Skånskan > Opinion

Thursday, 18 July, 11:24

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:30

Risk för elbilsbacklashAntalet elbilar och laddhybrider ökar stadigt i Sverige. Rena elbilar står för en tredjedel av försäljningen, två tredjedelar är alltså laddhybrider. Innan året är slut är prognosen att det kommer att finnas 110 000 elbilar på de svenska vägarna. Problemet är att infrastrukturen för att ladda inte hänger med.
Det börjar bli alltmer trångt vid de laddstationer som finns utmed de stora vägarna och att ladda tar sin tid, det går knappast att jämföra med att tanka bilen med fossila bränslen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, E6, Skåne, Göteborg, Tesla, Teslas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , elbilsbacklash
Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Vägarbete i city – risk för köer

Kommunen kommer att genomföra ett vägarbete i centrala Jönköping med start den 29 juli. De berörda gatorna kommer växelvis att stängas av för all trafik under två veckor, vilket medför risk för köer.
.

Ekonomistas - 21 jun 16 kl. 07:11

Allt du behöver veta om risk och osäkerhet

Det är mycket här i världen som är osäkert. Det mesta faktiskt. Och ändå måste vi hela tiden fatta beslut om hur vi ska agera trots denna osäkerhet.

YLE - 17 nov 16 kl. 04:18

Är du pessimist? Du kan ha en förhöjd risk att dö i hjärtinfarkt

Hur negativt du tänker verkar inverka på din risk att insjukna i kranskärlssjukdomar såsom hjärtinfarkt, visar en ny finländsk studie. En forskare säger också att pessimister kanske borde få hjälp med att tänka mer positivt. Forskningen kring vad som orsakar kranskärlssjukdomar har hittills främst fokuserat på fysiska faktorer, såsom högt blodtryck och rökning, och inte på psykiska faktorer.

Cornucopia - 02 jan 18 kl. 10:10

Försvarsberedningen: 27% risk att Sverige utsätts för väpnat militärt angrepp

Bloggläsarnas dom har fallit. Utifrån försvarsberedningens formulering "väpnat angrepp kan inte uteslutas" är det nu fastställt att detta innebär en risk om 27% att Sverige angrips militärt, dvs av Ryssland som är den enda militära fiende vi har i vårt närområde.
Läsarnas bedömda sannolikhet för olika uttryck.

Cornucopia - 22 nov 14 kl. 19:13

Innebär rekordvärme och mild vinter ökad risk för storm eller snökanon?

De senaste tolv månaderna och även 2014 års första tio månader innebar ett globalt värmerekord och rekordtemperaturer i Skandinavien1.. Frågan är om detta innebär en ökad risk för kraftiga vinterstormar respektive sk snökanoner för svensk del?

Snökanoner, likt Gävle 4:e december 1998 eller Göteborg den 17:e november 1995, uppstår när kraftig vind blåser stora nederbördsområden över varmt hav och in över nedkylt land, där regnet snabbt förvandlas till snö.

Dagensanalys.se - 05 mar 19 kl. 17:05

Risk Marketing är en ny trend bland jättebolagen

Mastercard har integrerat Risk Management i marknadsavdelningen för att skydda sitt varumärke på en allt mer komplex marknad. Risk Marketing – en ny trend bland jättebolagen. Allt fler bolag ser nu riskerna i att annonsera digitalt.

Barometern - 18 apr 14 kl. 11:22

Här är störst risk för sjukskrivning

Boende i Västra Götaland löper störst risk i landet att insjukna med en psykiatrisk diagnos. Bland kommuner är småländska Torsås värst med 20 procent högre risk än riksgenomsnittet. Det visar siffror som TT tagit del av från Försäkringskassan.

YLE - 31 mar 17 kl. 03:57

Risk för mässling också i Finland - "oansvarigt att inte vaccinera sina barn"

Över 500 fall av mässling upptäcktes i Europa i januari i år och det tros finnas minst lika många insjuknade i februari, men de exakta uppgifterna är inte klarställda. Immuniteten mot mässling i Europa har minskat och det kan även finnas risk för en mässlingsepidemi i Finland. I Finland är MPR-vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund en rekommendation för alla och målet är att 95 procent av befolkningen skulle vara vaccinerade mot mässling.

Sydsvenskan - 24 apr 11 kl. 01:30

Risk för hämmad fostertillväxt utreds

Kan luftföroreningar påverka fosters tillväxt? Skånska forskare ska ta reda på om gravidas exponering för utsläpp från trafik och industrier påverkar födelsevikten hos nyfödda.
??

