YLE > Finland

Monday, 22 July, 10:47

YLE - 11 jul 19 kl. 04:37

Enkät: Två av fem finländare har ändrat matvanor och resor av omsorg för klimatet - de som handlar miljövänligt känner sig lyckligareFyra femtedelar av finländarna anser att man som privatperson bäst kan bekämpa klimatförändringen genom att ändra sina levnadsvanor. Två av fem har ändrat sina matvanor och sitt resande under de senaste åren, visar en enkät från Sitra..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sitra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkät, Tvåav , fem, finländarehar , ändrat, matvanoroch , resor av omsorg för klimatet de som handlar miljövänligt känner sig lyckligare
YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Enkät visar: Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionen Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta knappt 30-tusen européer ta ställning till olika påståenden.

YLE - 16 aug 17 kl. 08:02

Fem euro vanligaste veckopengen för lågstadiebarn – finländare belönar skolframgång oftare än andra nordbor

Tre av fyra finländska barn får vecko- eller månadspeng av sina föräldrar. För lågstadiebarn är den vanligaste veckopengssumman fem euro medan högstadiebarn för det mesta får 9-15 euro. Finländska föräldrar belönar dessutom skolframgång oftare än föräldrar i andra nordiska länder.

YLE - 12 apr 17 kl. 12:21

Vi finländare gillar våra grannar - bara ibland råkar vi i gräl med dem

Vi finländare är av två slag när det gäller kontakten till våra närmaste grannar - vissa träffar gärna sina grannar och vissa vill på sin höjd hälsa på dem. Det visar den undersökning som Kiinteistömaailma låtit göra. Drygt hälften (53%) håller sig underrättade om hur det står till med grannen; oftast stannar man för en pratstund på gården eller i trappuppgången.

YLE - 13 jul 17 kl. 09:31

Allt fler finländare sparar eller placerar

Det har blivit allt populärare att spara eller placera. Det framgår av en enkät som branschorganisationen Finans Finland låtit göra. Till exempel har bruket av placeringsfonder ökat på två år med fem procentenheter till 28 procent.

YLE - 05 mar 13 kl. 08:33

Finländare räds rattfyllerister men inte polisen

Finländare som rör sig i trafiken är mest rädda för rattfyllerister, visar en undersökning som Trafikskyddet låtit göra. Polisen är det väldigt få som är rädda för, visar undersökningen vidare. Enligt undersökningen är folk mest rädda för att möta rattfyllerister i trafiken.

YLE - 27 jul 16 kl. 13:26

Enkät: Finländare förstår inte varandra

Finländare förstår inte varandra. Mest problem har vi att förstå vår partner och våra släktingar. Var tredje har dessutom regelbundet svårt att förstå sin chef.

YLE - 15 jan 15 kl. 07:43

Finländare överskattar fattigdomen i världen

Finländarna tror att fattigdomen i världen är större än vad den i verkligheten är. Det visar en enkät som Taloustutkimus har utfört för Utrikesministeriet. Tre finländare av fyra tror att fattigdomen i världen har ökat sedan 1990.

YLE - 26 sep 13 kl. 11:04

Få finländare bokför sina utgifter

62 procent av finländarna uppger att de följer med sitt egna pengaflöde främst genom att ögna igenom kontoutdrag och via nätbanken. Det här framkommer i en enkät som beställts av Danske Bank. 64 procent uppger att de har noggrann koll på sina boendekostnader men till exempel matutgifter, kläduppköp och hälsovårdsutgifter har man inte lika mycket koll på.

YLE - 11 jul 15 kl. 09:47

Finländare mest kritiska till Grekland

Enligt YouGovs enkät motsätter sig 74 procent av finländarna att Greklands skulder efterskänks. Ungefär lika många finländare anklagar Greklands nuvarande och förra regering för landets problem. Lite överraskande nog förhåller sig finländare mer kritiska till Grekland än tyskarna.

YLE - 03 aug 17 kl. 20:51

Finländare fördömer rattsurfning – några sekunder av ouppmärksamhet kan leda till allvarliga olyckor

Skolorna börjar så småningom fyllas med nya och gamla elever och Trafikskyddet påminner nu om att bilförare ska låta bli att använda telefonen då de kör. Rattsurfning fördöms av många finländare, men lockelserna är svåra att motstå, enligt Trafikskyddet. Att skicka textmeddelande eller använda sociala medier samtidigt som man kör bil ses som en mycket allvarlig trafikförseelse av över hälften (54 procent) av de personer som svarat på Trafikskyddets enkät.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Tryckande hetta och tropiska nätter - temperaturerna kan stiga till över 30 grader i slutet av veckan

I slutet av veckan kan dygnets medeltemperatur ligga på 24 grader, vilket betyder att hettan kommer att vara väldigt tryckande. Varningar för värmebölja har utfärdats på olika ställen i landet under veckan..

YLE - 2 timmar sedan

Rökbastu brann i Snappertuna

Den nio kvadratmeter stora bastun stod i ljusan låga då räddningsverket anlände och en del av terrängen omkring hade fattat eld..

YLE - 4 timmar sedan

Hangöbiblioteket lockar med konserter och vinterträdgård - stort antal besökare under jubileumsåret

I september firar Hangös stadsbiblioteks byggnad 30 år. Med flera tusentals besök varje månad är Hangöborna fortfarande trogna kunder..

YLE - 5 timmar sedan

Fotgängarens risker ökar efter första november då 15-åringarna får börja köra lätta bilar - det säger både polisen och trafiklärare

Även stadsborna funderar på riskerna och tycker att 15-åringar nog är för unga för att få köra med en lätt bil. Samtidigt kan det här på ett sätt vara mer ekonomiskt och ekologiskt än mopedbilarna..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Hankenstudier ger högst lön, ökad risk för fotgängare då 15-åringar kör lätta bilar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 5 timmar sedan

HS: Börsbolagsbossar tjänar 48 gånger mer än en vanlig löntagare

De stora börsbolagens verkställande direktörer tjänade i fjol 48 gånger mer än en vanlig löntagare. Det visar en granskning av Helsingin Sanomat..

YLE - 6 timmar sedan

Hankenstudier ger den högsta lönen, också Arcada med i toppen - här ska du studera om du vill ha jobb och en bra lön

De som tagit examen vid Hanken eller Metropolia har de högsta lönerna. Men situationen ändras då man beaktar att olika högskolor tar emot studerande med mycket olika bakgrund. Otto Leppänens undersökning ger en fingervisning om vilka studieinriktningar som ger klirr i kassan..

YLE - 14 timmar sedan

Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikter

Åts det kräftor i ditt barndomshem eller inte? Det kan vara avgörande med tanke de traditioner du för vidare. Kräftfiskare och -handlare laddar upp inför en utlovad god säsong.

YLE - 19 timmar sedan

"Mamma, jag dog precis" - Theo Ekholms hjärta stannade plötsligt en sommarkväll för några år sedan

Skötaren skrek “irti”. Theo Ekholms förskräckta mamma stod utanför ambulansen. Han hade fått en hjärtinfarkt men räddningspersonalen lyckades återuppliva honom..

YLE - 19 timmar sedan

Kulturhistoriskt pianomaraton på Korpo gård

En konsertserie med Sibelius kompletta pianoproduktion och hyllning till 150-årsjubilaren Armas Järnefelt vid den 18:onde Korpofestivalen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.