Skånskan > Opinion

Wednesday, 17 July, 19:05

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:30

Digitalisering löser järnvägsknutenVärlden står inför sin svåraste klimatutmaning hittills och i Sverige är det transporterna som står för de största utsläppen.
Samtidigt som allt fler vill åka tåg av klimatskäl visar en ny Sifoundersökning att tågresenärerna fortfarande har lågt förtroende för järnvägen. I Skåne uppger hela 49 procent att de ibland väljer bilen eller flyget av rädsla för tågförseningar, jämfört med ett rikssnitt på 46 procent. De senaste 20 åren har trafiken ökat med 50 procent och det har blivit trångt på spåren. Trängseln påverkar punktligheten och infrastrukturen, som bitvis har slitits hårt av tung trafik, klimatförändringar och eftersatt underhåll.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, Sifoundersökning, Skåne, Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Digitalisering, löser, järnvägsknuten
GöteborgsPosten - 08 jul 19 kl. 05:10

Digitalisering löser järnvägsknuten

Tågresenärerna i Sverige drabbas av fler problem än de ska behöva utstå. I järnvägssektorn ser vi många förklaringar till dagens situation, men sedan länge är vi också redo att bidra med lösningar som ger effekt..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Mastodontläcka i Klågerup

Klågerup Gamla VA-ledningar i Klågerup som brustit har förorsakat omfattande problem för de boende i flera dagar.
Enligt kommunen kommer det att ta tre veckor att åtgärda läckan permanent eftersom ledningarna ligger på nästan åtta meters djup.– Det här är nog det värsta som någon av oss har varit med om, säger Johanna Andersson, gatu- och parkchef i Svedala kommun.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kunskap möter nöje på Kulturen

lund Kulturen anordnar historiska uppdrag för barn, där barnen på ett lättsamt och roligt sätt får lära sig historia.
Årets tema är folktro, religion och kampen mellan goda och onda krafter.Historiska uppdrag för barn arrangeras för andra året på Kulturen.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Här träffas vi varje dag”

STAFFANSTORP Den 31 augusti stänger restaurang Pilegården i Staffanstorp där många äldre äter varje dag.
Även om Trivselpunkten med aktiviteter fortsätter kommer det nav som restaurangen utgör att fattas.– Vi äter här varje dag, på helgerna också, säger Tyra Gunnarsson, Lena Andersson och Hjördis Andersson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Vem är Martin Selmayr

Martin Selmayr ska avgå som generalsekreterare för EU-kommissionen, efter önskemål från Ursula von der Leyen som i skrivande stund sannolikt blir ny ordförande.
Selmayr har en särskild ställning i Bryssel och intresset för honom har bara ökat.
Kanske har det intensiva intresset uppkommit just på grund av att man inte vet vilken makt han egentligen har.

Skånskan - 3 timmar sedan

Svensk roulette

Hjärttransplanterade Altin Vitia har utvisats till Serbien, som han inte kommer ifrån. Transplantationer, särskilt så radikala ingrepp som att få ett nytt hjärta, kräver avancerad eftervård. Migrationsverket menar att Altin Vitia kan få eftervården han behöver genom att söka medborgarskap i Serbien, där han ska tas väl om hand även om han är kosovoalban, som traditionellt inte alltid varit välkomna där.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två bilar kolliderade på Amiralsgatan

14.38 larmades SOS till en trafikolycka som inträffat på Amiralsgatan i höjd med Västra Kattarpsvägen där två personbilar kolliderat.
En av bilarna måste bärgas från platsen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Dödligt hot 20

– Helvete, sa statsministern långsamt och eftertryckligt, med betoning på varje stavelse. På planet hem läste jag en svensk dagstidning. Där fick jag veta att den anonyme, brittiske gatukonstnären Banksy sålt en tavla på Sotheby’s för en miljon pund, omkring tolv miljoner kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

VA Rocks förband till D.A.D.

D.A.D.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sabotage av jakttorn och foderautomater

saxtorp Sex jakttorn och två foderautomater saboterades under förra veckan längs med väg 110 i Saxorp. Nordvästra Skånes jaktvårdskrets ser kopplingar till en lång rad kriminella handlingar runt om i landet. Polisen har lagt ner förundersökningen i brist på bevis.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tvååring fanns i beskjutna bilen

Malmö Det fanns ett barn i förskoleåldern i den bil som på tisdagskvällen besköts på Sevedsplan i Malmö.
Enligt uppgifter från polisen fanns tre personer i bilen, två män i 25-årsåldern och ett barn fött 2017.Det var vid tjugo i åtta på tisdagskvällen som larm om skottlossning kom till polisen från boende i området.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.