Skånskan > Opinion

Saturday, 20 July, 13:25

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:00

Kommendanthuset giftfritt – öppnar igenMalmö Efter laboratorieanalyser, som visar att inga gifter finns, är det nu åter fritt fram för kaféverksamheten i Kommendanthuset, som öppnar de närmaste dagarna.Jenni Brahemark står i det nygamla kaféet och det är full rulle därinne för att komma igång med verksamheten så snart som möjligt.
-Vi öppnar de närmaste dagarna, säger hon bestämt.
Men det har varit en resa som hon gärna varit utan.
Bakgrunden är att Malmö museer fann bekämpningsmedel bland annat DDT vid fiskehoddorna förra året.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Efter, Kommendanthuset, Brahemark, Malmö, DDT, Jenni Brahemark, Kafé Agnez, Hoffman, Jenni Brahemarks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommendanthuset, giftfrittöppnar , igen
Skånskan - 26 sep 18 kl. 16:42

Kommendanthuset stängt

MALMÖ Nu har även Kommendanthuset tvingats stänga sedan det upptäckts spår av bland annat DDT i byggnaden.– Det är tråkigt och beklagligt på alla sätt och vis. Vi hoppas innerligt att vi kan hitta en lösning så att vi kan använda våra fina hus igen, konstaterar stadsantikvarie Olof Martinsson på Malmö museer.

Skånskan - 04 dec 18 kl. 05:00

Kommendanthuset står överst på listan

MALMÖ Kommendanthuset ser ut att bli den byggnad som ska prioriteras i kulturförvaltningens arbete med de stängda museibyggnader som måste saneras från gifter och farliga ämnen.Redan nu står det klart att saneringskostnaderna för de stängda byggnaderna inte kan finansieras inom den ordinarie budgeten.
Under året har de stängts en efter en, museibyggnader och lokaler som haft olika typer av offentlig verksamhet.

Skånskan - 27 mar 18 kl. 13:00

Hönspedikyr och påskpyssel på Kommendanthuset

Malmö Virrig som en höna är ett uttryck alla känner till. På Kommendanthuset fick påsklediga barn och vuxna lära sig hur smarta hönsen är och varför man behöver göra pedikyr på dem.Påsklovet har dragit igång.

Nyteknik - 09 aug 13 kl. 09:21

Nytt verktyg för giftfritt byggande

Ett nytt hjälpmedel, framtaget av IVL Svenska Miljöinstitutet, ska underlätta ett giftfritt byggande..

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 14 kl. 06:00

C vill kräva giftfritt

Centerpartiet föreslår att kommuner ställer krav på giftfritt vid offentlig upphandling..

YLE - 20 jun 17 kl. 04:30

Båtägare är intresserade av giftfritt underhåll - men övergången borde ske snabbare

Alternativ till giftiga bottenfärger blir allt fler och många är intresserade av att testa nya metoder. Att hålla båtbottnen fri från havstulpaner är något de flesta båtägare vid havet tampas med. Vid föreningen Håll skärgården ren vet man att många nu vill veta mer om miljövänliga alternativ till giftiga antifoulingfärger.

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Svenska kliniker i Afghanistan öppnar igen

Biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén (SAK) öppnar sina kliniker i centrala Afghanistan igen, sedan talibanrörelsen i ett uttalande på Twitter gett sitt "tillstånd" för att verksamheten återupptas..

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 08:10

Clary Ljung har hittat sig själv igen

Foto: Hanna F.Ellborg
I?går kunde tv-tittarna se Kristianstadstjejerna Clary Ljung och Emilia Mattsson få ny stil av det brittiska make over-paret Trinny och Susannah.

YLE - 17 maj 13 kl. 08:54

Miika Wiikman jagar medvinden igen

Miika Wiikan vann FM-guld med HPK våren 2006 och valdes då till slutspelets mest värdefulla spelare. Sen dess har hans karriär bjudit på såväl med- som motgångar. Han har både hunnit med att skriva NHL-kontrakt i New York och tappa självförtroendet totalt i Raumo.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:43

Handbollsboom i Karis – BK-46 är att räkna med igen

Efter några tunga säsonger ser BK-46 ut som ett tufft handbollslag igen. Det har varit kris kring Karishandbollen, men nu är det positiva vindar som blåser. BK-46 har inför ligasäsongen förstärkts med tre tunga namn.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Personbil voltade på väg 17

Eslöv Vid middagstid på lördagen inkom larm om en voltad personbil på väg 17 i höjd med Gullarp.
I bilen fanns två personer, som var ute när räddningstjänsten kom till platsen.
De undersöktes av ambulanspersonal, men ska inte vara allvarligt skadade.

