Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 19 July, 22:33

Dagensanalys.se - 11 jul 19 kl. 05:06

Kantar säljs för 38 miljarder kronor till Bain CapitalKantar, där svenska undersökningsbolaget Sifo ingår, är i slutförhandling med Bain Capital för att sälja en större del av bolaget för 38 miljarder kronor. Bain Capital är som det låter ett investmentbolag som ska hjälpa Kantar med större finansiella muskler än vad ägaren WPP kan bistå med. Som du säkert redan känner till har WPP haft det minst sagt motigt den senaste tiden. Bakom Bain Capial ansluter sig hela 11 banker för att få ihop kapitalet som behövs för köpet. [. ] Inlägget Kantar säljs för 38 miljarder kronor till Bain Capital dök först upp på Dagensanalys.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Bain Capital, Sifo, Capital, Kantar, WPP, Bain Capial, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kantar, säljsför 38 , miljarderkronor till , Bain, Capital
Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Med Bain i ryggen ska Kantar köpa bolag

En av fördelarna med att Kantar nu säljer 60 procent av sitt bolag till Bain Capital är att de får en kapitalstark ägare. Med kapital kan Kantar shoppa bolag och få bättre förutsättningar för att slå sig fram på en allt mer konkurrenskraftiga marknaden. Det pratas bland annat om att köpa bolag inom e-commerce.

Dagensanalys.se - 18 nov 18 kl. 23:35

80 procent av Kantar ska nu säljas

Martin Sorrell, WPPs tidigare vd som fick kicken,  sitter nog hemma och småler när nu WPP inte går så bra. För att balansera sista raden tänker ledningen sälja av 80 procent av researchbolaget Kantar till högstbjudande. WPP-koncernen är indelad i flera olika enheter.

Dagensanalys.se - 18 feb 19 kl. 23:31

Är det här köparna av Kantar?

Flera stora private equity-företag, bland annat TPG, Apax och Bain Capital, överväger att lägga bud på researchjätten Kantar, enligt en artikel i Sunday Times. Det var i oktober förra året som ägaren WPP påbörjade en formell process med att se över ägandeskapet av Kantar. Kantar har idag 30.

Dagensanalys.se - 05 mar 19 kl. 16:48

Lösningen är nu nära för Kantar

Redan under andra kvartalet kommer WPPs vd Mark Read berätta vem som köper en majoritspost i Kantar. WPP har under en längre tid letat en lösning för Kantar. Som bekant går det inte jättebra för WPP som sedan förra året rustat för ännu sämre tider.

Dagensanalys.se - 30 apr 18 kl. 08:57

Kantar vill bryta sig loss från WPP

Efter att härskaren Sir Martin Sorrell lämnade WPP har grupperingarna börjat röra på sig och letar efter sina egna exits. Först ut att officiellt vilja bryta sig loss är Kantar, som ju äger svenska Sifo. Enligt tidningen The Times laddar Eric Salama med ett bud om 42 miljarder kronor i en management buy out.

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 15:00

WPP:s imperium ökar – nu köper Kantar Media irländsk medieövervakningsplattform

Annonsjätten WPPs mät- och analysföretag Kantar Media har nyligen köpt Newsaccess, ett företag som specialiserar sig på verktyg för att mäta och analysera press, TV och onlinemedier. Dessa resultat används sedan oftast för att mäta en PR-kampanjs framgångar åt olika kunder. Newsaccess har funnits sedan 2005 och har sitt högkvarter i Irlands huvudstad Dublin.

Dagensanalys.se - 10 apr 19 kl. 10:26

Rykte: Svenska EQT Partners kan köpa Kantar

WPP vill sälja Kantar och just nu pågår det en budgivning med olika parter. En av de mest heta är svenska EQT Partners som kommit längst i förhandlingarna. Bakom försäljningen finner vi Goldman Sachs som håller i trådarna.

Dagensanalys.se - 27 jun 16 kl. 16:00

Facebook fortsätter att dela sin data med undersökningsbolag – Kantar är nästa

Ett av de ledande undersökningsföretagen i världen, Kantar Wordpanel, har nu börjat ett globalt samarbete med den sociala superjätten Facebook. De är nu ännu ett företag som får ta del av den enorma mängd data som lagras av Facebook dagligen. I detta fall handlar det främst om data kring visningar av mobila annonser.

BT - 12 feb 12 kl. 17:54

Protester kantar debatten i Grekland

I eftermiddag inledde det grekiska Parlamentet sin debatt om det nya åtstramningspaketet.
- Om vi inte säger ja till åtstramningarna går Grekland i konkurs sa Evangelos Venizelos, finansministern. Igår kväll varnade premiärminister Lucas Papademos i ett TV-tal att det bli total kollaps om parlamentet säger Nej till sparplanerna.

