Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 18 July, 19:10

Kristianstadsbladet - 11 jul 19 kl. 05:00

Debatt: 40-talisterna nästa utmaning för äldreomsorgenJobba i äldreomsorgen i sommar? Bra! Du behövs. Och du vet säkert själv hur viktig din insats är. Det ska alltid finnas tid att hjälpa till med måltider och mediciner, dusch och toalettbesök, omtanke och eftertanke.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kommunals, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, 40-talisternanästa , utmaningför , äldreomsorgen
SVT Debatt - 28 mar 14 kl. 11:55

Vi dömer 90-talisterna för snabbt

90-TALISTER Många pratar om hur självupptagna 90-talisterna är. Men vi vuxna är för snabba med att döma den yngre generationen. Vuxenvärlden måste börja se sitt eget ansvar.

SVT Debatt - 17 apr 14 kl. 16:12

Debatt 17/4: 90-talister, sjukvårdsetik – och äggdebatt

KVÄLLENS SVT DEBATT: – Debatt ikväll om den unga generationen – är 90-talisterna för bekväma? Och vems fel är det isåfall? Entreprenören Bert Karlsson är kritisk till den unga generationens bekvämlighet på arbetsmarknaden, och möter bland annat flera 80- och 90-talister, som Daniel Paris, som inte alls känns igen sig i bilden.

SVT Debatt - 08 nov 16 kl. 08:30

”Äldreomsorgen har aldrig varit så bra som i dag”

”Även om det självklart finns vissa undantag, så har äldreomsorgen aldrig varit så bra som den är i dag”, skriver Annika Wallenskog och Greger Bengtsson..

SVT Debatt - 20 jul 17 kl. 10:00

”Så skapas verklig valfrihet i äldreomsorgen”

”Låt Stockholms län visa vägen för resten av landet hur man sätter de äldres behov främst och skapar en riktig valfrihet i äldreomsorgen”, skriver tjugotvå företrädare för Kristdemokraterna..

BT - 07 jan 15 kl. 06:52

"Personalen inom äldreomsorgen ska lyftas fram"

Ny mandatperiod betyder nya, och nygamla, politiker på topposterna i staden. Med start i dag presenterar BT alla ordförandena i nämnderna. Först ut är Per Carlsson (S) som leder stadsdelsnämnden Väster.

Kristianstadsbladet - 22 feb 11 kl. 10:20

Utmaning klara välfärden

Lommaborna kan skatta sig lyckliga. Solna- och Sundbybergsborna likaså. De kommunerna har bäst förutsättningar i landet att klara av välfärden i framtiden, enligt en prognos från Statistiska Centralbyrån och SEB.

Kristianstadsbladet - 22 feb 11 kl. 15:55

Utmaning klara välfärden

Lommaborna kan skatta sig lyckliga. Solna- och Sundbybergsborna likaså. De kommunerna har bäst förutsättningar i landet att klara av välfärden i framtiden, enligt en prognos från Statistiska Centralbyrån och SEB.

Skånskan - 12 aug 18 kl. 16:49

Livlig debatt om äldreomsorgen

ESLÖV Det blev en livlig debatt om äldreomsorgen under valdebatten i Harlösa på söndagen.En åhörare undrade om nedskärningarna inom äldreomsorgen ska fortsätta, och hur en av avdelningarna på Ölyckehemmet kan stå tom trots att många på orten vill flytta in där.
– Meningen är inte att dra ner.

BT - 05 maj 14 kl. 09:37

Äldreomsorgen måste få kosta

Just nu pågår en intensiv debatt om arbetsvillkoren i äldreomsorgen i Borås. Det är bra. I denna kvinnodominerade yrkesgrupp finns vardagens hjältar; de som tar hand om våra nära och kära, de som gör ett tungt jobb med tuffa arbetstider.

YLE - 16 jul 14 kl. 14:47

"60-talisterna protesterar nu som krigsveteranerna gjorde förr"

Trots protester av folk som ansåg att det nya museet för nutidskonst skulle bli fult, ligga för nära posthuset och Mannerheimstatyn och inte alls passa in i sin omgivning stod Kiasma klart år 1998. Då var attityderna generellt hårda, men idag låter det annorlunda.
Ons 16.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

En ny förskola växer fram – Slutrakan för stort byggprojekt

Förskolan är försedd med tegel, Strandstugan har fått ett ansiktslyft och infrastrukturen håller på att färdigställas. Ett av de största projekten i Bromölla ser mållinjen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nattbuset har lugnat ner sig – men inträffar ändå

Nattbuset har lugnat ner sig i Östra Göinge. Men fortfarande så inträffar det. Enligt uppgifter sprang ungdomar på Snapphaneskolans tak i Knislinge natten till onsdagen..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Vanligt brott: Dyra verktyg stals vid villainbrott

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Nya turer kring Jaballah: ”De ska skicka tillbaka honom till Tunis ikväll”

Det vill sig inte för IFK Kristianstad och Jihed Jaballah. Det nya budet är att gränspolisen i Tyskland vill skicka tillbaka honom till Tunis. – De har bötfällt honom för felaktiga papper och ska skicka tillbaka honom till Tunis ikväll, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Inbrott: Tjuven var ute efter att se snygg ut

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Det här blir Asllanis nya klubbadress

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Trött på allt tomt snack om hedersbrotten

I flera år har politikerna pratat om att personer som begår hedersbrott bör få hårdare straff. Men varför ojas och utreds det bara? Det är dags att agera innan fler barn och unga skadas.

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Kraftig brand på återvinningscentralen

Det brinner på Snårarps återvinningscentral. Rökutvecklingen syns från långt håll..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Toaletter på badplats låses nattetid – avföring har smetats på väggarna

Toaletterna vid Hälleviks havsbad kommer att låsas på nätterna. Detta till följd av skadegörelse. .

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

”Äntligen blir det sänkt hastighet på väg 118”

Onödigt många skadar sig i trafiken och farten dödar, visar forskning. Men att få folk att verkligen sänka farten är en annan historia, särskilt när Trafikverket inte är med på noterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.