Skånskan - 1 timme sedan

Kronér låter nostalgin flöda över

Efter ett långt uppehåll är Lasse Kronér snart tillbaka med det helt nya sommarprogrammet ”Kronérs sommargäster”. Programmet, med premiär den 3 augusti, kommer fokusera på musik och nostalgiska återblickar i stora artisters liv.Precis som han ska göra nu efter inspelningarna av det nya programmet, brukar Lasse Kronér åka iväg och sätta sig på olika ställen i världen för att skriva på idéer.

Skånskan - 3 timmar sedan

Delar av stan stängs av under Prideparaden

Malmö Bil- och kollektivtrafik mellan Stortorget och Folkets park påverkas av lördagens Prideparad. Pridetåget förvänas locka 15 000 besökare till Malmös gator under lördagen. Till följd av folkmassorna spärras delar av mellan på eftermiddagen mellan klockan 13 och 15.

Skånskan - 4 timmar sedan

Från Grekland till Höör – de gör kulinarisk succé

Höör Michalis grekiska mat har sedan de öppnade för cirka två månader sedan varit snackisen på stan (eller rättare sagt på Facebook).
Skånskan besökte den så kallade tzatsikikungen för att höra om hemligheten till succén.Hur hamnar en armékock från Grekland och en ögonkliniksreceptionist från Stockholm i lilla Höör?

Skånskan - 4 timmar sedan

Mindre 20-talshus på 50 kvadratmeter sålt i Lövestad

Lövestad Morten Stefan Berg, 48, och Nina Gren, 47, från Malmö, har köpt huset på adressen Sjuhusvägen 29 i Lövestad av säljaren Marcus Larsson och Turid Ekberg. Köpesumman blev 695 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2019. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 50 kvadratmeter.

Skånskan - 15 timmar sedan

Stort EIK-jubel på stranden

HANDBOLL Eslövs IK kunde på torsdagskvällen jubla över en triumf i Åhus Beachhandboll Festivals F02-klass.
I finalen besegrades Alingsås HK med 11-7.Det var jämnt i ungefär fem minuter, innan Eslövs försvars- och målvaktsspel fick träff och skånskorna kunde glida ifrån.

Skånskan - 16 timmar sedan

Mc-olycka i centrala Malmlö

MALMÖ Det var under fredagskvällen runt klockan 20.40 som ett larm om trafikolycka inkom. Olyckan ska inträffat i centrum i anslutning till Nobel- och Sallerupsvägen.

Skånskan - 17 timmar sedan

Man dog efter fördröjd vård

ystad Lasarettet i Ystad får kritik från IVO efter att en man med hjärtsvikt inte fått vård i tid och sedan avlidit.Det var i maj förra året som en 67-årig man efter en hjärtmätning och efterföljande ambulansfärd kom till akutmottagningen på lasarettet.
Där blev han dock nedprioriterad av en sjuksköterska som inte gjorde en rutinmässig mätning av hjärtat.

Skånskan - 17 timmar sedan

Frånvarande 16-åring kom oförväntat till rättegång

Poj­ken blev dömd till åtta må­naders sluten ung­doms­vård men flydde då från för­valt­nings­rättens lo­kaler, rap­por­terar SVT Skåne. Un­der fre­dagen ska poj­ken helt oförväntat dykt upp i hovrätten inför sina ­för­hand­lingar. Enligt pojkens advokat ville han inte bli placerad på LVU- hem då han anser att han är oskyldig.

Skånskan - 18 timmar sedan

Bil voltade

Eslöv Strax efter klockan 18 inkom larm om trafikolycka i Eslöv. En personbil ska ha voltat.Bilen landade på taket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.