Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 20 July, 19:43

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 05:00

Överviktsteamet är nedlagt – drabbar barn i BlekingeBarnkliniken saknar både läkare, sjuksköterskor och dietist till överviktsteamet för barn. – Vi tvingas att lägga ner teamet och då kan vi inte ge stöd till familjer med överviktiga barn, säger verksamhetschefen Magnus Ljungcrantz..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge, Magnus Ljungcrantz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överviktsteametär , nedlagt, drabbar, barni , Blekinge
Blekinge Läns tidning - 15 jul 19 kl. 22:00

Överviktsteamet för barn på jakt efter ny personal

Blekingesjukhuset ska leta ny personal till överviktsteamet för barn. Målet är att arbetet ska komma igång igen i Blekinge, och att teamet även ska göras större. .

SR - 26 jun 13 kl. 07:00

Nytt lånesystem drabbar barn och utrikesfödda

Utbudet på stadsdelsbiblioteken i Göteborg styrs numera av låntagarna. Det nya användarbaserade lånesystemet gör att centrala bibliotek översvämmas av nya medier och litteratur medan ytterområdena utarmas. Snedfördelningen av nya medier drabbar främst barn och utrikesfödda..

DN - 27 nov 14 kl. 00:05

”Personalbrist i socialtjänsten drabbar barn som far illa”


Ny undersökning. Sju av tio kommuner anlitar bemanningsbolag för barn- och ­ungdomsvården, enligt en ny enkät. Krisen i socialtjänsten är nu så akut att vi ­riskerar att svika barn som far illa.

SVT - 16 okt 11 kl. 14:41

Matkris drabbar barn i Nordkorea

Stora delar av Nordkoreas befolkning behöver omfattande hjälp med mat och bostäder. Det säger svenska röda korset som precis besökt landet. Enligt UNICEF lider till exempel 45 procent av landets barn av undernäring..

SvD - 12 okt 15 kl. 10:16

Mobiltelefonkramp drabbar barn och ungdomar

Kramp och så kallad falsk närsynthet gör att många nu söker sig till vården. Allt fler barn och unga får problem med ögonen på grund av mobiltelefoner. Men det finns hjälp för den som klarar av att lägga mobilen åt sidan..

Sydsvenskan - 12 jul 16 kl. 14:10

Långa väntetider drabbar barn i vårdnadstvister

Barn i Malmö får leva i föräldrars konflikt under flera år innan domstolen kan fatta ett beslut..

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 04:00

Politiska val förklädda till administration drabbar förskolor

Som föräldrar med barn i förskola är det lätt att känna oro över hur Malmö kommuns senaste budget kommer att påverka både förskolepersonalens arbetsmiljö och våra barn. I kommunbudgeten får Malmös kommunala verksamheter för lite medel för att kunna upprätthålla samma kvalitet som förra året. Malmö kommun har länge haft som princip att kompensera kommunens verksamheter vid ökade pris- och lönekostnader.

Sydsvenskan - 23 jan 11 kl. 00:05

"Samlat grepp för att bekämpa våld mot barn"

På många håll överskrids tidsgränser för handläggningen vid misstanke om våldsbrott mot barn, skriver Elisabeth Dahlin, generalsekreterare i Rädda Barnen, och Lars Carlsson, chef för Rädda Barnens Sverigeprogram.
I sitt inledande anförande under veckans partiledardebatt identifierade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) två viktiga samhällsproblem som regeringen vill fortsätta att agera mot under 2011. Våldets utbredning i det svenska samhället är ett av dessa problem.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 04:44

Barn offer för klimatförändringarna

Torka, översvämningar och andra extrema väderfenomen i spåren av klimatförändringar drabbar barn väldigt hårt, visar en ny rapport från FN:s barnfond Unicef.Klimatproblemen leder bland annat till matbrist och ökar risken för spridning av sjukdomar som malaria och diarré.Närmare 530 miljoner barn bor i områden där kraftiga översvämningar är väldigt vanliga.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 04:44

Barn offer för klimatförändringarna

Torka, översvämningar och andra extrema väderfenomen i spåren av klimatförändringar drabbar barn väldigt hårt, visar en ny rapport från FN:s barnfond Unicef.Klimatproblemen leder bland annat till matbrist och ökar risken för spridning av sjukdomar som malaria och diarré.Närmare 530 miljoner barn bor i områden där kraftiga översvämningar är väldigt vanliga.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Högt tryck med Sean Banan på scen

På Barnens festival var det konsertstämning när en fulladdad Sean Banan fick publiken att skaka rumpa och dansa sig svettig i solgasset. .

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Trafik: ko orsakade trafikstörningar på E22

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Meijer och Young och visade vägen - nytt banrekord

Att hitta ny swimrun-partner är en sport i sig. Att ta sig runt 22 kilometer i vatten och på land är en annan. Kenny Meijer och Johanna Froode vet hur man lyckas med både och.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kändisdesign i ny butik

Butiken fylldes snabbt och en uppsättning muggar var slutsålda redan efter femton minuter. Emily Palander som redan driver Salong Vacker tror på sin butik – med kända inredningsmärken..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Gamla ting får sitt pris

En ful fisk. Porslin från Kina och ett hänglås, det var några av dem par ting publiken hade med sig när de fick möjlighet att träffa antikexperten Peder Lamm..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Lokalt kafé hyr ut – gick inte att driva helt själv

Det är inte helt lätt att driva ett kafé helt själv. Nu kommer Café Kapellet att hyras till nya hyresgäster. .

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Konditori med syriska specialiteter har öppnat i stan

Nytt konditori har öppnat i Karlskrona. Fokus ligger på syriska specialiteter, men även en hel del tårtor och bröd..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Akutsjukvård eller byråkrati?

Med obegriplighetens envishet har stängningen av akuten i Karlshamn försvarats av landstingets (nu region Blekinge) tidigare makthavare - och en återöppning förhindrats. Vallöften sveks, och Socialstyrelsen åberopades felaktigt som skäl till stängningen, vilken sedan har drabbat invånarna i hela västra Blekinge och försvårat tillgängligheten till snabb och effektiv vård. .

Blekinge Läns tidning - 7 timmar sedan

De ska bygga skola i Colombia – firar Colombias nationaldag

En skola i Karlskronas namn ska byggas i Colombias regnskog. Under fredagen firas Colombias nationaldag i Hoglands park samtidigt som man samlar in pengar för byggandet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.