Dagensanalys.se - 27 mar 18 kl. 09:15

Det hår varumärket är störst I Kina

  Teknologiföretaget Tencent är störst i Kina för fjärde året i rad enligt WPP och Kantar Millward Brown som rankade de hundra största varumärken i landet. Företagets varumärke värderas till 132,2 miljarder dollar, en ökning med 25% från förra året. Det näst största varumärke är Alibaba som värderas till 88,6 miljarder dollar.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Med Bain i ryggen ska Kantar köpa bolag

En av fördelarna med att Kantar nu säljer 60 procent av sitt bolag till Bain Capital är att de får en kapitalstark ägare. Med kapital kan Kantar shoppa bolag och få bättre förutsättningar för att slå sig fram på en allt mer konkurrenskraftiga marknaden. Det pratas bland annat om att köpa bolag inom e-commerce.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Gina Azaric blir marknadschef på Telia Sverige

Från och augusti är Gina Azaric ny marknadschef på Telia Sverige. Som bekant är Telia Sverige en av Sveriges största reklamköpare, så Gina får en betydande roll i branschen. Jag ser verkligen fram emot att få bli del av ett varumärke som står för så mycket kvalitet och som samtidigt kan möjliggöra alla innovativa tjänster tack vare Folknätet.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Tips: Fler öppnar mailen när du har emojis i ämnesraden

Använder du emojis när ni kommunicerar med era kunder eller potentiella nya kunder? Om inte är det dags att tänka om! Adobe har släppt sin första någonsin Emoji Trend Report.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Säljer du din data utan att veta om det?

Fyra miljoner användare har tillägg till sin webbläsare som samlar in användardata som sedan säljs till tredje part. Washington Post har uppmärksammat att flera populära webbläsartillägg till Chrome och Firefox samlar in data om användarna för att sedan sälja den till tredje part. Bland annat handlar det om Hover Zoom, SpeakIt, SuperZoom och FairShare Unlock.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

”Ge sportfansen breddat spel istället för tåfjuttar”

Världsmästerskapet i fotboll för damer är över och allt fler verkar inse att i dagens konkurrensutsatta sportvärld är fans engagemang något man kan dra nytta av om man arbetar med innehåll. Det skriver Jonathan Gibson, chef för Global Sports Sales på Ooyala. Lojaliteten gentemot en sportklubb varar oftast livet ut och kan till och med gå i arv – från generation till generation.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Dynamiska och programmatiska utomhustavlor

Annonsplattformen Platform161 har börjat med automatiserade och programmatiska köp av digitala utomhustavlor. Nu finns möjligheten för annonsörer att ta kontroll över sina egna medieköp på digitala utomhustavlor – i realtid. Med programmatisk teknik kan ytan vara bokad och annonsen uppe på mindre än ett par minuter.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Usabillas hantering av data får ISO-certifierings

Usabilla, som ägs av SurveyMonkey, har fått ISO 27001:2013 för sitt arbete med att fånga upp kundupplevelser på nätet och hantera deras data. För att sticka ut från mängden vad det gäller internetanvändarnas säkerhet har Usabilla hoppas på ISO-tåget med sina olika certifieringar. Kanske har man startat en ny trend?

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Säkra hemmet med ny teknik

Smarta övervakningskameror, smarta dörrklockor och sensorer för privat bruk har skapat nya möjligheter att ha ständig uppsikt över sitt boende – oavsett om det ligger i Sverige eller på den spanska solkusten. Nya smarta övervakningskameror för privat bruk har gett bostadsägare en ny möjlighet att ha koll på vad som händer hemma – oavsett var man befinner sig i världen. Att automatisera och göra hemmet smartare är en trend som fler fått upp ögonen för under de senaste åren.

Dagensanalys.se - Igår: 15:04

Fokusera på bilden och inte antalet likes

Så vill Instagram ändra om på sin plattform när de nu testar dolda likes i ett flertal länder. Jakten på likes har blivit ett fenomen på Instagram som inte gynnar plattformen. Bilderna blir allt mer vågade och äktheten försvinner längre och längre bort.

Dagensanalys.se - Igår: 14:48

Salesforce vill göra det enklare att arbeta med Channel Sales

Salesforce har nyligen lanserat en ny version av företagets Sales Cloud-lösning Partner Relationship Management (PRM). Lanseringen innebär ett flertal nyheter för både dig och dina samarbetspartners. Det lönar sig att behandla samarbetspartners som en del av din organisation, inte minst genom att ge dem dem samma verktyg och information som dina interna säljteam, anser Salesforce.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.