SR > Vetenskap

Wednesday, 17 July, 05:30

SR - 11 jul 19 kl. 04:00

Grekisk skalle kan flytta Homo sapiens europeiska historia bakåt i tidenEn 200 000 år gammal människoskalle kan vara ett tecken på att den moderna människan, Homo sapiens, fanns i Europa mycket tidigare än vi hittills trott..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Homo, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grekisk, skallekan , flytta, Homo, sapiens, europeiska, historia, bakåt, i tiden
Expressen - 16 jan 19 kl. 09:31

Hammarby-stjärnan: ”Då får jag en skalle”

GÄVLE/STOCKHOLM. I dag inleddes rättegången mot Smajl Suljevic som står åtalad för misshandel. Den dåvarande Dalkurdspelaren skallade Hammarbys Imad Khalili blodig efter en match i augusti 2018.

BT - 10 nov 11 kl. 13:37

Papademos ny grekisk premiärminister

Lucas Papademos tar över som ny grekisk premiärministerposten, rapporterar presidentens kansli.
Den nya regeringen kommer att sväras in i morgon klockan 13.
Ett blocköverskridande möte mellan ledande grekiska partiledare om en övergångsregering inleddes i morse hos Greklands president Karolos Papoulias.

BT - 03 dec 14 kl. 19:03

Abstrakta tankar hos Homo erectus?

Den primitiva människoarten Homo erectus kanske hade förmåga till abstrakt tänkande, långt innan vår egen art såg dagens ljus. Det hävdar forskare som upptäckt geometriska ristningar i musselskal från Java.Skalen, som av allt att döma är rester efter måltider, har en ålder på cirka en halv miljon år enligt de kemiska dateringarna.

BT - 24 mar 13 kl. 13:41

Homoäktenskap känsligt i USA

Kan delstaten Kalifornien verkligen förbjuda homoäktenskap? Och hur långt sträcker sig grundlagens skydd av homosexuella par? De känsliga frågorna tas upp av Högsta domstolen i USA på tisdag.

Kristianstadsbladet - 21 jan 12 kl. 09:45

"Jag ska flytta till Grekland"

Foto: Tommy Svensson
Svenska klubbar som Halmstad och Mjällby behöver inte göra sig besvär.
Ovesholmskillen Mikael Nilsson, 33, är sedan 2009 proffs i danska Bröndby. Men till sommaren går kontraktet ut ?

YLE - 27 mar 13 kl. 10:45

Vikström: Kyrkan väntar på riksdagens beslut om homoäktenskap

Spela upp klipp på Arenan
Kyrkan ska inte försöka diktera lagstiftning, utan nu vänta på hur riksdagen behandlar frågan om homoäktenskap, säger biskop Björn Vikström. Vikström säger att frågan om homoäktenskap är svår både för politiker och för kyrka, den delar både politikerna, kyrkan och kyrkorna. Men kyrkan ska inte diktera hur jämställdheten ska förverkligas i lagstiftningen utan i stället delta i värdedebatten och hävda alla människors lika värde.

YLE - 17 feb 17 kl. 09:17

Riksdagen röstar om att riva upp lag om homoäktenskap

Riksdagen röstar i dag ännu en gång om ett könsneutralt äktenskap. Redan tidigare hade riksdagen beslutat att tillåta homoäktenskap, men ett medborgarinitiativ krävde att lagen som skulle träda i kraft den 1 mars rivs upp. Riksdagens lagutskott ville inte riva upp den redan beslutade lagstiftningen, det vill säga utskottet förordade att medborgarinitiativet om att äktenskap bara ska gälla par som består av en man och en kvinna förkastas.

Kristianstadsbladet - 23 mar 11 kl. 06:30

Movits!: Ut ur min skalle

Jag gillar fortfarande "Äppelknyckarjazz", dels för det snärtiga tilltalet och för att Movits! knöt ?
Dels för lekfullheten och den totala nonchalansen mot att följa några utstakade musikvägar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här bryter han domarens näsa – med en dansk skalle

Det händer rätt ofta att fotbollsdomare får utstå oproportionellt med hat, till och med våld, av spelare eller supportrar. Bara för några få månader sedan hittades en assisterande domare död efter bråk med supportrar i Ghana.Den här gången överlevde domaren – dock med en bruten näsa.

Politikerbloggen - 15 feb 11 kl. 10:37

ÅRETS HOMO/BI Elisabeth Ohlson Wallin hyllades på galan

ÅRETS HOMO/BI. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, aktuell med den omtalade utställningen Jerusalem, utsågs till Årets homo/bi vid QX gaygala på Cirkus. EU-minister Birgitta Ohlsson blev Årets hetero.

Fler nyheter från SR

SR - 23 timmar sedan

Matematikkändis uppmärksammas i England

Matematikern och kod-brytaren Alan Turing, som kallats för den artificiella intelligensens fader, kommer pryda en brittiska sedlar framöver. Det berättade Bank of England i veckan..

SR - 19 timmar sedan

Robotarna som liknar oss

Humanoida robotar har länge fascinerat oss människor. Inte minst i populärkulturen med filmer som Terminator och Blade Runner. En ny utställning djupdyker i det som – nästan – är mänskligt..

SR - 21 timmar sedan

Glupsk fladdermus svalde fågel

För några år sedan upptäcktes fjäderrester i spillningen från en fladdermus i familjen läderlappar..

SR - 23 timmar sedan

Så kan sköldar av kiselgel värma upp Mars

Ett amerikansk-brittiskt forskarteam lanserar en lite udda idé som går ut på att sätta upp sköldar av kiselgel för att skapa en växthuseffekt i vissa områden av Mars. Syftet är att höja temperaturen på den karga planeten..

SR - Igår: 06:40

Nu ska den akustiska gåtan rätas ut

Hur lät det i Stonehenge? Det har forskare försökt ta reda på – med hjälp av en minimodell av det berömda byggnadsverket..

SR - Igår: 06:24

Liten blomma med stor betydelse för andra djur och växter

För 100 år sedan täcktes stora områden i sydvästra Sverige av ljunghedar. Men i dag återstår det bara några få procent av den ursprungliga arealen..

SR - Igår: 06:23

Oroande om epilepsiläkemedel och självmord

Läkemedel som ursprungligen var tänkta för epilepsi, men nu används mot smärta och ångest, tycks öka risken för allvarliga biverkningar hos unga..

SR - I förrgår: 00:05

Så tog vi oss till månen

Den 16 juli 1969 sköts Apollo 11 upp för att landsätta de första människorna på månen. Fyra dagar senare, den 20 juli, skedde landningen..

SR - 12 jul 19 kl. 07:30

Viskande valar gömmer sig i bränningar

Autraliensiska valar har hittat udda sätt att undkomma glupska späckhuggare..

SR - 12 jul 19 kl. 09:34

Föräldrastöd kan ge effekt vid barnfetma

När föräldrar till förskolebarn med fetma ges extra stöd får barnen en bättre viktutveckling. Det visar en studie från Karolinska Institutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.