I våras trodde kulstötaren Sara Oraheimo att hon inte skulle delta i FM-tävlingarna i augusti. I SFIM i Karis i början av juli stötte hon nytt personligt rekord. Det fick henne att ompröva sitt beslut att inte delta..

YLE - 3 timmar sedan

Så här gör du hjärt-lungräddning!

Fräscha upp dina kunskaper i första hjälpen med hjälp av några korta tips. En behändig punktlista du kan printa ut och ha nära till hands var du än rör dig!.

YLE - 3 timmar sedan

Tryckande hetta och tropiska nätter - temperaturerna kan stiga till över 30 grader i slutet av veckan

I slutet av veckan kan dygnets medeltemperatur ligga på 24 grader, vilket betyder att hettan kommer att vara väldigt tryckande. Varningar för värmebölja har utfärdats på olika ställen i landet under veckan..

YLE - 6 timmar sedan

Rökbastu brann i Snappertuna

Den nio kvadratmeter stora bastun stod i ljusan låga då räddningsverket anlände och en del av terrängen omkring hade fattat eld..

YLE - 8 timmar sedan

Hangöbiblioteket lockar med konserter och vinterträdgård - stort antal besökare under jubileumsåret

I september firar Hangös stadsbiblioteks byggnad 30 år. Med flera tusentals besök varje månad är Hangöborna fortfarande trogna kunder..

YLE - 8 timmar sedan

Fotgängarens risker ökar efter första november då 15-åringarna får börja köra lätta bilar - det säger både polisen och trafiklärare

Även stadsborna funderar på riskerna och tycker att 15-åringar nog är för unga för att få köra med en lätt bil. Samtidigt kan det här på ett sätt vara mer ekonomiskt och ekologiskt än mopedbilarna..

YLE - 8 timmar sedan

Morgonkollen: Hankenstudier ger högst lön, ökad risk för fotgängare då 15-åringar kör lätta bilar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 8 timmar sedan

HS: Börsbolagsbossar tjänar 48 gånger mer än en vanlig löntagare

De stora börsbolagens verkställande direktörer tjänade i fjol 48 gånger mer än en vanlig löntagare. Det visar en granskning av Helsingin Sanomat..

YLE - 10 timmar sedan

Hankenstudier ger den högsta lönen, också Arcada med i toppen - här ska du studera om du vill ha jobb och en bra lön

De som tagit examen vid Hanken eller Metropolia har de högsta lönerna. Men situationen ändras då man beaktar att olika högskolor tar emot studerande med mycket olika bakgrund. Otto Leppänens undersökning ger en fingervisning om vilka studieinriktningar som ger klirr i kassan..

YLE - 18 timmar sedan

Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikter

Åts det kräftor i ditt barndomshem eller inte? Det kan vara avgörande med tanke de traditioner du för vidare. Kräftfiskare och -handlare laddar upp inför en utlovad god säsong.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.