Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 18 July, 14:59

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 19 kl. 05:00

Vattenkvaliteten utanför Trelleborg blir både bättre och sämreSedan 1993 har Sydkustens vattenvårdsförbund, SVF, låtit ta prover i vattnet utanför sydkusten. Och resultatet varierar över tid. ”Det finns både positiva och negativa trender”, säger marinekologen Per Olsson på företaget Toxicon som tar proverna..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg, Sydkustens, SVF, Per Olsson, Toxicon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenkvalitetenutanför , Trelleborgblir , bådebättre och sämre
Dagens PS - 1 timme sedan

Trelleborg redovisar stabilt kvartal

Verkstadsbolaget Trelleborg redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

YLE - 14 jul 16 kl. 15:52

Vattenkvaliteten är bra vid stränderna i Vasa

Enligt nya mätningarna är vattenkvaliteten bra längs badstränderna i Vasa. Proverna togs i måndags. Vasa stad har tagit vattenprover på badstränderna i Vasa och Laihela.

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Debatt: Även småföretagen i Trelleborg behöver Rättviksmodellen!

I TA (den 2 juli) gick det att läsa att småföretagarna och dess anställda står för närmare 1/3 av de kommunala skatteintäkterna i vår kommun. Detta skriver företrädare för företagarnas organisationer i Trelleborg och hänvisar till rapporten ”välfärdsskaparna” som lanserades av Företagarnas riksorganisation under våren. .

DI - 1 timme sedan

Trelleborg matchar förväntningarna – marginalen bättre än väntat

Verkstadsbolaget Trelleborg rapporterar ett något bättre resultat än väntat för det andra kvartalet. Bolagets organiska tillväxt står still precis som väntat..

YLE - 17 maj 13 kl. 06:10

Vattenkvaliteten vid Kimpari undersöks

Scoutkåren Helsingin Metsänkävijät har beviljats understöd för att undersöka vattenkvaliteten vid Kimpariträsk i Sjundeå. Helsingin Metsänkävijät har sedan 1950-talet haft en stuga vid träsket och träskvattnet har använts som dricksvatten under scoutläger. Sjundeå kommun granskade vattenkvaliteten vid träsket under 1990-talet, men sedan dess har inga prover tagits.

YLE - 22 aug 16 kl. 13:09

Regnet försämrade vattenkvaliteten

De rikliga regnen i mitten av augusti försämrade vattenkvaliteten i åarna i Södra Österbotten och Österbotten. Vattnet är grumligt och halterna av partiklar och närsalter är mycket höga. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten följde upp vattenkvaliteten i området från den sydösterbottniska kusten till området norr om Vasa.

YLE - 06 apr 18 kl. 05:43

Raseborg vill förbättra vattenkvaliteten i havet utanför Snappertuna - nyckeln är att åtgärda Raseborgs å

Raseborgs stad hoppas beviljas statliga pengar för att kunna förbättra vattenkvaliteten i Raseborgs å. Det skulle i sin tur förbättra vattenkvaliteten i havet utanför Snappertuna..

YLE - 29 aug 13 kl. 12:25

Vattenkvaliteten i Lojo sjö är stabil

Vattenkvaliteten i Lojo sjö är stabil, visar en rapport från Västra Nylands vatten och miljö. Den största belastningen finns i närheten av Lojo centrum och vid Hållsnäsfjärden i södra delen av sjön. Syreläget betecknas som bra.

YLE - 07 nov 13 kl. 04:34

Bromarv reningsverk påverkar inte vattenkvaliteten

Utsläpp från reningsverket i Bromarv har inte påverkat vattenkvaliteten i Västerviken. Det visar de första provtagningar som föreningen Västra Nylands vatten och miljö har tagit i vattnet mellan Tallholmen och Västerviken. Havsvattnet i området lider av den allmänna övergödningen i vår skärgård, men det är inte det nya reningsverkets fel, säger vattenverksforskare Ralf Holmberg.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 16 kl. 09:19

I dag - första provsvaren kring vattenkvaliteten

Sent i kväll, onsdag, kommer besked om vattenkvaliteten i Helsingborg och Höganäs är fortsatt dålig eller om en bättring är på gång..

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 11 kl. 06:00

Byggjobben ökar i Trelleborg

Arkivfoto: Lars Brundin
Förr var Trelleborg AB och hamne de stora arbetsgivarna. Idag finns istället jobben utspridda över 3 686 företag.
Byggarbetarnas svåra tid är över.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Nyinflyttad komiker: Vill dra humorn ut ur städerna och in i byarna

I Storbritannien står Tomas Ahlbecks namn högst upp på showaffischerna. Men i Sverige är han inte lika känd. Nyinflyttad i Trelleborg och med bakgrund inom politiken.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Tv: Så skyddar du sina barn mot solen

Nu är solen och värmen tillbaka. Men barnen behöver extra skydd mot strålarna. Kolla in tipsen om hur du gör det bäst!.

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Han bytte hockeyklubban mot ordförandeklubban

Han provspelade för NHL-klubben Toronto Maple Leafs på 70-talet och kunde ha tagit plats i ett av farmarlagen. Men i stället blev det en yrkesbana som simhallsföreståndare och idrottslärare i Staffanstorp och Lund. Nu ska Roger Persson (M), som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, vara med och bygga framtidens Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Klotter: Skånetrafiken polisanmäler skadegörelse på tåg

På onsdagsmorgonen upptäckte anställda på Skånetrafiken att någon under natten målat bokstäver på en 35 kvadratmeter stor yta på ett pågatåg. Nu polisanmäls händelsen..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Grönt ljus för Pinchos – utbyggnad startar snart

Efter en utdragen bygglovsprocess och klagande grannar har utbyggnaden av Grandbiografen fått grönt ljus. Pinchos beräknas vara klart i november..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Fullt fokus: Helga plockar fram det unika i sina porträtt

Helga Haaks fotolust styrs ofta av väder och ljus. I sina bilder ser hon mycket mer än bara motivet..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Miljöansvarig för hamnen: ”Våra kunder står för störst påverkan”

Hamnen och dess kunder är beroende av Östersjön. Samtidigt påverkar deras verksamheter havet på olika sätt. För Trelleborgs hamn är miljöarbetet viktigt och genom deras satsningar kan kunderna numera erbjudas både elanslutningar och tömning av avloppsvatten..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Projekt mätte hamnens påverkan på miljön – ”Vi trodde det skulle vara mycket värre”

Genom att flytta musslor från en musselbank utanför Höllviken har Sydkustens vattenvårdsförbund i samarbete med Trelleborgs hamn tagit reda på om föroreningar i hamnen även påverkar miljön utanför. ”Vi trodde att det skulle vara mycket värre”, säger ordförande Stellan Carlson..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Skärpta regler ska tvinga rederier att lämna avloppsvatten i land

På Stena Line har man sedan länge valt att pumpa över avloppsvattnet från färjorna till mottagningsenheterna i Trelleborgs hamn. Men på TT-line och Unity Line lutar man sig mot regler som säger att avloppsvattnet får släppas ut i havet efter viss rening ombord..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Far och son Sonesson styrde och styr

Carl och Carl Johan. Far och son Sonesson. De har mer än moderata partiet och efternamnet gemensamt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.