YLE > Finland

Monday, 22 July, 14:07

YLE - 11 jul 19 kl. 05:30

Vasa efterlyser fler stödfamiljer – "Det finns ett ständigt behov"I både Vasa och många av kommunerna runtomkring finns ett behov av stödfamiljer, eller personer som kan ställa upp och avlasta andra familjer genom att ibland ta hand om deras barn. Man kommer långt med lite empati och medkänsla, säger en av dem som prövat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasa, efterlyser, fler, stödfamiljerDet finns ett , ständigt, behov
YLE - 06 mar 18 kl. 05:00

Fler stödfamiljer behövs i Österbotten – "Det har aldrig funnits tillräckligt"

Det finns ett ständigt behov av stödfamiljer och stödpersoner i Österbotten. I Karlebyregionen vittnar man till och med om en stor brist. I Jakobstad och Vasa har man svårigheter att hitta finskspråkiga stödfamiljer..

Sydöstran - 03 jan 14 kl. 10:21

"Kattmamman" söker fler stödfamiljer

Blekinge Läns tidning - 03 jan 14 kl. 10:21

"Kattmamman" söker fler stödfamiljer

YLE - 20 feb 14 kl. 04:51

Barnskyddet efterlyser fosterfamiljer

Sedan 2012 har barnskyddet i enlighet med nordisk modell satsat på öppenvård framom institutionsvård. Detta har lett till att barn placeras hos fosterfamiljer mer än tidigare, och att behovet av familjer ökar. - Vi har ett konstant behov av familjer, helst familjer som bor nära huvudstadsregionen eller i södra Finland, säger socialarbetare Ingemo Winqvist-Virtanen vid Helsingfors stads familjevård.

Barometern - 04 nov 13 kl. 07:39

Nybro söker stödfamiljer

Sökes: Människor med tid, engagemang och stora hjärtan. Finnes: Barn och ungdomar i behov av stöd. Öppet hus ska locka fler att bli stödfamiljer.

YLE - 23 sep 15 kl. 16:39

Allt fler barn omhändertas i Jakobstad

Socialbyrån i Jakobstad försöker satsa mera på förebyggande familjevård. Man vill undvika att allt fler barn måste sändas bort för anstaltsvård. Siffrorna gör mig hemskt ledsen, säger social- och hälsovårdsnämndens ordförande Marcus Suojoki.

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 18 kl. 06:28

Stödfamiljer är en bristvara

Fler behövs för att hjälpa barnen..

YLE - 22 jan 15 kl. 05:45

Trettio barn köar för en familj i Helsingfors

Intresset för att ta emot ett barn som behöver omplaceras är rätt stort just nu. Helsingfors, Esbo och Vandas rekrytering i lördags samlade 70 personer som är intresserade av att bli familjevårdare eller stödfamiljer. Men behovet är konstant.

YLE - 19 aug 15 kl. 05:16

Så kan du hjälpa asylsökande

Det finns mycket du och jag kan göra för att hjälpa asylsökande i Finland. Det säger Annika Riddar som ansvarar för Röda Korsets mottagningscentral i Kristinestad. - På mottagningscentralen behöver vi stödfamiljer och vänner som vill hjälpa den asylsökande i vardagen med praktiska saker, och naturligtvis donationer.

YLE - 15 mar 17 kl. 12:04

Barnskyddsanmälningarna ökar i Karleby

Antalet barnskyddsanmälningar ökar i Karleby. Under årets första månader gjordes 248 barnskyddsanmälningar. Det ska jämföras mot 174 under samma period i fjol.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Nytt personbästa fick kulstötaren Sara Oraheimo att tänka om - nu ser hon fram emot FM-tävlingarna

I våras trodde kulstötaren Sara Oraheimo att hon inte skulle delta i FM-tävlingarna i augusti. I SFIM i Karis i början av juli stötte hon nytt personligt rekord. Det fick henne att ompröva sitt beslut att inte delta..

YLE - 2 timmar sedan

Så här gör du hjärt-lungräddning!

Fräscha upp dina kunskaper i första hjälpen med hjälp av några korta tips. En behändig punktlista du kan printa ut och ha nära till hands var du än rör dig!.

YLE - 3 timmar sedan

Tryckande hetta och tropiska nätter - temperaturerna kan stiga till över 30 grader i slutet av veckan

I slutet av veckan kan dygnets medeltemperatur ligga på 24 grader, vilket betyder att hettan kommer att vara väldigt tryckande. Varningar för värmebölja har utfärdats på olika ställen i landet under veckan..

YLE - 5 timmar sedan

Rökbastu brann i Snappertuna

Den nio kvadratmeter stora bastun stod i ljusan låga då räddningsverket anlände och en del av terrängen omkring hade fattat eld..

YLE - 7 timmar sedan

Hangöbiblioteket lockar med konserter och vinterträdgård - stort antal besökare under jubileumsåret

I september firar Hangös stadsbiblioteks byggnad 30 år. Med flera tusentals besök varje månad är Hangöborna fortfarande trogna kunder..

YLE - 8 timmar sedan

Fotgängarens risker ökar efter första november då 15-åringarna får börja köra lätta bilar - det säger både polisen och trafiklärare

Även stadsborna funderar på riskerna och tycker att 15-åringar nog är för unga för att få köra med en lätt bil. Samtidigt kan det här på ett sätt vara mer ekonomiskt och ekologiskt än mopedbilarna..

YLE - 8 timmar sedan

Morgonkollen: Hankenstudier ger högst lön, ökad risk för fotgängare då 15-åringar kör lätta bilar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 8 timmar sedan

HS: Börsbolagsbossar tjänar 48 gånger mer än en vanlig löntagare

De stora börsbolagens verkställande direktörer tjänade i fjol 48 gånger mer än en vanlig löntagare. Det visar en granskning av Helsingin Sanomat..

YLE - 9 timmar sedan

Hankenstudier ger den högsta lönen, också Arcada med i toppen - här ska du studera om du vill ha jobb och en bra lön

De som tagit examen vid Hanken eller Metropolia har de högsta lönerna. Men situationen ändras då man beaktar att olika högskolor tar emot studerande med mycket olika bakgrund. Otto Leppänens undersökning ger en fingervisning om vilka studieinriktningar som ger klirr i kassan..

YLE - 17 timmar sedan

Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikter

Åts det kräftor i ditt barndomshem eller inte? Det kan vara avgörande med tanke de traditioner du för vidare. Kräftfiskare och -handlare laddar upp inför en utlovad god säsong.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.