SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 20 July, 13:26

SmålandsPosten - 11 jul 19 kl. 04:00

I Kinas tentaklerDe kinesiska investeringarna i Sverige har blivit allt större över tid och omfattade bara under första hälften av 2019 tio miljarder kronor. Det kinesiska ägandet varierar i storlek men är spritt över en mängd företag och branscher. Det sträcker sig från Tre till Volvo till North Pole, Europas största landbaserade vindkraftspark in spe där det statliga kärnkraftsbolaget CGN äger sjuttiofem procent..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kinas, Sverige, Tre, Volvo, North Pole, CGN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Kinas, tentakler
Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

Supermiljöbloggen - 07 aug 14 kl. 12:55

Kinas ambitiösa råvarujakt

I oktober förra året stod det klart att Kina passerat USA som världens största oljeimportör. Det beror dels på att USA:s oljekonsumtion minskat något de senaste fem åren, och Kinas har ökat med 40 procent. Samtidigt har USA ökat sin produktion, medan utvinningen i Kina växer mycket långsammare än efterfrågan.

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 00:05

"Bryt Kinas dominans"

Just nu håller Asia-Pacific Economic Cooperation, Apec, toppmöte i USA. Regionen sjuder av dispyter, och ledarna måste börja ta gemensamt ansvar för fred och utveckling, skriver Japans tidigare försvarsminister Yuriko Koike.
Trots att det är Kinas framväxt som stormakt och den obevekliga förskjutningen av ekonomisk makt till Asien som är vår tids viktigaste historiska händelser så har USA haft sitt fokus på annat håll.

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 13:42

Kinas gröna revolution

Startskottet på Kinas enorma satsningar inom grön energi kan sättas till mars 2011. Då antog landets politiker en ny ekonomisk femårsplan, som bland annat innebar satsningar om 3 000 miljarder kronor på förnybar energi. De ambitiösa målsättningarna innefattar att till 2015 minska landets koldioxidutsläpp med 40 procent jämfört med 2005 års nivåer, samt att till samma år minska kolets andel av elproduktionen från 70 till 63 procent Supermiljöbloggen presenterar del två i artikelserien Kina, energin och miljön.

YLE - 05 apr 17 kl. 08:29

Kinas president anländer till presidentens slott - se direkt!

Yle följer med Kinas president Xi Jinpings statsbesök direkt. Direktsändningen från presidentens mottagningsceremoni börjar på Yle Arenan ungefär klockan 9.25.

Sydsvenskan - 01 sep 11 kl. 06:30

Kinas egen väg

Arkivfoto: Ng Han Guan 2011
Kina är ett tillväxtparadis och ett miljöhelvete. Men att det också är ett fängelse för fria tankar hamnar märkligt nog i skymundan, skriver Kenneth Hermele som läst två nya böcker om landet.
Alla tal är stora i Kina: 1 350 miljoner människor, en oavbruten ekonomisk tillväxt på tio procent i årtionden, världens värsta förorenare som öppnar två nya kolkraftverk i veckan, världens värsta förtryckarsamhälle med tusentals avrättade och vitt spridd tortyr i fängelser och häkten.

VA - 15 apr 11 kl. 08:23

Kinas BNP ökade

15 april Kinas BNP ökade 9,7 procent under första kvartalet, jämfört med samma period 2010. Det rapporterar det nationella statistikkontoret NBS, enligt Bloomberg News. Analytiker hade väntat att BNP skulle öka med 9,4 procent under fjärde kvartalet, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Kristianstadsbladet - 31 mar 12 kl. 16:05

Kupprykten kapar Kinas mikrobloggar

Kinas stora mikrobloggar och andra webbplatser har delvis stängts ned efter vild ryktesspridning om en statskupp.
Västvärldens stora mikroblogg Twitter är sedan länge stoppad av Kinas "stora brandvägg" som censurerar internet. Och efter flera veckors ryktesspridning, centrerad kring det fallna politiska stjärnskottet Bo Xilai, drabbas nu även de kinesiska motsvarigheterna.

Opinionen.se - 20 jan 14 kl. 10:35

Kinas ekonomi växer långsammare


Den kinesiska ekonomin växte något långsammare under fjärde kvartalet i fjol. Kina planerar nu att genomföra viktiga reformer och ta itu med det offentligas skuldberg. Under 2013 växte ekonomin i Kina med 7,7 procent, något starkare än förväntningarna på 7,6 procent, vilket hade varit den lägsta nivån på 14 år.

BT - 20 jan 14 kl. 10:25

Kinas ekonomi växer långsammare

Den kinesiska ekonomin växte något långsammare under fjärde kvartalet i fjol. Kina planerar nu att genomföra viktiga reformer och ta itu med det offentligas skuldberg.Under 2013 växte ekonomin i Kina med 7,7 procent, något starkare än förväntningarna på 7,6 procent, vilket hade varit den lägsta nivån på 14 år.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Konjunktur: Länets företagare optimistiska trots vikande konjunktur

Trots vikande konjunktur har 85 procent av företagen i Kronobergs län ambitionen att växa, visar Almis tillväxtrapport..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Fortsatta störningar i tågtrafiken

Det är fortsatt stopp i tågtrafiken mellan Hör och Hässleholm enligt Trafikverket. Något som påverkar trafiken under lördagen och söndagen..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Trollkarlen förtrollade Tingsryd

För femte sommaren i rad bjöd trollkarlen Fredrik Karlsson på en magisk föreställning på Tingsryd Resort..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Stöld: Maskerade män stal paket som kompis beställt i felaktigt namn

Maskerade män krossade rutorna på en Icabutik på Dalbo och stal tre paket som en annan man beställt i ett felaktigt namn. Nu döms männen för stöld och anstiftan av stöld. .

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

”Jag var fyra timmar från döden”

Likblek, medvetslös och med svåra andningsproblem låg Jennie Lange på …badrumsgolvet när hennes mamma hittade henne. När hon kom till sjukhuset sade läkarna att om hon inte …hade fått hjälp hade hon varit död inom fyra timmar..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Tingsryd tappar i Solcellstoppen

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Ikea stänger USA-fabrik

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Öppet hus i blomsterparadiset

I Annika Olssons trädgård finns fyrahundra sorters rosor. Här, bland snirkliga grusgångar, gräsplättar och broar bjuder hon in allmänheten på söndag. Det blir sextonde året i rad som hon är med i kampanjen Öppen Trädgård som tidningen Land anordnar.

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

”Gå tillbaka till att vara medioker var inte lätt”

Simon Svensson levde sitt drömliv. Han var proffs i datorspelet Heroes of the storm och tjänade stora pengar. Helt plötsligt lades spelets proffsliga ned och nu är hans framtid oviss..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Vera Vitali om sin uppväxt

Vera Vitali, just nu aktuell som rollen Lisa i SVT:s ”Bonusfamiljen” ska prata om hur det är att växa upp i en värld med starka kontraster - och hur det påverkat henne. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.