Dagen > Nyheter

Wednesday, 17 July, 19:00

Dagen - 10 jul 19 kl. 16:13

Ingen tystnad i abortfråganVår uppgift är att vara en mötesplats för reflektion och samarbete, inte minst i angelägna frågor som berör teologi och tillämpningen av mänskliga rättigheter, skriver företrädare för Svenska missionsrådet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen tystnadi , abortfrågan
Kristianstadsbladet - 07 okt 12 kl. 13:20

Abortfrågan het inför valet i USA

Abortfrågan debatteras intensivt i presidentvalsrörelsen i USA. Men för läkaren Gabrielle Goodfrey handlar det om mer än politiska argument. I somras kastades hennes barn ut ur sin skola för att deras mor utför aborter.

Nyhetskanalen - 07 okt 12 kl. 11:43

Abortfrågan het i valrörelsen i USA

Abortfrågan är som vanligt het i valrörelsen i USA. Men för läkaren Gabrielle Goodfrey i Arizona handlar det om mer än politiska argument. I somras kastades hennes barn ut ur sin skola för att deras mor utför aborter.

YLE - 08 nov 18 kl. 04:30

Abortfrågan seglar upp som politiskt slagträ också i Norden – Gudrun Schyman: "I den nationalistiska ideologin så har kvinnan en speciell roll – att leverera nya medborgare"

Internationellt finns det stora skillnader när det gäller kvinnors rätt att göra abort och på många håll är abortfrågan kontroversiell. Trots att abort har varit lagligt i de nordiska länderna sedan 1970-talet används abortfrågan med jämna mellanrum som politiskt slagträ också i Norden..

SVT - 22 maj 19 kl. 08:58

Sara Skyttedal och Ebba Busch Thor reagerar efter granskningen om hur Adaktusson röstat i abortfrågan

Både partiledaren Ebba Busch Thor och KD:s toppkandidat i EU-valet Sara Skyttedal reagerar i sociala medier efter DN:s granskning om hur Lars Adaktusson röstat i abortfrågan. – Vi tycker inte att aborträtten och abortfrågan ska lyftas upp på EU-nivå, säger Ebba Busch Thor på Instagram..

DN - 30 maj 19 kl. 06:58

SD-toppen Charlie Weimers: Bryssel ska inte befatta sig med abortfrågan

SD:s blivande EU-parlamentariker Charlie Weimers var tidigare stabschef hos KD-toppen Lars Adaktusson som mött hård kritik för hur han röstat i abortfrågan. I sak håller han med sin tidigare chef om att EU inte ska lägga sig i.  – Bryssel ska inte befatta sig med abortfrågan, säger Weimers..

Alliansfritt Sverige - 08 jan 14 kl. 14:21

Hökmark – get over it, ni vann ju abortfrågan!

Moderaten Gunnar Hökmark fortsätter att gnissla tänder över kvinnor som kämpar för mänskliga rättigheter och rätten till sin egen kropp. Det är den icke-lagstiftande rapporten om sexuella och reproduktiva rättigheter som Hökmark ännu inte lämnat bakom sig, trots att rapporten röstats bort av parlamentet (har tidigare skrivit om det här och här). I Blekinge Läns Tidning  talar han ut om sin syn på abort som en moralisk fråga och därför bör inte EU lägga sig i.

Världen Idag - 30 sep 13 kl. 00:00

?RFSU banaliserar abortfrågan?

"RFSU:s banaliserande av abortfrågan och föraktet för åsiktsmotståndare och de kvinnor som upplever sitt beslut om abort som något komplext eller svårt, visar mer än väl att det är dags att lyssna på fler röster när det gäller abort och andra frågor som har med samlevnad att göra", skriver Christian Kastö, Urban Klintenberg, Peder Teglund, Urban Gustavsson, Jonas Päivärinta och Egbert Schütte i Borås Tidning. I debattarikeln, som publicerades förra torsdagen, skriver de sex.

SR - 26 apr 15 kl. 17:37

Abortfrågan kan så split i Alliansen

Abortfrågan kan segla upp som ett nytt stridsämne inom borgerligheten. Nya KD-ledaren Ebba Busch Thor har upprepat kravet på en samvetsklausul. Men förslaget sågas av FP-ledaren Jan Björklund..

SR - 11 jul 17 kl. 07:38

Bistånd - organisationer i rävsax i abortfrågan

Sida drar in bistånd till organisationer som viker sig för USA:s krav om att inte jobba med abortfrågan..

SVT - 24 maj 18 kl. 09:56

”Stor polarisering i världen kring abortfrågan”

På fredag har Irland en folkomröstning om sin abortlagstiftning. Vinner ja-sidan går det vidare till parlamentet. Kristina Ljungros, före detta ordförande på RFSU, ger oss en överblick på hur det ser ut med abortfrågan i världen just nu..

BT - 18 apr 19 kl. 04:00

Abortfrågan drar mot ett svårt vägskäl

Abortfrågan har alltid varit föremål för meningsskiljaktigheter och en komplicerad debatt. Den lär inte bli lättare i framtiden..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 3 timmar sedan

Viktigt steg mot demokrati i Sudan

Sudans militärjunta och landets proteströrelse undertecknade på onsdagen ett avtal som är en del av den överenskommelse som nåddes mellan parterna nyligen..

Dagen - 5 timmar sedan

”En stor politisk begåvning”

Alf Svensson kommenterar valet av Ursula von der Leyen..

Dagen - 8 timmar sedan

Andreas Nielsen i möte med Israels ambassadör

På tisdagen träffade Hillsongpastorn Andreas Nielsen Israels ambassadör Ilan Ben-Dov..

Dagen - 6 timmar sedan

Samfundsledare ger svar i feminismdebatt

Debattartikeln "Problematisk feminism" har skapat stort engagemang bland Dagens läsare. I sociala medier har flera personer gett sin syn på saken, bland annat pingstledaren Daniel Alm..

Dagen - 9 timmar sedan

Heilande barn bekymmer för Liseberg

Gör Hitlerhälsning i åkattraktioner..

Dagen - 12 timmar sedan

Kyrka hyllas för samarbete med idrottsklubb

Samarbetet mellan Vännäs missionskyrka och den lokala hockeyföreningen lovordas av hockeyexperten Henrik Skoglund. Tillsammans med kyrkan vill Vännäs HC bygga ett bättre samhälle..

Dagen - 11 timmar sedan

Donald Trump anklagas för rasism

Kongressledamöter som hatar vårt land kan åka tillbaka till sina hemländer. Det säger USA:s president Donald Trump om fyra demokrater, i ett utspel som kritiseras hårts för att vara rasistiskt..

Dagen - Igår: 15:01

Hur lå(n)gt kan Trump få gå?

Någonstans måste även republikanerna dra gränsen..

Dagen - Igår: 14:57

Hjälp att dödsträna

Jesu sju sista ord ger en god vägledning i konsten att släppa taget..

Dagen - Igår: 15:01

Tystnad om farorna med 5G

Om 5G införs som planerat kommer mikrovågs-strålningen att öka kraftigt. Varför uppmärksammas inte de stora faror det medför, frågar David Termén och uppmanar kristna att engagera sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.