GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 17 July, 22:54

GöteborgsPosten - 10 jul 19 kl. 14:30

Staten måste ta sitt ansvar för terrorofferDet finns en stark symbolik i att den svenska staten först misslyckats med att utvisa Akilov och sedan beslutar att utvisa ett av hans offer..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Akilov

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenmåste ta , sitt, ansvarför , terroroffer
YLE - 17 mar 17 kl. 17:57

Forskare: Nordeas flytthot visar hur banker flyr undan sitt ansvar

Nordeas hot om att flytta bort från Sverige väcker debatt. Ordkriget med svenska regeringen välkomnas ändå av många. - Det lyfter upp frågan om huruvida bankerna bär sitt ansvar för de ekonomiska risker de utgör för samhället, eller om bara försöker smita undan, säger Nikodemus Solitander forskare vid Hanken.

YLE - 17 dec 12 kl. 15:47

"Staten måste bära sitt ansvar"

Staten måste bära sitt ansvar och se till att lyxkryssarbygget blir av i Åbo. Det budskapet har många riksdagsmän till regeringen. Varvsbolaget STX har ansökt om ett statligt lån för att en stor beställning från USA ska kunna säkras, men den finska staten tvekar.

DN - 09 aug 12 kl. 00:50

?Staten måste ta sitt ansvar för familjeåterföreningen?

Ökade kostnader för kommunerna. Familjeåterförening utgör en viktig grund för flykt­ingars långsiktiga etablering i Sverige. Kommunernas ökade kostnader ersätts bara till en del.

Expressen - 21 nov 15 kl. 08:28

Nu kräver Malmö att staten tar sitt ansvar

Flyktingar tvingas sova på marken när Migrationsverket inte har plats. Nu kräver Malmö att staten tar sitt ansvar. - Jag förstår inte varför man inte tar ett samlat grepp och använder de statliga byggnader som står tomma, säger Annelie Larsson, förvaltningsdirektör på Sociala resursförvaltningen..

SvD - 24 nov 16 kl. 18:30

S-politiker: Staten måste ta sitt ansvar för byggandet

Den historiskt höga byggtakt vi ser nu är ett resultat av våra gemensamma ansträngningar att skapa en aktiv bostadspolitik. Vi gör vår del, nu måste staten ta sitt ansvar och göra sin, skriver ett flertal socialdemokratiska kommunpolitiker..

Norrtelje Tidning - 03 aug 17 kl. 08:38

Nu kräver ungdomsförbundet sommarjobbsgaranti –" Staten måste ta sitt ansvar"

Det är inte bara antalet erbjudna sommarjobb, även arbetstider och ersättning varierar stort mellan Sveriges kommuner. "Det är orimligt att det skiljer sig mer än dubbelt så mycket i lön beroende vart man bor. Staten måste ta sitt ansvar och skjuta till resurser så att alla kommuner kan garantera sommarjobb" säger Philip Botström, SU:s förbundsordförande..

News55 - 14 mar 16 kl. 10:25

”Bankerna ska ta sitt ansvar” – Så tycker partierna om kontanthantering på bankerna

News55 har tidigare skrivit om kravet från fem pensionärsorganisationer – bland annat PRO och SPF Seniorerna – att tvinga bankerna hantera kontanter. Men regeringens Betaltjänstutredning har meddelat att det inte finns någon anledning till ytterligare lagstiftning för att säkra kontanternas bevarande som betalningsmedel. Till News55 sade riksdagsledamoten Håkan Svenneling (V) att regeringen gör för lite.

Expressen - 14 nov 11 kl. 00:05

Maria Larsson: Kommunerna måste ta sitt ansvar

Äldreminister Maria Larsson (KD) tänker begränsa möjligheterna för privata vårdbolag att föra kapital utomlands. Men hon hävdar att staten inte har möjlighet att kontrollera förhållandena på alla äldreboenden. - Kommunerna måste ta sitt ansvar, säger hon.

GöteborgsPosten - 21 jun 18 kl. 12:04

Hög tid att båtbranschen tar sitt ansvar för klimatet

Sverige är ett av världens båttätaste länder och samtidigt står utvecklingen mer eller mindre still. Därför måste båtbranschen, staten och finansiärer gå samman och ta sitt ansvar för att matcha klimatutvecklingen, skriver Ocke Mannerfelt, båtdesigner och Axel Wenblad, ordförande Världsnaturfonden WWF..

YLE - 25 nov 13 kl. 15:01

Paatero avgår inte - vill inte fly sitt ansvar

Polisöverdirektör Mikko Paatero kommer inte att avgå, meddelade inrikesminister Päivi Räsänen (KD) på måndagseftermiddagen. Paatero förklarade på en presskonferens senare på måndagen att han inte vill fly sitt ansvar nu då polisens agerande ska utredas grundligt. Paatero råkade i gungning förra veckan då Räsänen beskyllde honom för att ha undanhållit information om polisens omstridda praxis med tjallare.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 17:00

Vill att staten tar ansvar för stranderosionen

TRELLEBORG Liberalerna i Skåne ger sig nu in i debatten om hur man ska hantera erosionen, som har drabbat Sydkusten.– Situationen är mycket allvarlig. Om vi tillåter sandstränderna att försvinna ut i havet, försvinner inte bara stora ekonomiska värden utan även artrikedom och rekreationsmöjligheter.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Huthirebeller: Vi attackerade flygplats

Huthirebellerna säger sig ha attackerat flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien och uppger att attacken störde verksamheten där..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Sommarstrid om Ursulas gunst i EU

Klimat eller arbetsmarknad eller rentav handel igen?.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Rosenberg missar Europa League-kval

Malmö FF:s storstjärna och lagkapten Markus Rosenberg har inte rest med laget till Nordirland för returmötet med Ballymena i Europa League-kvalet, enligt.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Swedbank sänker utdelning – aktien faller

Vinsten sjunker och samtidigt faller aktien efter Swedbanks besked att man sänker utdelningen för ägarna..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Göteborgsduon släpper låt med Stormzy

Gör remix på den brittiske storstjärnans singel "Vossi Bop"..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Blandade signaler från Alfa Laval

Industrikoncernen Alfa Laval redovisar en vinst före skatt på 1 832 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 1 499 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Serneke i desperat behov att färdigställa Karlatornet

Per Lindvall om en halvårsrapport som "inte var någon vacker syn"..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Rekordfå himmelsblå till Ballymena

I vanliga fall har Malmö FF ett stort bortafölje men till torsdagens returmöte mot nordirländska Ballymena har bara 41 MFF:are köpt biljett, rapporterar.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Minskad förlust för Postnord

Postnord redovisar en förlust före skatt på 144 miljoner kronor för det andra kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 912 miljoner kronor under samma period i fjol..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Risk för uppsägningar hos Handelsbanken

Handelsbankens delårsrapport når inte upp till förväntat resultat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.