SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 24 July, 04:16

SmålandsPosten - 11 jul 19 kl. 04:00

Banka ihjäl huggormenOrmens ställning i människans världsbild är överlag inte till den stackarens fördel. I ett avseende är den faktiskt positiv i det att ormen i mytologin ibland tillägnas ställning som symbol för livsförnyelse. Det är ju rätt smickrande. Det är ormens förmåga att ömsa skinn som representerar återfödelse..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Banka, ihjäl, huggormen
YLE - 08 jul 12 kl. 06:40

HS: Få vill fridlysa huggormen

Nästan 60 procent av finländarna tycker att det är bra att man får döda huggormar. Bara 17 procent tycker att huggormen borde fridlysas, visar en gallupundersökning som Helsingin Sanomat har låtit göra. Finland är det enda landet i Västeuropa där huggormen inte är fridlyst.

Skånskan - 29 dec 15 kl. 16:07

Kommunen vill snoka rätt på fler ormar

lund Kommunen vill förlänga projektet snoka efter snok. Naturvårdarna vill gärna veta mer om var djuren övervintrar och var de lägger ägg.
Försök ska också göras med anlagda äggläggningshögar i de områden där kommunen slåttrar.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vanskött världsarv

Vikingastaden Birka har varit på tapeten en del den senaste tiden. Tyvärr inte med några positiva förtecken, eftersom det beror på att ett antal personer som är verksamma där slagit larm om åverkan och eftersatt underhåll..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Britternas Bo Frank?

Boris Johnson är ingen renodlad populist, istället har han det som kännetecknar framgångsrika lokalpolitiker..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Flera fina insatser av Kronobergare

Flera av de Kronobergska orienterarna avancerade efter fina lopp på den andra etappen, men fortfarande saknas en etappseger i tävlingsklass..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Talangfulla Tilde sexa i ungdoms-OS

16-åriga Tingsrydstjejen Tilde Axelsson-Fröjdenlund som tävlar för IFK Växjö kom sexa på 3000 meter i ungdoms-OS som pågår i Azerbajdzjan..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

I väntans tider för butik

Matbutiken i Skruv har mer eller mindre varit stängd sen mitten av mars i år, då butiken gick i konkurs. Men nu under semestertiderna händer det saker inne i butiken. Kylar bärs bort, varor rensas ut och väggar målas om, men när butiken kan öppna vågar ingen säga.

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Konstverk växer fram i grönska

Den nya skulpturparken vid Forrerydladan bjuder uppmärksamma ögon på överraskningar. Här finns verk av ett femtontal olika konstnärer. Men med tiden kommer parken och antalet konstverk att växa..

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Modiga möten som knyter nya band

Fenomenet Chatty meals har spridit sig från Malmö till Småland. Veronica Grönte är först med att hålla samtalsträffar i Tingsryd och det senaste temat handlade om att gå utanför sin trygghetszon..

SmålandsPosten - 7 timmar sedan

Villainbrott: Slog till när familjen rest bort

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Från stång till kartong

Genom åren har fabriken i Alvesta vuxit och bytt ägare flera gånger. På 8 500 kvadratmeter jobbar idag 250 anställda med att tillverka bränsleinsprutningsdetaljer till motorer. – Här snackar vi precision på tusendels millimeter, platschefen Pernilla Wiman..

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Första paret ut i Älmhult

Den traditionella golfveckan i Älmhult har växt och rullar igång med ett nytillskott. Vi träffar premiärparen redan vid första tee (utslagsplats). På bra humör, så långt, inför första dagens trippelutmaning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.