Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 July, 15:12

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:00

Spioner ska roa åskådare med en nygammal komediSvaneholm Svaneholmsteaterns repetitioner är inne på slutspurten.
På söndag är det premiär för spionkomedin Adams Äpplen som ska spelas i baren som nyligen byggts upp.Tenniseventet Svaneholm Open hann inte mer än packa ihop innan det är dags för nästa evenemang vid slottet. Redan tidigt uppstod diskussioner om läktaren på centercourten skulle stå kvar en tid för att Svaneholmsteatern skulle spela föreställningarna på konstgräset. Men den idén slogs ur hågen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svaneholmsteaterns, Adams Äpplen, Svaneholm Open, Svaneholmsteatern, Anders Ruud, Göran Pettersson, Holgerssonteater, Svaneholmsteater, Linnea Södergren, Komdras, Holgerssonteatern, Lars Åke Sasse, Vultée, Håkan Hülpers, Adams, Adam Grönkvists, Eva Schöön, Kurt Jacobsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spionerska , roa, åskådaremed en , nygammal, komedi
Cornucopia - 30 nov 17 kl. 18:13

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson backar - inga ryska spioner i Miljöpartiets ledning

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson från sina uttalanden om att partiets ledning skulle vara infiltrerat av ryska spioner.
Den utrikespolitiske talespersonen, och med det Miljöpartiets kandidat till utrikesminsterposten, backar från sina uttalanden i en kommentar till TT:"Jag inser att jag för två veckor sedan i ett inlägg på Facebook påstod saker om partiföreträdare som jag inte hade grund för att påstå. Det var olyckligt och ogenomtänkt.

HBL - 26 okt 14 kl. 04:38

KGB-arkiv ”Vi är inga spioner”

– Vi är inga KGB-spioner, och det kan vi bevisa. Ambassadörerna Seppo Kauppila och Jorma Inki är fortfarande lite sårade då de besöker HBL för att bevisa sin oskuld.Det var den 12 september som HBL publicerade en lista över 38 finländska KGB-kontakter.

Sydsvenskan - 01 okt 12 kl. 06:30

Lögnare står mot landsförrädare i valet

Har Georgien under Micheil Saakasjvili blivit en framgångsrik, välmående demokrati? Eller har den västvänlige presidenten förvandlat landet till en enpartistat där alla kritiker ses som ryska spioner?
Här är sex frågor och svar om parlamentsvalet idag..

DN - 08 mar 18 kl. 18:32

Ryska varningen: Förrädare lever inte länge

Rysk statsteves nyhetsankare Kirill Kleimenov varnade i direktsändning spioner som bytt sida och konstaterade att dessa ”sällan uppnår hög ålder”. Kommentaren var en av de första när det gäller den svårt skadade ryska dubbelagenten Sergej Skripal som förgiftats av nervgas..

DN - 27 jul 16 kl. 17:53

Erdogan gör journalister till spioner och förrädare


På onsdagsmorgonen nåddes vi av nyheten om att den svensk-turkiske journalisten Şahin Alpay har gripits i Turkiet – och att 47 nya arresteringsorder på journalister har utfärdats..

YLE - 30 sep 13 kl. 20:43

"Boken viktig för politiker - gärna en deckare"

De svenska politikerna vill fortfarande skriva böcker. Man vinner inga val, men det ger prestige och en möjlighet att förklara och mjuka upp bilden av sig själv. Förlagen vill ge ut politikernas böcker och svenskarna vill läsa dem.

Barometern - 28 apr 14 kl. 09:53

Sanktioner kan skärpas i dag

G7-länderna, EU och USA kan komma att tillkännage fler straffsanktioner mot Ryssland i dag. Källor med insyn i planerna beskriver dem som en mix av åtgärder mot individer och hela sektorer i det ryska samhället. Fortfarande är elva militärer, däribland en dansk är fortfarande tillfångatagna.

Cornucopia - 11 apr 17 kl. 16:39

Dålig stämning? Ukraina avhemligar KGB:s och GRU:s (mfl) arkiv

Det ukrainska parlamentet har fattat beslut om att avhemliga hela KGB:s och GRU:s mfl underrättelsetjänsters arkiv från hela Sovjettiden 1917 - 1991. Detta kan leda till dålig stämning på sina håll när spioner och agenter riskerar att avslöjas, kanske även i Sverige?
Ukrainas parlament har fattat beslut att avhemliga de gamla sovjetarkiven och göra den allmänt tillgängliga.

