Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 23 July, 13:05

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 19 kl. 05:00

Mikroplast – senaste hotet mot havets invånareÖvergödning, tungmetaller och miljögifter. Genom åren har människors verksamhet gjort allt fler avtryck i havet. Sedan några år tillbaka är det mikroskopiskt skräp av plast och andra material som hamnat i fokus. När havet utanför Skånes kust studerades för fyra år sedan hamnade Trelleborg på tredje plats när det gäller förekomsten av mikroskräp..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Skånes, Trelleborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mikroplastsenaste , hotetmot , havets, invånare
YLE - 18 jun 14 kl. 04:32

Invånare i Sato-bostäder rasar - "Jag vågar inte ens köpa ny spis"

Ovilja att fixa en söndrig hiss, ett balkongtak som har läckt i tiotals år, luftkonditionering som inte fungerar och svårigheter att få kallt vatten. De här problemen får invånare i ett hus i Helsingfors, som till största delen ägs av bostadsbolaget Sato tampas med. Dessutom har Sato skickat brev till de invånare som har en delägarbostad och erbjudit sig att köpa deras bostad.

YLE - 20 nov 14 kl. 12:54

Helsingfors ska växa med över 200 000 invånare

Enligt den nya generalplanen för Helsingfors ska det till och med år 2050 byggas bostäder för över 200 000 invånare. Flest bostäder ska byggas i västra Helsingfors. Stadsplaneringskontoret presenterade den nya generalplanen i dag torsdag.

YLE - 15 jun 17 kl. 20:56

Storm kring hem för personer med funktionsnedsättning – invånare drar tillbaka besvär

Det har uppstått en storm kring det planerade hemmet för personer med funktionsnedsättning i Smedsede i Kyrkslätt. Stiftelsen Rinnekoti vill bygga ett stödboende med fjorton lägenheter i Smedsede, eftersom behovet i Kyrkslätt är stort. En del invånare anser att ett stödboende kan leda till att bostadspriserna sjunker.

YLE - 27 dec 13 kl. 05:14

Esbo förlorar invånare till andra kommuner

Esbo står som förlorare när det gäller inflyttning över kommungränserna, medan trenden är motsatt i Helsingfors. I Helsingfors beräknas det att år 2013 var det 3 800 fler som flyttade in till Helsingfors än flyttade ut. Medan Esbo förlorar 100 invånare till andra kommuner i Finland.

YLE - 04 sep 15 kl. 10:32

10 000 fler invånare i Vasa år 2030

Det pågår en babyboom bland unga vuxna i Vasa. År 2020 kommer antalet invånare under 20 år att ha ökat med 1 000 personer, sammanlagt ökar stadens invånarantal med 4 200. Babyboom, fler arbetsplatser och invandring är orsakerna till att invånarantalet ökar kraftigt de kommande åren.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 10:00

De delade tårta för 29 000 invånare

ystad Kommunalråd Kent Mårtensson och kommundirektör Jonas Rosenkvist delade tårta med en nyinflyttad familj i torsdags för att fira att Ystad har 29 000 invånare.– Vi har hela tiden hållit koll på antalet, vi hade gärna firat 29 000 invånare redan förra året men vi låg för nära gränsen, det har gått upp och ner, så nu ligger vi på minst 29 019, säger Kent Mårtensson medan han och kommundirektör Jonas Rosenkvist väntade på att den nyinflyttade familjen skulle anlända. Antalet invånare ökar långsamt, år 2010 hade Ystad 28 338 Ystadsbor.

SR - 07 maj 18 kl. 06:11

Elektrisk ålrobot spanar ljudlöst på havets invånare

Amerikanska ingenjörer och marinbiologer har lyckats skapa en genomskinlig, ål-liknande undervattensrobot som kan röra sig genom vattnet helt ljudlöst..

Skånskan - 28 nov 18 kl. 14:35

Svedala ska växa med 10 000 invånare

SVEDALA Planerna på en utbyggnad av Krågeholm och Yddingestrand tillsammans med hur många invånare som ska ges plats i Svedala delar partierna.
Men översiktsplanen som siktar på en utbyggnad för närmare 10 000 nya invånare fram till 2045 har nu klubbats igenom.Kommunfullmäktige i Svedala har antagit visionen för Svedala nästan trettio år framåt i tiden vilket innebär att kommunens ska växa med 2 700 nya bostäder och närmare 10 000 invånare.

HBL - 06 okt 12 kl. 13:25

TS: Minst femtiotusen invånare per social- och hälsovårdsområde

Minimikravet för ett social- och hälsovårdsområde föreslås bli 50000 invånare, skriver Turun Sanomat. En arbetsgruppsom behandlat ärendet kan gränsen också sättas vid 100000 invånare, skriver Turun Sanomat. Enligt arbetsgruppen klarar en kommun eller en region med färre än 50000 invånare inte på egen hand av att erbjuda den service som krävs.

Cornucopia - 23 jul 15 kl. 10:34

Tre polisbilar i Sjuhärad - sex poliser på 185 000 invånare

Polisens omorganisation forsätter fira segrar. Lokaltidningen Markbladet rapporterar att Sjuhäradsbygden totalt har tre polisbilar i tjänst, eller sex poliser på 185 000 invånare. Detta ska omfatta all ingripandeverksamhet på larm, trafikolyckor, hembesök vid inbrott etc, såväl som särskilda händelser som sportevenemang eller festivaler, men också kommenderingar ut ur området.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Nu ska Årets butik utses

Det är andra året i rad som Årets butik ska koras i Trelleborg. Det är Trelleborg Citysamverkan som håller i det och röstningen är öppen för alla..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Inbrott: Stal golfbil – kraschade in i träd

Natten mellan lördag och söndag stals en golfbil från Falsterbo Horse Show. Den återfanns senare i en skogsdunge, krockad med ett träd..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Inställt: Palmtåget på verkstad

Det lilla Palmtågets turer genom Trelleborg har fått ställas in under tisdagen, eftersom det behövt tas in på verkstad..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

De älskar friheten med campingsemester

Vad har två pensionärer, en småländsk familj från Vetlanda och en tysk familj från Lohmar gemensamt? De älskar alla att campa och samtliga har slagit läger på Skateholms camping..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Polisanmälan: Man biten av hund – behövde sjukhusvård

En man har gjort en polisanmälan om en händelse från i fredags, då han blev biten av en hund..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Fullt fokus: Lenas 17:e sommar på fotokurs

Lena Mattsson Mårtensson har gått på fotokurs de senaste 16 somrarna – i år återvänder hon igen. Helst fotograferar hon naturen, djuren och människorna, sådant som kan förstärka hennes reseberättelser..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Farligt att låta unga brottslingar gå fria

Att påstå att ungdomar ska komma undan, eftersom häktning får dem att hata systemet och begå än grövre brott, är farligt mesig inställning. Straffa dem i stället hårdare – så att de lär sig..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 06:48

Medan du sov: Här är nattens händelser

Man skottskadad i Malmö. Man anhållen för mopedrån i Trelleborg. Flera trafikolyckor i Skåne..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Golfklubb slår ett slag för bina – ”Visar att vi bryr oss”

Över Tegelberga golfklubbs 98 hektar stora och böljande landskap flyger nuförtiden inte bara golfbollar, utan även ett väl tilltagande liv av pollinerande insekter..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Viktigt att surra om binas betydelse

Rapport efter rapport från forskare runt om i världen visar att antalet pollinerande insekter drastiskt har minskat de senaste två decennierna. – Det är ett allvarligt läge för många insekter, säger Sandra Lindström, forskare i nyttodjur vid Hushållningssällskapet Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.