SR > Nyheter

Wednesday, 17 July, 22:32

SR - 11 jul 19 kl. 04:00

Mer tillgänglig kollektivtrafik i storstädernaSkillnaderna i landet är stora i hur anpassad kollektivtrafiken är för personer med funktionsnedsättningar. I landsbygdsregioner saknas det resurser för att arbeta med frågan, enligt en kartläggning från myndigheten Trafikanalys..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trafikanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, tillgänglig, kollektivtrafiki , storstäderna
Cornucopia - 30 jun 17 kl. 10:39

Riksbanken: Högst skuldkvot i storstäderna

Riksbanken har levererat för skattepengarna och gjort en enorm infodump kring bostadslånen i landets alla kommuner 2010 - 2016. En av slutsatserna är föga överraskande att skuldkvoten är som högst i storstäderna. Allra högst är den i gräddhyllan Danderyd, trots att lönerna där är bland de högsta i landet.

Cornucopia - 14 aug 15 kl. 08:00

Våldsdebatten: Storstäderna är tryggast med minst risk för våld

Även om våldet i våra storstäder ofta hamnar i nyheterna, så är i själva verket just våra storstäder och deras förortskommuner de tryggaste platserna att bo i landet. SCB:s och BRÅ:s statistik visar tydligt att det är större risk att utsättas för våld om man bor i en mellanstor stad eller dess förorter än i våra tre storstäder.

Av Sveriges befolkning bodde 3 314 358 personer, eller drygt en tredjedel, i de 41 kommuner som utgör  kommungrupperna SKL1 och SKL2, dvs de tre storstadskommunerna och deras 38 förortskommuner år 2013.

Cornucopia - 05 okt 16 kl. 12:30

Urbaniseringsmyten: Inflyttning till storstäderna driver inte "bostadsbristen"

Diverse okunniga brukar yra om att ett antal busslaster flyttar in till storstäder som Stockholm varje dag och hävdar att detta driver priserna i bostadsbubblan. Men statistiken är tydlig - fler flyttar från Stockholm än som flyttar in och det samma gäller Göteborg och Malmö. I själva verket byggs det mer bostäder i våra storstäder än inrikes flyttningsnetto ("flyttningsöverskott").

SmålandsPosten - 17 mar 14 kl. 06:30

Unga har en framtid utanför storstäderna

För Centerpartiet är det en självklarhet att unga ska kunna jobba oavsett var i Sverige de bor och det borde vara alla politikers ambition. Det är därför det är en självklarhet att förbättra förutsättningarna att anställa unga och att prata jobb och entreprenörskap redan i skolan.
Härom veckan sändes Rakt på med Mats Knutsson i SVT där Arbetsförmedlingens generaldirektör Clas Olsson och nationalekonomen Magnus Henreksson intervjuades om bl.

P3 - 12 jun 15 kl. 19:00

Bostadspriserna ökar men inte bara i storstäderna

Priserna på bostäder fortsätter att stiga i Sverige, senaste året har det ökat med 13 procent på bostadsrätter i hela Sverige. Men de höjda priserna syns också allt mer utanför storstäderna..

DI - 22 mar 18 kl. 17:05

Rusning efter supermiljöbilar i storstäderna

Nyregistreringen av så kallade supermiljöbilar forsätter att öka – och det är i storstäderna suget är störst.  Under januari och februari var mer än var tionde nyregistrerad bil i Stockholms län en supermiljöbil..

Supermiljöbloggen - 12 dec 14 kl. 11:25

Nu byggs kontorsväxthuset som ska förse storstäderna med mat

Möt the mighty Plantagon. Det är ett 60 meter högt kontorsväxthus som är på väg att byggas i Linköping. De yttre delarna av byggnaden ska bestå av växthus, medan det är ett vanligt kontorslandskap bakom fasaden.

HBL - 16 okt 14 kl. 07:01

HS: Kostnaderna för utkomststöd ökar i storstäderna

Kostnaderna för utkomststöd har ökat enormt i de stora städerna under de senaste åren, skriver Helsingin Sanomat. De sex största städernas utgifter för utkomststödet har ökat med 52,5 procent per invånare under 2008–2013.I Helsingfors och Vanda har utgifterna ökat med drygt 60 procent och i Esbo med över 70 procent.

Trelleborgs Allehanda - 20 maj 14 kl. 14:43

EU:s kulturstöd går till storstäderna

Efter närmare 20 år i EU börjar svenska kulturskapare nu ta för sig av EU:s kulturstöd. Men de regionala skillnaderna är stora. Mindre än 20 procent av kulturprogrammets pengar når utanför storstadslänen.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 14:43

EU:s kulturstöd går till storstäderna

Efter närmare 20 år i EU börjar svenska kulturskapare nu ta för sig av EU:s kulturstöd. Men de regionala skillnaderna är stora. Mindre än 20 procent av kulturprogrammets pengar når utanför storstadslänen.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

God svensk beredskap för att behandla ebola

Sverige har en god beredskap för att behandla ebola. Just nu byggs möjligheterna att behandla patienter ut på ytterligare ett ställe i Sverige..

SR - 1 timme sedan

Storbankerna faller på börsen

I dag presenterade Swedbank och Handelsbanken sina delårsresultat och båda visar upp en lägre vinst jämfört med motsvarande period i fjol..

SR - 2 timmar sedan

Tonfisk ska fångas och spåras utanför Västkusten

Forskare vill märka blåfenad tonfisk utanför Västkusten. Tanken är att ta reda på mer om hur tonfisken rör sig över världshaven för att lättare kunna skydda beståndet. Nu hänger allt på att Havs- och vattenmyndigheten säger ja..

SR - 2 timmar sedan

WHO: Ebolautbrottet i Kongo ett internationellt hälsohot

Nu meddelar WHO att de klassar utbrotten av ebola i Kongo-Kinshasa som ett internationell hälsohot..

SR - 3 timmar sedan

Ovanligt att gärningsmannen är okänd för offret

Tre personer sitter anhållna misstänkta för mord och grovt rån, efter att en 18-årig man knivskars till döds i samband med ett rån i Göteborg i natt. Enligt polisen var gärningspersonerna helt okända för offret, något som är ovanligt i Sverige..

SR - 4 timmar sedan

Konsumentverket: Säkerhetsbrister när hoppborgar används

I går skadades fyra barn efter att en hoppborg kollapsade på Kiviks marknad. Konsumentverket får återkommande anmälningar om bristande säkerhet på just hoppborgar..

SR - 4 timmar sedan

Nytt fall av ebola i Uganda oroar WHO

Ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda och nu ökar oron för att ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa ska sprida sig..

SR - 5 timmar sedan

Pajalagruvan ansöker om fördubblad produktion

Gruvbolaget Kaunis iron i Pajala vill investera uppåt en miljard kronor för att fördubbla produktionen och öka antalet anställda till närmare 600 personer..

SR - 5 timmar sedan

EU granskar Amazon – tros använda känslig data

EU-kommissionen misstänker att amerikanska Amazon bryter mot de europeiska konkurrensreglerna. Kommissionen inleder därför en formell granskning av bolagets arbetsmetoder..

SR - 6 timmar sedan

"El Chapo" döms till livstid

Den mexikanske drogkartelledaren Joaquín "El Chapo" Guzmán döms av en federal domstol i New York till livstids fängelse plus 30 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.