Skånskan - 31 mar 18 kl. 09:36

Det kan vara de förrådda som hämnats

Giftattacken på den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Yulia fortsätter att förbrylla. Med ryggmärgen reagerade de flesta och pekade finger mot Ryssland eftersom han var en landsförrädare. Men efteråt har tvivlen på skuldbeläggningen blivit allt starkare.

BT - 28 jul 13 kl. 00:30

London ? ett svenskt slagfält under kriget

En tidig novembermorgon 1942 vandrade en svensk biskop i ett London som allt mer framstod som en ruin. Vad han inte visste var att han i samma ögonblick var övervakad, misstänkt för att ingå i en svensk propagandakampanj för ett nordiskt försvarsförbund. Yngve Brilioth, biskop i Växjö, var ute i ett annat ärende.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Nyanlända placerades i utdömt källarboende

STAFFANSTORP För två år sedan dömdes boendet ut efter miljöförvaltningens inspektion. Malmö stad valde då att bryta kontraktet med hyresvärden. I källarboendet saknades brandskydd och bygglov vilket enligt utvärderingen innebar en risk för människors hälsa.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fick bilen stulen

Kävlinge En Löddebo fick sin Toyota stulen natten till tisdagen. Bilen hade stått parkerad utanför bostaden under natten..

Skånskan - 3 timmar sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Under tio minuter på måndagseftermiddagen lämnades en bil parkerad på Center Syd. När ägaren kom tillbaka klockan 16 hade någon slagit sönder en fönsterruta och tagit en handväska..

Skånskan - 4 timmar sedan

Sommar i P1 slog nytt rekord

Hälften av alla sommarvärdar har haft sina sommarprat i P1 och Sveriges Radio har nu sammanställt antalet lyssningar hittills. Poddlyssningarna slog i år rekord med över 1,6 miljoner lyssnare under vecka 28. Mest lyssnad i direktsändning var terrorexperten Magnus Ranstorp, vars sommarprat sändes den 27 juni, följd av Melodifestivalvinnaren John Lundvik.

Skånskan - 4 timmar sedan

Boris Johnson planerar för seger

Storbritannien Flera ministrar har aviserat att de tänker hoppa av om den favorittippade Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News. Boris Johnson väntas ta över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May på tisdagen och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

Skånskan - 4 timmar sedan

Smet efter bilkrock

LÖVESTAD Bilisten kom körande på Storgatan i Lövestad när en annan bilist körde ut från en fastighet.
Den senare föraren körde så illa att hen körde på och touchade den mötande bilen.
Föraren stannade dock inte kvar för att reda ut saken utan körde bara vidare.

Skånskan - 6 timmar sedan

84 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till nya ägare

Sjöbo Försäljningen av huset på adressen Kaprifolvägen 33 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare blir Charlotte Lantz, 53, och Arne Landgren, 57, som köper fastigheten av Lars Peter Borgströms dödsbo. Husets byggår är 1972 och det har en boyta på 84 kvadratmeter.

Skånskan - 9 timmar sedan

Het debatt på nätet efter mindre marknad

SJÖBO Årets upplaga av Sjöbo marknad får både ris och ros i diskussioner i sociala medier. Bland tyckarna finns politiker som tycker att marknaden borde privatiseras.
Men andra politiker vill ha kvar marknaden i kommunal regi.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kort stopp för kontanter vid bad

Skurup Efter att kiosken vid Friluftsbadet i Skurup haft två inbrott i helgen, bestämdes att kiosken inte längre skulle ta emot kontanter.
Det skulle endast gå att köpa genom att swisha eller betala med kort. Ett beslut som sedan snabbt drogs tillbaka.

Skånskan - 9 timmar sedan

Handla klimatsmart

Ett viktigt redskap för att samhällets alla sektorer ska bli mer klimatvänliga är upphandling. Här går i mångt och mycket den offentliga sektorn före, då man i sina upphandlingsunderlag kräver fossilfritt, minskade transporter och innovativa lösningar. Region Skåne är en föregångare och har kommit långt i detta arbete, men även andra större kommuner i Skåne är pådrivande för mer klimatanpassade inköp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.