Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 18 July, 23:20

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 05:00

Ta hand om dina äldreÄr det verkligen rimligt att kräva att staten ska stå för umgänge med ens föräldrar? Så är det inte i andra europeiska länder, exempelvis Italien och Tyskland..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Italien, Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta handom dina , äldre
YLE - 08 jun 15 kl. 04:45

Äldreomsorgen: Det offentliga och privata bör gå hand i hand

En åratal lång läkarbrist och ett veritabelt ambulansrally av äldre. Här några orsaker till varför Vasa gick in för samarbete med en privat aktör gällande läkartjänster i stadens äldreomsorg, särskilt på serviceboenden. Chefen för hem- och anstaltvården i Vasa Matti Paloneva berättar hur staden ändrade kursen i äldreomsrogen.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

News55 - 22 aug 17 kl. 16:43

Få svenskar vill vårda sina anhöriga äldre

I takt med att sjukhusplatserna minskar och att hemtjänsten är under press ställs allt högre krav på anhöriga när det kommer till vård av äldre släktingar. Trots det är svenskarna de som internationellt ställer sig mest negativa till att ta hand om sina äldre, det skriver SvD. Av enkätundersökningen Eurobarometern från 2011 framkommer stora skillnader mellan de europeiska länderna när det kommer till vem man tycker ska ha det yttersta ansvaret för att se till att ens åldrande ensamstående förälder klarar sig.

News55 - 17 aug 15 kl. 10:04

Äldre bättre på att ta hand om sin hälsa än yngre

Undersökningen visar att yngre generellt är sämre på att ta hand om sin hälsa än äldre. De yngre som tar hand om sin hälsa gör det nämligen med fokus på att må bra i dag med mindre tanke på hur hälsan ska se ut i framtiden. – Det är positivt att så många svenskar tar hand om sin hälsa – men det är viktigt, inte minst för unga, att inte bara tänka just nu utan också fundera på hur de kan leva idag för att förebygga sjukdomar och andra besvär på ålderns höst, säger Johan Brun, medicinsk direktör på Pfizer.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 06:37

S-politik missgynnar både unga och äldre

Foto: Pernilla Wahlman / TT
Jobb och pensioner går hand i hand. Om Socialdemokraterna höjer arbetsgivaravgiften för unga blir det svårare att anställa. Färre i sysselsättning ger sämre pensioner, skriver sju M-politiker.

YLE - 02 feb 17 kl. 09:06

Varierande väntetider inom serviceboendet för äldre i Österbotten

En serviceboendeplats för en äldre person inom tre månader, det är målsättningen i Österbotten. De flesta kommuner lyckas med målsättningen men i Kristinestad och Jakobstadsregionen överskrids de här tiderna rejält. De nationella målsättningarna strävar samtidigt till att minska antalet dyra institutionsplatser och i stället borde det satsas på hemvård av olika slag för att hålla kostnaderna för äldreomsorgen nere.

News55 - 28 aug 17 kl. 14:08

Äldre motvilliga till att ta emot hjälp från sina barn

I första hand vill äldre som behöver långvarig vård antingen få hjälp i det egna hemmet eller komma till ett äldreboende. I andra hand vill de att partnern ska ställa upp. Det framkommer i Socialstyrelsens stora studie från 2005, skriver SvD.

YLE - 12 mar 17 kl. 20:00

Vård- och landskapsreformen: "Kommunen tar hand om förebyggande vården med långa tänder"

Vi har vant oss vid att kommunen finns med i familjens liv från vaggan till graven vad gäller social- och hälsovården. Landskapsreformen ändrar radikalt på det. Från och med år 2019 återstår bara den förebyggande vården i kommunens regi.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 07:00

Stort intresse för skönhet på äldre dar

ystad När SPF Ystad arrangerade sminkkurs för sina medlemmar drog det fullt hus. ERWP.fif(0)Intresset för hudvård och smink kryper allt upp i åldrarna.

YLE - 25 okt 15 kl. 09:37

Hur kan man spara när de äldre bara blir fler?

Beskedet om att Bädden på Malmska i Jakobstad stängs rör upp känslor. De äldre är fler än någonsin och det finns inga lediga vårdplatser. Ändå ska ytterligare 30 platser försvinna.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

TV: Karnevalsyra på festivalen

Över tjugo akter och 400 deltagare strömmade genom Karlshamns gator. Årets festivalparad drog till med festivalyra under andra dagen av Östersjöfestivalen 2019..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Moped och bil körde ihop i korsning

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Nostalgins två ansikten

Det förflutna, vilken lurig liten djävel. Det är något med semestertider som får mig att minnas och längta tillbaka. Enligt psykologerna finns det två typer av nostalgi, en positiv och en negativ — det gäller att ägna sig åt rätt sort.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kaffekalas på Stora torget

Cappuccino, espresso, kaffe latte, snabbkaffe, kokkaffe eller varför inte en helt vanlig bryggkaffe? Kaffet i alla dess former är populärare än någonsin och svenskarna är ett av de folk som dricker mest kaffe i världen..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Dubbla jubilarer när BLT bjöd sommarkollo på tårta

BLT firar 150 år och passade på att uppmärksamma en annan jubilar i länet. Det är Säljö barnkoloni som firar 70 år. Sommarlägret har blivit en veritabel institution och familjer köar för att få en plats för sina barn.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Här görs ett lyft för padeln

Den populära bollsporten padeltennis har kommit för att stanna - och nu är trenden att den flyttar inomhus för att entusiasterna ska kunna hålla igång året runt. På torsdagen gjordes ett lyft för att förse Olofströmsborna med möjligheten att sporta på hemmaplan..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Hon svarade för dagens prestation i lag-SM

Den första halvan av lag-SM i golf för damer, som spelas på Barsebäck Golf & Country Club, har avverkats. Sölvesborgs GK är med och svingar i toppen, inte minst Emma Nilsson som visar fin form. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Stulen björn har fått ersättare

Sjöbjörnen som stals från platsen där den varnar båtar för grunt vatten har blivit ersatt med en helt ny björn..

Blekinge Läns tidning - 7 timmar sedan

Stoppad av gränspolisen – begärs häktad

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

I väntan på Gyllene Tider

I 48 timmar har han väntat i Brunnsparken inför Gyllene Tider på fredag. Och när sommaren är slut har han varit i publikhavet på 30 konserter. – Väntan är alltid värd, säger Per Gessle-fanet Daniel Winde.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.