Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 July, 13:05

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:00

Råttor i köket på en historisk restaurangMALMÖ Restaurang Margaretapaviljongen i Pildammsparken tvingades stänga förra fredagen på grund av att råttspillning hittades i serveringsdelen och en levande råtta syntes i källaren.– Anticimex har dock kopplats in denna veckan och vi hoppas kunna öppna igen på fredag, säger den bekymrade ägaren Patrik Wykman.
Miljöförvaltningen gjorde en oanmäld livsmedelskontroll på restaurangen den 3 juli efter klagomål som hade kommit in. – Då hittade vi råttspillning på flera ställen i köket, som bakom möbler i serveringsdelen och längs väggen på golvet i varmköket, berättar livsmedelskontrollant Maria Svensson på miljöförvaltningen.
Även i källaren konstaterades större mängder med råttspillning och där sprang en levande råtta över golvet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Restaurang Margaretapaviljongen, Pildammsparken, Patrik Wykman, Maria Svensson, Margaretapaviljongen, Svensson, Malmös, Malmöbor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råttori , köketpå en , historisk, restaurang
Skånskan - 21 jul 16 kl. 06:00

Larm om råttor på anstalten i Fosie

MALMÖ Intagna på Fosieanstalten har slagit larm till Malmö stad om en stor råttinvasion.
- Det är fullt av råttor i golv och väggar. Och Anticimex kan inte göra mer, skriver en intagen i en ”rapport” till Malmö stad.

Skånskan - 29 dec 15 kl. 06:00

Såg levande råtta vid kontroll i krogköket

MALMÖ Mitt under miljöförvaltningens besök på snabbmatsrestaurangen mötte livsmedelsinspektören en levande råtta.
– Jag såg plötsligt något som rörde sig i köket. Och kunde snabbt konstatera att det var en råtta som sprang över golvet, berättar Thomas Hägvall.

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 13 kl. 06:30

Råttor har blivit stort problem i centrum

Foto: Sara Johari
Synliga råttor har blivit ett allt större problem i Trelleborg. Under kort tid har flera personer hör av sig till kommunen efter att ha sett råttor springa på gatorna dagtid i centrala Trelleborg. Nu ska kommunen sätta ut stationer med råttgift i centrum.

YLE - 01 apr 16 kl. 08:35

Råttinvasion i Florida – historisk Jagr: ”NHL borde göra något”

Plötsligt regnade råttor in på isen i Florida Panthers match mot New Jersey Devils. Inget konstigt egentligen, men Florida bestraffades – och Jaromir Jagr blev sur. Gummiråttor som kastas ner på isen i en NHL-match.

Skånskan - 08 okt 18 kl. 16:00

Råttor i skafferiet och tjuvar i förrådet

HJÄRUP För ett par år sedan var Brita Fors en av flera i Hjärup som hade problem med råttor i trädgårdar och bostäder.
Nu har det hänt igen. Råttorna har varit inne i förrådet och som om det inte var nog drabbades hennes hus samma helg av inbrott.

YLE - 27 apr 14 kl. 15:01

Mild vinter ger ivriga råttor

Den varma vårvintern har fått stora och hungriga råttor att krypa fram tidigare än vanligt. Skadedjursbekämparna har lagt märke till en ökande mängd gnagare då fler kunder behöver professionell hjälp. - På grund av att vintern varit så varm har antalet råttor ökat, säger Jörn-Peter Sairio på Alert Skadedjursbekämpning.

Expressen - 10 jan 17 kl. 09:45

Råttor invaderar – stänger skolkök

Skolköket i Perstorp har återigen fått stänga efter att råttor gjort ovälkommet besök. Tills vidare lagas maten i ett annat kök, rapporterar P4 Malmöhus.– Vi kommer inte att öppna igen förrän vi är säkra på att köket är fritt från råttor, säger kostchef Alexander Hovander till radion..

Expressen - 14 maj 15 kl. 09:16

Gäst klagade på råttor – då hämnades ägaren

En man gjorde en anmälan om råttor på en restaurang. Det gjorde restaurangägaren fly förbannad. Hämnden: Han hängde ut mannen med namn och bild på restaurangens Facebook-sida, skriver Corren.

