Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 19 July, 12:03

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 19 kl. 05:00

Förbund mellan kustkommuner håller koll på havets hälsaFyra Skånska kustkommuner har gått samman för att hålla koll på vattnet längs Sveriges sydligaste kuststräcka. ”Vi är en hjälp till miljöenheter, inte bara för kommunerna, utan även för företag som sysslar med verksamheter som påverkar havet”, säger ordförande Stellan Carlson (M)..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Skånska, Sveriges, Stellan Carlson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbundmellan , kustkommuner, håller, koll, havets, hälsa
YLE - 18 nov 14 kl. 10:51

Vanhanen bekräftar: Jag ställer upp i valet

Den tidigare statsministern Matti Vanhanen (C) lämnar uppdraget som ordförande för Familjeföretagarnas förbund och ställer upp i riksdagsvalet våren 2015. Vanhanen har varit ordförande för förbundet sedan 2010. Han beskriver tiden som en värdefull period där han haft möjligheten att bevittna hur en recession ser ut ur företagarnas perspektiv.

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 09:09

Kommunerna har inte koll

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Kommuner har fått statsbidrag men pengarna har inte kommit skola och elever till del. Samtidigt går lärarna på knäna, skriver Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund.
Just nu sitter tiotusentals elever och skriver sina nationella prov runt om i landet.

YLE - 19 apr 17 kl. 13:41

Cyklisten har över 100 olika trafiksituationer att hålla koll på

Våren är här och för många betyder det att cykeln tas fram igen. Men hur ligger det riktigt till med trafikreglerna – har du koll på dem? Det är lugnt om du svarar nej, det gör de flesta, även cykelförbundets viceordförande.

DalaDemokraten - 03 jul 14 kl. 16:37

Fackförbund på sommarturné

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg driver under veckan kampanjen "Facket på sommarjobbet". Det är en turné genom flera städer i Dalarna där representanter från LO besöker unga sommarjobbare på deras arbetsplatser. Syftet är att informera om vilka rättigheter och skyldigheter som gäller.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Statsvetare: SD får fler röster av att dumpa sitt ungdomsförbund

Under lördagen röstade Sverigedemokratisk ungdom fram Jessica Ohlson som ny ordförande för ungdomsförbundet. Det fick moderpartiet Sverigedemokraterna att agera och dumpa ungdomsförbundet.En konflikt mellan SD och SDU kan vara positivt för Sverigedemokraterna menar statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

YLE - 11 apr 14 kl. 06:57

SFP och Samlingspartiet på väg mot valförbund

Svenska folkpartiet och Samlingspartiet ser ut att ingå valförbund i Egentliga Finland inför riksdagsvalet om drygt ett år. Samlingspartiets lokala krets beslöt i går kväll att partiet vill sluta valförbund med Svenska Folkpartiet och SFP i Åboland väntas fatta motsvarande beslut vid sitt kretsmöte i morgon. Enligt tidningen Åbo Underrättelser betyder det här att SFP ställer upp två kandidater i riksdagsvalet och Samlingspartiet ställer upp 15.

YLE - 15 feb 17 kl. 10:13

Österbottens fiskarförbund: Skyddsjakt och äggprickning enda som hjälper mot skarven

Österbottens fiskarförbund tror inte på skrämsel som en metod för att få bukt på skarvproblemen. Förbundet skulle hellre se jakt och preparering av ägg som sätt att stävja skarvstammen. Marina Nyqvist som är projektchef vid Österbottens fiskarförbund litar på danska forskningsresultat.

HBL - 30 nov 14 kl. 10:54

Soc&kom vann över Mannerheims barnskyddsförbund

Det var inte ett lätt beslut, men jag har längtat tillbaka till den akademiska världen och jag gläds av att få samverka med studerande igen. Så säger Mirjam Kalland om beslutet att byta toppjobbet på Mannerheims barnskyddsförbund mot att blir rektor för Svenska social- och kommunalhögskolan. Det är i februari som Kalland tar över som rektor efter Henrik Hägglund som lett högskolan i decennier.

YLE - 26 jan 15 kl. 04:00

Diskrimineras synskadade i sitt eget förbund?

Närvårdare Heidi Hildéns anställning vid Synskadades centralförbund upphörde vid årsskiftet. Hon anser att hon har blivit diskriminerad på grund av sin synskada. Heidi Hilden jobbade som 85-procentigt deltidsanställd barnskötare på Synskadades centralförbunds rehabiliteringsverksamhet i fyra års tid.

YLE - 04 mar 16 kl. 04:59

Fyra fackförbund går samman och blir lönebildande

Metallarbetarförbundet, Pappersförbundet, Träfacket och industrifacket TEAM är på väg att gå samman. Det nya förbundet blir landets största fackförbund med 270 000 medlemmar och har sina medlemmar i största delen av landets exportindustri. Förbunden godkände intentionsavtalet i februari och nu arbetar tio grupper med de praktiska frågorna och tidtabellen.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Polisen ska självklart ha verktyg för att stoppa skurkar

Det är en utmärkt idé att polisen vill införa ansiktsigenkänning för att identifiera kriminella. På samma sätt som rätten att samla in DNA har gjort att fler har kunnat straffas kan nya verktyg skapa trygghet..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Karin Pihl: I rymden är människan både liten och stor

Den 20 juli 1969 är ett historiskt datum. Arton minuter över nio på kvällen landade rymdfarkosten Apollo 11 på månen. Det var den första gången en människa satte fötterna på en himlakropp som inte är jorden.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Misstänkta för villainbrott hittades bakom duschdraperi

Nu har de två personerna som misstänks för ett villainbrott på Carl Smithsgatan i Trelleborg häktats..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Rån: Man bestulen och slagen med tillhygge

Under torsdagseftermiddagen blev en man rånad på Liljeborgsgatan i Trelleborg, och slagen i ansiktet och bakhuvudet med ett tillhygge..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Brand i soprum rubriceras som misstänkt mordbrand

Vid 02:25, natten till fredag, larmades räddningstjänsten om en brand i ett soprum på Syster Jennys Väg i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Nya banor blir ett lyft: ”Förhoppningsvis vill fler börja med friidrott”

Arbetet med att lägga nya löparbanor på Östervångsstadion är i full gång. IFK Trelleborg Friidrott har väntat på nytt underlag i många år. ”Det här blir ett lyft för föreningen”, säger ordförande Mats Sjölin..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Brand i ställverk - stopp i tågtrafiken

Nedfallen kontaktledning har orsakat stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör. .

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Utebio och kvällssol lockade besökare till Stadsparken

På ängen i Stadsparken samlades ett hundratal människor för att titta på filmen ”Grease” och njuta av kvällssolen. Andra var här för att leka med sina vänner..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Jakt: Regeringen ändrar regler för skyddsjakt på gråsäl

Under torsdagen beslutade Naturvårdsverket om en ändring i jaktförordningen som gör det tillåtet att jaga gråsäl om det är vetenskapligt befogat ur ett ekosystemsperspektiv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.