BT - 04 jul 11 kl. 23:07

Champix ökar risk för hjärtinfarkt

Det populära antirökpillret Champix kan leda till en kraftigt förhöjd risk för hjärtinfarkt. Det visar en stor amerikansk studie, rapporterar SVT Vetenskap. Men enligt Pfizer rör det sig om en försumbar risk.

BT - 01 feb 13 kl. 07:34

Dubbelmördaren i Mårdaklev skrivs ut ? risk för brottslighet kvarstår

Mannen som dömdes för dubbelmordet i Mårdaklev 2004 slipper sluten rättspsykiatrisk vård och får bo i egen lägenhet. Men fortfarande bedöms det finnas risk för allvarlig brottslighet. Det framgår av en dom från förvaltningsrätten som prövat om den 33-årige mannen kan skrivas ut från kliniken i Växjö där han vårdats.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Åska och lokala skurar

Till helgen väntas växlande molnighet och tidvis också skurar som kan ha inslag av åska. Det soliga sommarvädret som vi sett i veckan dämpas något och från fredag och vidare in under helgen blir det åter lite ostadigare då ett lågtryck närmar sig från sydväst.
– På fredag är det växlande molnighet som väntas och tidvis också lokala skurar som kan ha inslag av åska, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Skånskan - 30 minuter sedan

Hjärupskvinna dömd för yxmord ber om nåd

Den kvinna som 2016 dömdes till 16 års fängelse för yxmordet på sin make i Hjärup vädjar till regeringen om nåd. I ett handskrivet brev till justitieminister Morgan Johansson (S) pekar kvinnan på att varken polis och socialtjänst förmått skydda henne och familjen. Hjärupskvinnan hävdar att hon, men även barnen, under 17 år levt under fysisk och psykisk misshandel från maken.

Skånskan - 1 timme sedan

78 kvadratmeter stort hus i Billeberga sålt till ny ägare

Billeberga Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Östra Infartsvägen 2 i Billeberga av Rickard Borr. Ny ägare är Janeth Ottosson, 51 år. Priset blev 1 270 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i juni 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

85 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till nya ägare

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Västergatan 58 i Sjöbo av Nils Jan Tore Magnussons dödsbo. Nya ägare är Jesper Bengt Love Jönsson, 31, och Pamela Vang, 30. Priset blev 750 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2019.

Skånskan - 4 timmar sedan

Misstänkt sprängattentat mot bil

Under natten mellan onsdag och torsdag exploderade en bil i Fridhem.Det var vid 01.30-tiden som explosionen inträffade.

Skånskan - 6 timmar sedan

Avlopp kan ge vite för klubb

Sjöbo Sjöbo golfklubb riskerar vite för att klubben inte har lämnat in prover på deras avloppsvatten.
Klubbchefen hänvisar till att klubbhusets avloppssystem krånglat, men lovar samtidigt bättring.Fram tills maj 2020 måste Sjöbo golfklubb vid sju tillfällen testa avloppsvattnet och redovisa resultaten till samhällsbyggnadsnämnden.

Skånskan - 6 timmar sedan

Drömmer om att sprida countryn

Med spelningar i Nashville, Tennessee i USA och som andra mest spelade countryartisten är Erika Jonsson den nästa stora artisten inom genren.
För tredje året i rad kommer hon till Skåne för att spela vid Tykarpsgrottan i Hässleholm.Det stora musikintresset började när hon var tolv år och fick följa med sin mamma till en lokalpub där hon växte upp i Värmland.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stark spelar på hemmaplan

GOLF Nyblivna EM-guldmedaljören Maja Stark spelar hemma på Abbekås GK där lag-SM:ets division 1 för damer avgörs med start på torsdagen.Sammanlagt 16 klubbar kommer pegga upp under tre dagar.
Abbekås lag består av sex unga tjejer med 20-åriga stjärnskottet Maja Stark, som nyss vunnit lag-EM på Sicilien, i spetsen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Skola brinner i Malmö

MALMÖ Under onsdagskvällen inkom ett larm om brand vid Segevångsskolan i Malmö. Räddningstjänsten har ryckt ut.Orsaken bakom branden är oklar.

Skånskan - 15 timmar sedan

Lugi-seger i Åhus

BEACHHANDBOLL Lugi från Lund såg till så att det blev skånsk segern i Åhus Beachhandboll Festivals P12-klass.För Elton Janhall i Lugi var det första besöket på Åhusstranden. Det märktes över huvud taget inte.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.