Länstidningen i Jämtland - 04 sep 17 kl. 12:48

Restaurang stängdes omedelbart på grund av råttor – har öppnat igen

I slutet av augusti stängdes en restaurang av Miljö- och samhällsnämnden efter att en hälsoskyddsinspektör på grund av råttor..

ÖstersundsPosten - 04 sep 17 kl. 12:48

Restaurang stängdes omedelbart på grund av råttor – har öppnat igen

I slutet av augusti stängdes en restaurang av Miljö- och samhällsnämnden efter att en hälsoskyddsinspektör på grund av råttor..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fick bilen stulen

Kävlinge En Löddebo fick sin Toyota stulen natten till tisdagen. Bilen hade stått parkerad utanför bostaden under natten..

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Under tio minuter på måndagseftermiddagen lämnades en bil parkerad på Center Syd. När ägaren kom tillbaka klockan 16 hade någon slagit sönder en fönsterruta och tagit en handväska..

Skånskan - 2 timmar sedan

Sommar i P1 slog nytt rekord

Hälften av alla sommarvärdar har haft sina sommarprat i P1 och Sveriges Radio har nu sammanställt antalet lyssningar hittills. Poddlyssningarna slog i år rekord med över 1,6 miljoner lyssnare under vecka 28. Mest lyssnad i direktsändning var terrorexperten Magnus Ranstorp, vars sommarprat sändes den 27 juni, följd av Melodifestivalvinnaren John Lundvik.

Skånskan - 2 timmar sedan

Boris Johnson planerar för seger

Storbritannien Flera ministrar har aviserat att de tänker hoppa av om den favorittippade Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News. Boris Johnson väntas ta över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May på tisdagen och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

Skånskan - 2 timmar sedan

Smet efter bilkrock

LÖVESTAD Bilisten kom körande på Storgatan i Lövestad när en annan bilist körde ut från en fastighet.
Den senare föraren körde så illa att hen körde på och touchade den mötande bilen.
Föraren stannade dock inte kvar för att reda ut saken utan körde bara vidare.

Skånskan - 4 timmar sedan

84 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till nya ägare

Sjöbo Försäljningen av huset på adressen Kaprifolvägen 33 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare blir Charlotte Lantz, 53, och Arne Landgren, 57, som köper fastigheten av Lars Peter Borgströms dödsbo. Husets byggår är 1972 och det har en boyta på 84 kvadratmeter.

Skånskan - 7 timmar sedan

Het debatt på nätet efter mindre marknad

SJÖBO Årets upplaga av Sjöbo marknad får både ris och ros i diskussioner i sociala medier. Bland tyckarna finns politiker som tycker att marknaden borde privatiseras.
Men andra politiker vill ha kvar marknaden i kommunal regi.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kort stopp för kontanter vid bad

Skurup Efter att kiosken vid Friluftsbadet i Skurup haft två inbrott i helgen, bestämdes att kiosken inte längre skulle ta emot kontanter.
Det skulle endast gå att köpa genom att swisha eller betala med kort. Ett beslut som sedan snabbt drogs tillbaka.

Skånskan - 7 timmar sedan

Handla klimatsmart

Ett viktigt redskap för att samhällets alla sektorer ska bli mer klimatvänliga är upphandling. Här går i mångt och mycket den offentliga sektorn före, då man i sina upphandlingsunderlag kräver fossilfritt, minskade transporter och innovativa lösningar. Region Skåne är en föregångare och har kommit långt i detta arbete, men även andra större kommuner i Skåne är pådrivande för mer klimatanpassade inköp.

Skånskan - 8 timmar sedan

Blev bestulen på datorn – och sin doktorsavhandling

Malmö Lisa Svensson lämnade bara ryggsäcken i bilen en kort stund, men det räckte för att tjuven skulle hinna slå till. Därmed försvann också den doktorsavhandling som hon snart förväntas vara färdig med. Nu varnar polisen för riskerna med att lämna värdesaker i bilar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.