YLE > Finland

Monday, 22 July, 10:28

YLE - 11 jul 19 kl. 04:20

Även vuxna utsätts för gromning i syfte att utnyttjas sexuellt: "Problemet långt större än vi tror", säger expert på BefolkningsförbundetDet är inte enbart barn som utsätts för gromning, det händer även vuxna. Förövaren etablerar då en känslomässig kontakt med det utsedda offret med avsikt att senare utnyttja personen sexuellt. Ofta är förövaren i någon slags maktposition vilket gör att offret har svårt att dra sig ur..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Befolkningsförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Även, vuxna, utsättsför , gromningi , syfteatt , utnyttjas, sexuellt Problemet långt större än vi tror säger expert på Befolkningsförbundet
Nyheter 24 - 17 jul 17 kl. 10:28

Så utsätts svenska barn för rasism inom fotbollen

Det är Göteborgs-Posten som ringt runt till fotbollsklubbar med barnlag i Göteborg. Samtliga klubbar ligger i områden där en stor del av de boende invandrat till Sverige, eller har föräldrar med invandrarbakgrund.
Tränare fick svara på om det är vanligt med rasistiska kränkningar inom fotbollen – och resultatet är förkrossande.

News55 - 31 mar 16 kl. 10:39

Tusentals äldre kvinnor utsätts för våld varje år

Tusentals äldre kvinnor utsätts för våld i nära relationer varje år, ofta utövat av en partner. I en ny forsknings- och kunskapsöversikt, framtagen av Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) och som förra veckan presenterades på ett seminarium vid riksdagen, beskrivs brister i kunskapen om våld mot äldre kvinnor.       LÄS MER: Misstänkt slagsmål på äldreboende – 93-åring till sjukhus – Många kan bli förvånade över hur många äldre kvinnor det är som utsätts för våld, berättar Madelene Sundström, utredare vid NCK.

YLE - 09 dec 15 kl. 07:49

Nästan var fjärde lärare i Esbo utsätts för våld

Nästan var fjärde anställd vid daghem och skolor i Esbo har upplevt våld riktat mot dem av kunder och klienter. Resurserna är generellt bra men samarbetet med specialsjukvården haltar. Resultatet i Kommun10-undersökningen som mäter kvaliteten i arbetslivet visar att 22,6 procent av de anställda inom de svenska bildningstjänsterna i Esbo ifjol upplevde våld riktat mot dem.

Sydsvenskan - 28 nov 14 kl. 11:44

Vi döva utsätts för strukturell diskriminering dagligen

Voff, voff!
Det var en gång en grupp jyckar som levde i Hundborg. Dessa jyckar hade haft det lite tufft på arbetsmarknaden, varit lite utanför och så, på grund av de renrasiga hundarnas attityd och inbillning.

YLE - 14 sep 17 kl. 06:41

Allt fler i Esbo och Helsingfors utsätts för trafikbuller - kan orsaka skador i längden

Kring en fjärdedel av invånarna i Helsingfors utsätts för väg- och gatutrafikbuller. Ungefär en femtedel av alla Esbobor är bosatta i en bullerzon. Trafikbuller är farligt eftersom det i längden kan orsaka hörselproblem och stress.

Supermiljöbloggen - 08 mar 16 kl. 08:57

Kristina Yngwe (C): ”Kvinnor utsätts i större utsträckning för kemikalier”

Det är dags att konsumentprodukter för kvinnor och kemikalieinnehållet i prioriteras högre och diskuteras mer, skriver Kristina Yngwe, miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet. De flesta kvinnor inleder nog sin dag med att öppna badrumsskåpet och använda en eller ett flertal produkter. Sammantaget använder genomsnittskvinnan tolv olika produkter – varje dag.

SVT Debatt - 27 jun 13 kl. 09:29

Fler borde anmäla när de utsätts för hatbrott

HATBROTT Drygt 5 500 polisanmälningar förra året gällde olika typer av hatbrott, visar statistik som Brå släpper idag. Men utsattheten för hatbrott är mer omfattande än vad polisanmälningarna visar. Uppskattningsvis 86 000 personer utsattes för främlingsfientliga hatbrott år 2011.

SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 09:05

Tusentals Växjöbor utsätts för högt buller

Tusentals personer i Växjö utsätts för buller som överstiger gränsvärdena.
Nu lovar kommunen att satsa på bullerdämpande åtgärder.
– Bullret ska tas på allvar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiets Mehmat Kaplan utsätts för hot, hat och rasism

Mehmet Kaplan (MP) är Sveriges bostadsminister. Han utsätts för hot, hat och rasism.
Han har suttit i riksdagen i åtta år men när han blev stadsråd brakade det loss ordentligt berättar han själv i en intervju med Aftonbladet.

YLE - 20 aug 14 kl. 19:50

Många unga utsätts för sexuella trakasserier

Var tredje flicka har upplevt någon typ av sexuella trakasserier och bland pojkarna är det nästan var fjärde. Det visar en undersökning som Polisyrkeshögskolan har gjort bland 15-åringar. Tre femtonåriga pojkar som vi pratat med säger att de inte har utsatts för eller hört om någon grövre typ av sexuella trakasserier.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Rökbastu brann i Snappertuna

Den nio kvadratmeter stora bastun stod i ljusan låga då räddningsverket anlände och en del av terrängen omkring hade fattat eld..

YLE - 4 timmar sedan

Hangöbiblioteket lockar med konserter och vinterträdgård - stort antal besökare under jubileumsåret

I september firar Hangös stadsbiblioteks byggnad 30 år. Med flera tusentals besök varje månad är Hangöborna fortfarande trogna kunder..

YLE - 4 timmar sedan

Fotgängarens risker ökar efter första november då 15-åringarna får börja köra lätta bilar - det säger både polisen och trafiklärare

Även stadsborna funderar på riskerna och tycker att 15-åringar nog är för unga för att få köra med en lätt bil. Samtidigt kan det här på ett sätt vara mer ekonomiskt och ekologiskt än mopedbilarna..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Hankenstudier ger högst lön, ökad risk för fotgängare då 15-åringar kör lätta bilar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 4 timmar sedan

HS: Börsbolagsbossar tjänar 48 gånger mer än en vanlig löntagare

De stora börsbolagens verkställande direktörer tjänade i fjol 48 gånger mer än en vanlig löntagare. Det visar en granskning av Helsingin Sanomat..

YLE - 5 timmar sedan

Hankenstudier ger den högsta lönen, också Arcada med i toppen - här ska du studera om du vill ha jobb och en bra lön

De som tagit examen vid Hanken eller Metropolia har de högsta lönerna. Men situationen ändras då man beaktar att olika högskolor tar emot studerande med mycket olika bakgrund. Otto Leppänens undersökning ger en fingervisning om vilka studieinriktningar som ger klirr i kassan..

YLE - 13 timmar sedan

Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikter

Åts det kräftor i ditt barndomshem eller inte? Det kan vara avgörande med tanke de traditioner du för vidare. Kräftfiskare och -handlare laddar upp inför en utlovad god säsong.

YLE - 18 timmar sedan

"Mamma, jag dog precis" - Theo Ekholms hjärta stannade plötsligt en sommarkväll för några år sedan

Skötaren skrek “irti”. Theo Ekholms förskräckta mamma stod utanför ambulansen. Han hade fått en hjärtinfarkt men räddningspersonalen lyckades återuppliva honom..

YLE - 19 timmar sedan

Kulturhistoriskt pianomaraton på Korpo gård

En konsertserie med Sibelius kompletta pianoproduktion och hyllning till 150-årsjubilaren Armas Järnefelt vid den 18:onde Korpofestivalen..

YLE - 19 timmar sedan

Pernåbon Catharina Rosenschöld studerar örtterapi: "Kamomill ger mammas kramar när man behöver dem"

Kirskål och maskros ger smak i salladen, älgört kan hjälpa mot huvudvärk och kamomillte lugnar innan läggdags. Pernåbon Catharina Rosenschöld har koll på vilka örter som gör vad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.